ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Doelpuntenspektakel in de Dakota Arena levert geen winnaar op

 

KMSK Deinze is er op de twaalfde speeldag van het seizoen niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Onze Tigers doken via een hattrick van Mertens met een 3-1 stand de rust in, maar in de tweede helft boog Lommel zijn achterstand volledig om. Dankzij twee doelpunten van Sales kwamen de Limburgers nog langszij. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Enkel leider Westerlo profiteert van de uitschuivers van zijn concurrenten en loopt tot tien punten uit op de tweede in de stand Waasland-Beveren.

 

Onze trainer Wim De Decker shuffelde zijn elftal flink door elkaar voor de twaalfde speeldag van het seizoen. Tom Vandenberghe viel eerder deze week uit op training met een spierblessure en werd vervangen door William Dutoit. Ook voor Youssef Challouk was er geen basisplaats, hij startte zijn wedstrijd vanop de bank. Mehdi Tarfi was zijn vervanger. Ook Dansoko mocht aan de wedstrijd beginnen, Kurt Abrahams maakte voor hem plaats.

Het stadion blijft hetzelfde, maar de naam is wel veranderd. In de Dakota Arena startte Deinze met veel enthousiasme en dat leverde na elf minuten al meteen de eerste treffer van de wedstrijd op. Mertens zag zijn moment gekomen en duwde de eerste van de avond vanuit een scherpe hoek voorbij Fiermarin.

Even werden de Tigers opgeschrikt door een pijlsnelle counter van Lommel. De Japanner Koki Saito mocht alleen afgaan op Dutoit, maar met een beenveeg hield de Deinse goalie zijn netten schoon. Het doelpunt viel wel aan de overkant. Janssens schilderde de corner perfect op het hoofd van Mertens die zo’n kansen niet laat liggen. Toch stond die 2-0 voorsprong niet lang op het scorebord. Met een  een afgeweken schot verschalkte Thordarsson Dutoit. De IJslander was daarmee goed voor zijn eerste van het seizoen.  

Nog was het niet gedaan in de eerste helft, want Mertens was nog niet klaar met zijn rekening. De Belder kon profiteren van Lommels balverlies en stak daarmee Tarfi diep. Onze aanvallende middenvelder bediende Mertens met zijn tweede assist van de avond voor een hattrick. Mertens zit zo aan zeven doelpunten dit seizoen en is daarmee alleen topschutter in de D1B Pro League.

 

Na de rust ging Deinze door op zijn elan. Op een stilstaande fase werd het opnieuw gevaarlijk voor het doel van Fiermarin. Boone zag tot twee keer toe zijn schot geblokkeerd. Aan de andere kant ging de bal er wel in. Saito baande zich een weg door de Deinse verdediging en bediende Sales voor zijn vierde van het seizoen. Deinze zakte daarna verder achteruit en een nieuw Lommels doelpunt hing in de lucht.

Op het uur profiteerde Lommel opnieuw van de ruimte in de rug van de Deinse verdediging. Sales mocht alleen op Dutoit afstormen en liet zijn vijfde van het seizoen niet liggen. Mertens had daarna nog de winning goal aan de voet, maar zijn lob dwarrelde nipt naast het doel van Fiermarin. Onze Tigers laten zo de kans op de tweede plaats liggen en staan zo op een gedeelde derde plaats met Lierse. Westerlo is de enige die dit weekend kan profiteren van de uitschuivers van zijn concurrenten en vergroot zijn voorsprong tot tien punten op eerste achtervolger Waasland-Beveren. Volgende week zondag, 28 november, trekken we naar RWDM voor de dertiende competitiewedstrijd van het seizoen.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 3. Viktor Boone, 6. Raphael Lecomte, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (69' 11. Youssef Challouk), 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 13. Denis Prychynenko (C), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens, 99. Dylan De Belder (80' 34. Kurt Abrahams)

Lommel SK: 1. Christopher Fiermarin (GK), 4. Stijn Wuytens (61' 14. Jesper Tolinsson), 5. Kevin Kis, 6. Glenn Neven (C), 7. Robin Henkens, 9. Koki Saito, 13. Arthur Sales (81' 28. Agustin Anello), 16. Arno Verschueren, 17. Rafik Belghali, 18. Kolbeinn Thordarson (69' 27. Caio Roque), 23. Yannick Vandersmissen

21U48

De wedstrijd eindigt in een gelijkspel.. 🟠⚫️

#DEILOM

SocialScore
21U35

Dylan De Belder mag rusten, in zijn plaats komt Kurt Abrahams. ↔️

#DEILOM

SocialScore
21U23

Challouk moet het vuur er terug in brengen! Come on Tigers! 🟠⚫️

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
21U21

Sales maakt gelijk voor Lommel SK...

#DEILOM

SocialScore
21U14

Sales brengt Lommel terug naar 3-2...

#DEILOM

SocialScore
20U47

Sterke eerste helft van onze Tigers! 💪 Come on Deinze! 🔥🟠⚫️

SocialScore
20U33

🎩-trick hero Lennart Mertens! Wow wow wow! ⚽️⚽️⚽️

#DEILOM #1b #ProLeague

SocialScore
20U24

Lommel meteen met de aansluitingstreffer..

#DEILOM

SocialScore
20U23

Lenny on fire! 🔥🔥

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
20U14

GOOOAAAAL! Lennart Mertens scoort het openingsdoelpunt! 💪

#DEILOM #1B #ProLeague

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

KMSK Deinze zocht een nieuwe goaltune, en JIJ hebt beslist. Kom vanavond te weten wie de winnaar is!

Loketten gaan open om 18u! 🙌

#DEILOM #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq