ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Wereldgoal Dansoko redt Deinze van nederlaag tegen Lierse

Bafode Dansoko. Wereldgoal. Een gouden wissel van Wim De Decker. Met nog drie minuten in de extra tijd op de klok stond Deinze nog 2-1 achter, maar een zwabberbal van Dansoko bezorgt Deinze toch nog een punt in het Herman Vanderpoortenstadion. Onze Tigers kwamen in het slot van de eerste helft op voorsprong via Hendrickx, maar in de tweede helft ging Lierse erop en erover. Dansoko zorgde uiteindelijk voor de 2-2 en het zesde gelijkspel dit seizoen.

 

Wim De Decker trok naar het Herman Vanderpoortenstadion met een nieuw tactisch plan. Lennart Mertens moest zijn plaats afgeven aan Abrahams en Challouk nam zijn plaats in als valse negen. Ook bij Lierse Kempenzonen werd er gewisseld na het verlies tegen Virton. Laes en Swinnen ruimden plaats voor Poelmans en Bitsindou.

Deinze startte matuur aan de wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Ook de troepen van Tom Van Imschoot hielden de boel gesloten, wat een afwachtend begin aan de wedstrijd opleverde. Yagan zorgde na een kwartier in de wedstrijd voor de eerste kans. Hij besliste de bal in het zijnet.

Het eerste schot binnen de palen viel pas na bijna 40 minuten spelen. Yvan Yagan, trefzeker in de openingswedstrijd tegen Deinze, mikte in de handen van Vandenberghe. Deinze domineerde in de eerste helft en uiteindelijk viel het verdiende doelpunt dan toch. Schuermans werkte een voorzet van Deinze slecht weg. Hendrickx recupereerde de bal en plaatste de bal enig mooi voorbij doelman De Smet. De Tigers gingen zo verdiend de rust in met een 0-1 voorsprong.

Deinze kwam gretig uit de kleedkamers en dat leverde meteen dreiging op. Boone zijn kopbal spatte uiteen op de deklat. Lierse groeide daarna meer en meer in de wedstrijd, terwijl Deinze de oplossingen niet meer vond om door te breken.

Op het uur brak Lierse voor het eerst door met een strakke voorzet van smaakmaker Limbombe richting Abdallah. De bonkige spits dwong Vandenberghe tot een ferme parade. Niet veel later dwong diezelfde Limbombe Boone in de fout. Beide spelers gingen tegen de grond, waarna scheidsrechter Denil naar de stip wees. Lierse Kempenzonen kon zo dankzij een erg lichte overtreding helemaal terug in de match komen. Alexander Maes zette de elfmeter feilloos om en stuurde Vandenberghe de verkeerde kant uit.

Nog geen twee minuten later was de ommekeer helemaal compleet. Limbombe dribbelde zich een weg tussen de Deinse defensie en maakte de tweede Lierse treffer van de avond. De Tigers hadden nog een kwartier om hun tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen. De Decker greep in met enkele offensieve wissels en die pakten goed uit. In de slotminuten werd het een schietkraam voor het doel van Desmet, maar de bal wou er niet ingaan.

In de absolute extra tijd zag Dansoko zijn moment gekomen. Met een zwabberbal verraste hij alles en iedereen en bracht hij Oranje-Zwart in extase. Deinze blijft zo in zijn laatste zeven wedstrijden tegen Lierse ongeslagen, maar pakt wel al zijn zesde gelijkspel in negen competitiewedstrijden. Volgende week wacht voor onze Tigers een drukke week. Woensdagavond trekken we naar het Jan Breydelstadion voor de 1/32ste finales tegen Club Brugge en volgende week zondag komt leider Westerlo op bezoek.

 

Opstellingen

Lierse Kempenzonen: 12. Jarno De Smet (GK), 4. Kenneth Schuermans, 7. Jonathan Hendrickx, 9. Stallone Limbombe, 14. Alexander Maes (C) (87’ 18. Nils Schouterden), 20. Scott Bitsindou, 27. Jordy Gillekens, 28. Hakim Abdallah (81’ 49. Jens Naessens), 44. Joeri Poelmans, 77. Yvan Yagan (65’ 10. Guillaume De Schryver)

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (77’ 17. Vansteenkiste), 6. Raphael Lecomte (88’ 14. Bafode Dansoko), 7. Alessio Staelens, 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 34. Kurt Abrahams (77’ 8. Mehdi Tarfi) , 99. Dylan De Belder (58’ 9. Lennart Mertens)

 

23U10

#LIEDEI in statistieken 📊

SocialScore
22U47

We nemen een punt mee uit Lier. 🟠⚫️

#LIEDEI #ProLeague #1b #Elevensports #IEDEREENSKD

SocialScore
22U33

Wow wow wow! 🤩 Bafo met een wereldgoal! 🤩🧡🖤

SocialScore
22U27

Een extra aanvaller erbij! Come on boys! 🟠⚫️

#LIEDEI

SocialScore
22U17

Ook Bizimana gaat naar de kant, in zijn plaats komt Jannes Vansteenkiste!

SocialScore
22U16

Coach De Decker brengt Tarfi in de plaats van Abrahams.

SocialScore
22U12

Lierse meteen met de 2-1..

#LIEDEI

SocialScore
22U10

Lierse maakt gelijk vanop de stip..

#COMEONDEINZE #LIEDEI

SocialScore
21U57

Dylan mag gaan rusten, Mertens is zijn vervanger. 🟠⚫️

#LIEDEI

SocialScore
21U32

We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong! 🟠⚫️

#LIEDEI #ProLeague #LIEDEI #1b

SocialScore
21U27

GOOOAAAAALLL! Gaëtan maakt er 0-1 van!
COME ON DEINZE! 🟠⚫️

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#LIEDEI #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq