ZA 16.04

20U00

Competitie

SK Lommel - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze is op de elfde speeldag van het seizoen tegen zijn tweede verliespartij aangelopen. Op Le Canonnier zette Moeskroen zijn sterke prestaties uit de laatste twee wedstrijden voort en zo pakken Les Hurlus 7 op 9. Onze Tigers probeerden zich in de wedstrijd te vechten, maar de Henegouwers hielden het achterin goed gesloten en zo pakt Royal Excel zijn tweede overwinning op rij. Oranje-Zwart loopt dan weer tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aan.

Beide coaches begonnen de wedstrijd met twee wijzigingen. José Jeunechamps moest noodgedwongen ingrijpen na de schorsing van hun kapitein Christophe Lepoint. Calvin Dekuyper nam zijn plek in. Bovendien viel deze week ook Angiulli uit op training. Olivier Myny was zijn vervanger. Ook onze coach, Wim De Decker, moest ingrijpen in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen KVC Westerlo. Bizimana zit twee speeldagen schorsing uit na zijn rode kaart tegen Club Brugge. Zijn afwezigheid werd opgevangen door de uit schorsing teruggekeerde Janssens. Daarnaast moest ook Staelens zijn plaatsje afstaan aan Kurt Abrahams.  

Moeskroen begon afwachtend aan de wedstrijd en zette een sterk verdedigend blok op waar de Tigers zich moeilijk doorheen konden breken. Les Hurlus daarentegen profiteerden van de ruimte en zochten het gevaar op de counter. Deinze werd al een paar keer gewaarschuwd en uiteindelijk viel het Henegouwse doelpunt er dan toch. Chevalier haalde de baklijn en bediende Ribeiro Costa van het openingsdoelpunt.

KMSK Deinze reageerde meteen met een snelle aanval, maar De Belder kan zijn schot niet kadreren. De Tigers zagen sterretjes in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Tainmont verschalkte Vandenberghe met een lob, maar Blondelle kon de bal nipt van de lijn keren. In de herneming was Eric Bocat dichtbij de tweede van de avond, maar zijn bal dwarrelde nipt naast. Ook de eerste corner van Moeskroen leverde gevaar op. Bakic was bijna goed voor een Olympisch doelpunt. De vingertoppen van Vandenberghe behoedden hem uiteindelijk van meer.

Deinze bleef zoeken naar de weinige ruimte die er was. Mertens kreeg met een gelukje de bal op de slof na een afgeweken vrije trap. Hij mikte nipt naast. Op het halfuur kwam Deinze in vieze papieren terecht. Prychynenko kwam te laat op een doorgebroken Tainmont en scheidsrechter De Cuyper wees naar de stip. Chevalier verdubbelde de score met zijn tweede van het seizoen. Als de Tigers dan eens in de buurt van Gillekens kwamen, zat het hen niet mee. De kopbal van Blondelle werd van de lijn gekeerd. Ook een afstandsschot van Abrahams liet Gillekens koud. Deinze had werk voor de boeg in de tweede helft.

 

Coach Wim De Decker reageerde daarop met twee offensieve wissels. Lennart Mertens werd naar de kant gehaald voor Tarfi en ook El Banouhi bleef in de kleedkamer. Zijn vervanger was Staelens. Na tien minuten in de tweede helft kwam Deinze voor het eerst in de buurt van Henegouwse doel. Een sterke Challouk stak Abrahams diep, maar die zag zijn schot gekeerd door een sterke parade van Gillekens. Op de daaropvolgende corner mikte De Belder nipt naast.

Op het uur kwam Deinze goed weg. Een staalhard schot van Carcela schoof onder Vandenberghe door, maar doordat onze doelman de bal nog kon beroeren met de zijkant van zijn lichaam bracht de deklat redding. Onze Tigers probeerden zich in de wedstrijd te knokken, maar het doelhout hield De Belder van zijn vijfde treffer van het seizoen.

In de slotminuten van de wedstrijd bleef KMSK Deinze op zoek naar een verlossend doelpunt, maar ondanks enkele doelpogingen bleven de Tigers op 2-0 steken. Moeskroen pakt zo zijn tweede overwinning op rij en pakt onder hun nieuwe trainer Jeunechamps 7 op 9. KMSK Deinze kan geen vervolg breien aan hun overwinning tegen Westerlo en verliest voor de tweede keer dit seizoen.

 

Opstellingen

Royal Excel Mouscron: 21. Nick Gillekens, 2. Frédéric Duplus, 3. Jérémy Taravel, 6. Calvin Dekuyper (83’ 19. Matheo Vroman) , 7. Clément Tainmont (83’ 40. William Simba), 10. Teddy Chevalier (91’ 31. Harlem Gnohéré), 11. Dimitri Mohamed (C), 20. Lucas Ribeiro Costa (60’ 22. Joachim Carcela Gonzalez), 32. Olivier Myny, 77. Eric Bocat, 88. Marko Bakic

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe, 2. Soufiane El Banouhi (45’ 7. Alessio Staelens), 9. Lennart Mertens (45’ 8. Mehdi Tarif), 10. Gaëtan Hendrickx (73’ 6. Raphael Lecomte), 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 17. Jannes Vansteenkiste (61’ 14. Bafode Dansoko), 22. Siebe Blondelle, 34. Kurt Abrahams, 99. Dylan De Belder

22U34

Onderuit bij Moeskroen...

#1B #ProLeague

SocialScore
22U13

Gaëtan Hendrickx verlaat het veld, Lecomte is zijn vervanger. ↔️

#1B #ProLeague

SocialScore
22U01

De coach grijpt in op het uur, Vansteenkiste gaat naar de kant voor Bafodé Dansoko!

#ComeOnDeinze

SocialScore
21U49

Lennart Mertens blijft in de kleedkamer, zijn vervanger is Tarfi!

#REMDEI

SocialScore
21U48

Ook El Banouhi wordt gewisseld, in zijn plaats komt Staelens! 🟠⚫️

#1B #ProLeague

SocialScore
21U29

Big second half required!

Come on, Tigers! 🟠⚫️

#1B #ProLeague

SocialScore
21U16

Chevalier vanop de stip...

#1b

SocialScore
21U02

Moeskroen scoort in het openingskwartier de 1-0...

#ComeOnDeinze

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#REMDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq