ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Waasland-Beveren en Deinze houden elkaar in evenwicht

KMSK Deinze en Waasland-Beveren zijn op de achtste speeldag in de D1B Pro League niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. In een daverend slotoffensief bekroonden onze Tigers hun sterke partij niet. Een doelpunt van De Belder werd in de slotminuten afgekeurd voor een duwfout van Mertens. KMSK Deinze blijft daardoor steken op zijn vijfde gelijkspel van het seizoen.

Beide ploegen hadden op de vorige speeldag enkele selectieproblemen. Wim De Decker kon opnieuw rekenen op Bizimana, Hendrickx en Mertens en bracht met Lecomte een solide middenveld aan de aftrap. Waasland-Beveren daarentegen reisde dan weer niet op zijn volledige sterkte naar de andere kant van de provincie af. De Leeuwen misten enkele sleutelspelers als Vukotic, Faucher (lies), Albanese (achillespees), Davis (adductoren) en Schoonbaert (geschorst).

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De wedstrijd had eerder wat weg van een studieronde. Het Duel der Katachtigen werd vooral gekenmerkt door potige luchtduels en enkele felbevochten duels op het middenveld. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd viel op naam van Louis Verstraete, die vroeg in de wedstrijd geel pakte, nadat hij Challouk tegen de grond werkte.

Na 24 minuten waren onze Tigers er voor het eerst dichtbij. Op een scherpe voorzet ging Nordin Jackers goed plat. De Wase goalie kon de bal niet klemmen, waardoor er toch even gevaar was langs Deinse kant. Ook een kopbal van Challouk miste richting in de herneming. Niet veel later knutselden ook de Leeuwen hun eerste aanval bij elkaar. Maderner vuurde zijn kopbal af op het doel van Vandenberghe, maar die vloog hoog over.

De kansen in de eerste helft bleven karig en beide ploegen gingen dan ook rusten met een logische 0-0. Deinze botste op een verdedigend Waasland-Beveren en kon de Wase muur niet doorbreken. In de tweede helft bleven de Tigers de druk aanhouden en kroop Waasland-Beveren meer en meer terug. Na vijf minuten probeerde Challouk het met een plaatsbal, maar Jackers kon het leer uiteindelijk toch in twee tijden klemmen.

Op het uur moest de Wase goalie opnieuw uitkijken voor een volgende Deinse kans. De Belder dweilde de linkerflank af en kon krachtig uithalen, maar een voetveeg van Jackers belette onze Tigers van het openingsdoelpunt. Ei zo na kwam de Leeuwen tegen het spelbeeld in op voorsprong. De pas ingekomen Efford probeerde het met een krulbal, maar de bal dwarrelde nipt naast.

In de slotfase verhoogde Deinze de druk en zette het Jackers flink aan het werk. De Belder probeerde het eerst met een stiftbal, daarna probeerde Janssens het met een lage schuiver en niet veel later stond Jackers goed pal op een kopbal van een vrijstaande Mertens. In het absolute slot van de partij wist Deinze toch te scoren, maar dat bleek onterecht volgens de scheidsrechter. De Belder zag zijn doelpunt afgekeurd worden na een duwfout van Mertens op Tshimanga en zo speelt Deinze voor de vijfde keer dit seizoen gelijk.

Volgende week trekken we richting Lierse voor de negende speeldag in de D1B Pro League. De wedstrijd wordt afgefloten op zaterdag 22 oktober om 20 uur in het Lisp.

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana, 6. Raphaël Lecomte, 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx (76’ 34. Kurt Abrahams), 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 99. Dylan De Belder

Waasland-Beveren: 1. Nordin Jackers (GK) (C), 5. Nihad Mujakic, 6. Leonardo Bertone, 7. Jacob Jacobsen (85’ 4. Jur Schryvers), 15. Dries Wuytens, 16. Katuku Tshimanga, 17. Daniel Maderner, 25. Aristote Nkaka-Bazunga (69’ 14. Tom Reyners), 27. Chris Kablan, 33. Louis Verstraete (85’ 13. Kevin Hoggas) , 39. Joan Simun Edmundsson (54’ 11. Joseph Efford)

21U53

Bekijk hier de statistieken van onze partij tegen Waasland-Beveren .

#DEIBEV

SocialScore
21U29

Hendrikx 🔄Abrahams

#DEIBEV

SocialScore
20U47

0-0 na 45' spelen. Alles geven in de tweede helft!

#DEIBEV

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIBEV #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq