ZA 16.04

20U00

Competitie

SK Lommel - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

RWDM dient Deinze eerste nederlaag van het seizoen toe

In de laatste wedstrijd van de eerste heenronde is KMSK Deinze zijn ongeslagen status kwijtgespeeld. De Tigers verloren in eigen huis van Racing White Daring Molenbeek met 1-2. Oranje-Zwart kwam in de eerste helft dankzij Dylan De Belder op voorsprong, maar RWDM keerde in de slotfase hun achterstand om en behaalde zo zijn tweede overwinning van het seizoen. KMSK Deinze zakt in het klassement terug naar een gedeelde vierde plaats.

 

KMSK Deinze kwam met een vertimmerd team aan de aftrap op de zevende speeldag in de D1B Pro League. In de ploeg circuleerden enkele coronagevallen, waardoor Wim De Decker zijn basiself noodgedwongen moest wijzigen. Bovendien kon onze coach niet rekenen op de diensten van de geschorste Denis Prychynenko en ook Mehdi Tarfi haalde de selectie niet door een blessure. Kurt Abrahams startte dan weer vanop de bank door een lichte blessure, die hij vorige week in de match tegen Virton had opgelopen. Daardoor stonden Blondelle en Van Walle voor het eerst in de basiself dit seizoen. Ook Dansoko, Vansteenkiste en Lecomte namen hun plekje in in de basis.

Ondanks de corona- en blessureperikelen startte Deinze goed aan de wedstrijd. De Belder zorgde voor het eerste schot op doel, maar die belandde recht in de handen van Defourny. Na tien minuten spelen was het toch prijs voor onze flankaanvaller. Lecomte stuurde De Belder diep en die schoot de bal staalhard binnen in de korte hoek. Het was voor De Belder zijn vierde doelpunt van het seizoen.

De reactie van RWDM bleef niet lang uit. Vandenberghe moest bij de pinken zijn op een steekbal van Lavie, maar dat was dan ook het enige wapenfeit van de Brusselaars in de eerste helft. Vansteenkiste miste na twintig minuten de kans op de tweede treffer. Hij besloot een afgelegde bal van De Belder hoog over. Oranje-Zwart liet het daarna na om de geruststellende tweede treffer binnen te werken. Beide ploegen gingen uiteindelijk de rust in met een krappe 1-0 voorsprong voor de Tigers.

 

RWDM kwam beter uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nangis kon de bal zomaar oppikken in het centrum van het veld en dwong Vandenberghe daarmee tot een uitstekende redding. Ook Rommens en Nzuzi Mata waren er daarna dichtbij. In de eerste helft kon RWDM geen enkel schot kadreren, maar in de tweede helft was het spelbeeld helemaal anders. Nangis was er na tien minuten opnieuw dichtbij nadat Boone de bal verkeerd teruglegde. Opnieuw werd onze goalie tot het uiterste gedwongen met een flukse parade.

Pas op het uur viel het eerste Deinse schot binnen de palen te noteren. Lecomte probeerde het van ver en dwong Defourny daarmee tot een parade. Ook Blondelle zijn kopbal ging nipt naast. Racing White Daring Molenbeek bleef zoeken naar de gelijkmaker en beloonde zichzelf uiteindelijk twintig minuten voor het einde van de wedstrijd. Nangis werd vrijgelaten in het centrum van de zestien en trapte de bal op assist van Libert hoog in het dak van het doel. Deinze kwam niet meer onder de druk van RWDM uit en kreeg in de slotminuten nog het deksel op de neus. Deins balverlies leidde een nieuwe Brusselse aanval in. Via Nangis kwam de bal bij Goncalves terecht en die trapte het leer, in twee tijden, voorbij Vandenberghe.

Onze Tigers verliezen zo voor de eerste keer dit seizoen en is daarmee zijn ongeslagen status kwijt. RWDM pakt zijn eerste zege sinds de openingsspeeldag. Binnen twee weken ontvangt Oranje-Zwart Waasland-Beveren in het Burgemeester Van De Wielestadion voor de achtste competitiespeeldag in 1B. Nieuwe afspraak volgt op vrijdag 15 oktober om 20 uur.

 

Wedstrijdopstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 6. Raphaël Lecomte (C), 7. Alessio Staelens, 11. Youssef Challouk (84’ 15. Michiel De Looze), 12. Gert Van Walle (83’ 34. Kurt Abrahams), 14. Bafode Dansoko (64’ 27. Ruben Geeraerts), 16. Christophe Janssens, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 99. Dylan De Belder

RWD Molenbeek: 33. Théo Defourny (GK), 2. Dante Abdoul (72’ 3. Florian Le Joncour), 7. Mayingila Nzuzi Mata (87’ 97. Alexis Goncalves Pereira), 8. Lenny Nangis, 11. Thomas Ephestion (87’ 20. Théo Gécé), 18. Bryan Van Den Bogaert, 22. Gilles Ruyssen, 24. Jarno Libert, 27. Corenthyn Lavie (67’ 77. Zakaria El Ouahdi), 88. Aboubakar Keita (67’ 9. William Togui), 94. Nicholas Rommens (C)

22U46

De statistieken van onze match vs RWDM .

SocialScore
21U50


First loss at home.

#DEIRWD

SocialScore
21U43

El Ouahdi nog met de 1-2 ...

SocialScore
21U36

Michiel komt erin!

#DEIRWD

SocialScore
21U36

Gert mag gaan rusten. Kurt is zijn vervanger.

#DEIRWD

SocialScore
21U24

Nangis met de 1-1.

SocialScore
21U18

Dansoko 🔄 Geeraerts

#DEIRWD

SocialScore
20U44

1-0 voorsprong na 45'

#DEIRWD

SocialScore
20U11

Na 10' al op voorsprong dankzij Dylan!

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

#DEIRWD #1B #ProLeague #IEDEREENSKD

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq