ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Tigers smeren Kemphanen eerste nederlaag van het seizoen aan

 

KMSK Deinze weet opnieuw wat winnen is. Op de tiende speeldag van het seizoen pakten de Tigers de scalp van Westerlo in het eigen Burgemeester Van De Wielestadion. Mertens bracht Deinze vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar De Cuyper maakte al snel gelijk. In de tweede helft kreeg Westerlo genoeg kansen om te scoren, maar Tom Vandenberghe hield Deinze in de wedstrijd. Onze kapitein, Denis Prychynenko, zorgde uiteindelijk voor de ‘winning goal’.

 

Het was een drukke week voor zowel KVC Westerlo als KMSK Deinze. Beide ploegen hadden een midweekse wedstrijd voor de Beker van België en speelden op zondagnamiddag opnieuw een duel op het scherpst van de snee. Wim De Decker kon niet rekenen op de diensten van Christophe Janssens en Viktor Boone. Janssens was geschorst en Boone lag ziek in bed met een keelontsteking. Ook Mehdi Tarfi maakte plaats in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen Club Brugge. Mertens nam zijn plaats in vooraan. Jonas De Roeck, coach bij KVC Westerlo, koos ook voor enkele andere namen in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Royal Antwerp. Koen Van Langendonck, Rubin Seigers, Léo Seydoux en Lyle Foster moesten hun plaatsje afgeven aan Jensen, Kouya Mabea, Kyan Vaesen en Edisson Jordanov.

 

De Tigers begonnen met veel snedigheid aan de wedstrijd en probeerden de Kemphanen meteen bij de keel te grijpen. Dat resulteerde al snel in enkele corners. KMSK Deinze beloonde zichzelf na elf minuten toen Mertens een afgeweken schot van Challouk in doel verlengde. Onze topschutter volgde kwiek en lobde de bal over Jensen.

 

Westerlo toonde zich niet uit hun loodje geslagen en op corner maakte De Cuyper meteen gelijk. Ondertussen gingen de hemelsluizen boven het Burgemeester Van De Wielestadion helemaal open en was het lastig voetballen in de natte omstandigheden. De eerste helft stond duidelijk in het teken van de stilstaande fases, want Prychynenko zag zijn kopbal op de deklat stranden. Vlak voor de rust werd het nog eens gevaarlijk. Challouk dribbelde zich een weg door de Westelse defensie en zette Jensen met een gevaarlijke plaatsbal aan het werk. Uiteindelijk gingen beide ploegen rustten met een gelijke stand.

 

In de tweede helft nam Westerlo het commando van Deinze over. Onze doelman, Tom Vandenberghe, hield ons met twee nodige ingrepen in de wedstrijd. Eerst kon Jordanov zomaar naar binnen knijpen en uithalen. Vandenberghe ronselde de afgeweken bal uit zijn kooi en in de herneming stopte hij een gemaakt doelpunt van De Cuyper. De huurling van Club Brugge hoefde de bal alleen maar binnen te tikken, maar Vandenberghe besliste daar anders over en gooide zich nog in de baan van het schot.

 

Met de wissel van Kurt Abrahams begon Deinze opnieuw te ademen en zochten de Tigers zich een weg naar voor. Onze Zuid-Afrikaanse flankaanvaller zorgde voor de nodige impulsen en kon met zijn snelheid de Westelse defensie pijn doen. Abrahams mocht twaalf minuten voor affluiten alleen op doel stormen, maar Westerlo-doelman Jensen zweefde de bal uit zijn kooi. Op de corner die volgde, was het toch prijs. Prychynenko kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit vanop 25-meter. Jensen was dan toch geklopt, al hadden we er een klein beetje geluk voor nodig.

 

Het scenario van de eerste helft herhaalde zich want ook Westerlo maakte niet veel later nog gelijk, maar de goal van Foster werd afgekeurd wegens buitenspel. Oranje-Zwart weet zo voor het eerst sinds 10 september weer wat winnen is en vecht zich terug in de top drie van het klassement. Zaterdag spelen we op Le Canonnier onze elfde wedstrijd van het seizoen tegen de laatste in de stand Royal Excel Mouscron.

 

Opstellingen

 

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 2. Soufiane El Banouhi, 5. Djihad Bizimana, 7. Alessio Staelens (61’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 99. Dylan De Belder (84’ 8. Mehdi Tarfi)

 

KVC Westerlo: 1. David Jensen (GK), 2. Pietro Perdichizzi, 7. Lucas Van Eenoo (C), 10. Jan Bernat (67’ 16. Leo Seydoux), 11. Maxim De Cuyper, 14. Kyan Vaesen (67’ 9. Lyle Foster), 18. Kouya Mabea (84’ 29. Fernand Goure), 20. Noel Soumah, 21. Erdon Daci, 32. Edisson Jordanov, 39. Thomas Van Den Keybus (55’ 5. Oguz Güçtekin)

 

19U05

SocialScore
19U05

SocialScore
17U50

GET IN THERE! 👊 We verslaan KVC Westerlo met 2-1 in eigen huis! 💪🧡🖤

#DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore
17U41

Dylan De Belder gaat naar de kant, Mehdi Tarfi komt in zijn plaats. ↔️

#DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore
17U39

GOOOAAAAL! Prychynenko maakt er 2-1 van!
Real captain's contribution! 🧡🖤

#DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore
17U17

Alessio wordt naar de kant gehaald, in zijn plaats komt Kurt Abrahams! ↔️

SocialScore
16U45

Na een sterke eerste helft gaan onze Tigers met een gelijke stand de kleedkamers binnen. 🟠⚫️

Come on SKD! 💪

#DEIWES #1B #ProLeague

SocialScore
16U17

Westerlo maakt meteen gelijk via De Cuyper...

SocialScore
16U15

GOOAAAAL! Lenny scoort na een afgeweken schot van Challouk de 1-0! 🟠⚫️

Come on Deinze!

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIWES #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq