ZA 16.04

20U00

Competitie

SK Lommel - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze speelt voor de vierde keer dit seizoen gelijk

In het Stade Yvan Georges heeft Deinze voor de vierde keer dit seizoen dure punten laten liggen. KMSK Deinze kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij Dylan De Belder, maar liet het daarna afweten om de wedstrijd in een definitieve plooi te laten vallen. Op het uur vielen de Tigers met tien man na een rode kaart voor Prychynenko. Royal Excelsior Virton profiteerde en maakte een kwartier voor tijd gelijk. Deinze speelt zo voor de vierde keer dit seizoen gelijk, maar blijft wel ongeslagen.

KMSK Deinze is na vijf wedstrijden dit seizoen nog altijd ongeslagen, terwijl Virton in de onderste regionen van het klassement resideert. Maar het verleden toont aan dat een verplaatsing naar het meest zuidelijke plaatsje van ons land nooit onderschat mag worden. In de voorbije twintig jaar kwamen de Tigers veertien keer op bezoek in het Stade Yvan Georges. Van die veertien wedstrijden kon Deinze er slechts drie winnen. Het beloofde dan ook geen ‘walk in the park’ te worden.

Bij Virton viel er een wissel te noteren in vergelijking met vorige week. Rizzo kwam in de basis voor Jamal Aabbou, Deinze kwam met dezelfde opstelling als de voorbije weken aan de aftrap. De Tigers hadden de ‘Route du Sud’ duidelijk goed verteerd en begonnen gedreven aan de wedstrijd. Na enkele minuten spelen dwong onze kapitein Prychynenko de Luxemburgse goalie Sadin meteen tot een flukse redding op een vrije trap. Niet veel later waren de Tigers er opnieuw dichtbij dankzij een kopbal van diezelfde Prychynenko. Deinze voelde dat er iets te rapen viel in de eerste minuten van de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk in het openingsdoelpunt. Staelens vond dankzij een verre inworp het hoofd van Mertens. Onze topschutter kopte de bal door richting Challouk die met een gelukje Dylan De Belder wist te vinden. De Deinse flankaanvaller twijfelde geen seconde en plaatste het leer voorbij Sadin.

De Tigers bleven daarna druk zetten en gingen op zoek naar een geruststellend tweede doelpunt. Janssens, Challouk en Mertens waren er dichtbij, maar lieten het na om te scoren. Virton kwam er nauwelijks uit, maar even schrokken de meegereisde Deinse supporters toch op. Kreyziu trof met zijn vrije trap de lat. Op slag van rust testte Abrahams nog eens de reflexen van Sadin, maar het bleef 0-1.

In de tweede helft kwamen beide ploegen eerder afwachtend uit de kleedkamer. Na tien minuten kwam Deinze er toch uit dankzij een combinatie van Abrahams. De Belder zijn bal werd gekeerd door Sadin. Les Gaumais rekenden vooral op de snelle uitbraken.

Op het uur pakte Denis Prychynenko zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Onze kapitein stopte foutief een afstandsschot en mocht met een tweede gele kaart gaan douchen. De Decker reageerde meteen en haalde Mertens eruit voor Vansteenkiste. De Tigers leken niet meteen aangeslagen en bleven de aanval opzoeken. Abrahams dwong Sadin opnieuw tot een uitstekende redding, maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant. Souleymane Anne schoof het leer onder Vandenberghe door en zo klom Virton tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte. In de absolute slotfase van de wedstrijd liet Dansoko het na om zich tot matchwinnaar te kronen. Na een sterke run schoof hij het leer nipt voorlangs.

Deinze speelt zo voor de vierde keer dit seizoen gelijk, maar blijft wel ongeslagen. Deinze blijft gedeeld tweede staan, samen met SK Lommel en Lierse Kempenzonen. Volgende week, op zondag 3 oktober om 20 uur, ontvangen we RWDM in eigen huis.

Een speciale bedanking gaat uit naar Verzekeringskantoor Vanmeirhaeghe die de busrit van onze supportersclubs naar het verre Virton mogelijk maakte.

Opstellingen

Royal Excelsior Virton: 8. Anthony Sadin (GK & C), 2. Jonas Vinck, 3. Nicholas Rizzo, 4. Marc-Olivier Doué, 5. Anas Hamzaoui, 9. Din Sula (72’ 13. Thomas Touré), 14. Valentin Guillaume (85’ 21. Jamal Aabbou), 17. Ayyoub Allach (73’ 27. Hugo Colella) , 22. Souleymane Anne, 28. Ruben Droehnle (72’ 16. Ibrahim Karamoko), 31. Altin Kreyziu

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (70’ 6. Raphael Lecomte), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens (63’ 17. Jannes Vansteenkiste), 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk (89’ 14. Bafodé Dansoko), 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 34. Kurt Abrahams, 99. Dylan De Belder

17U50

Bekijk hier de statistieken van het 1-1 gelijkspel tegen Virton.

SocialScore
17U48

FT: 1️⃣- 1️⃣

#VIRDEI

SocialScore
17U43

Challouk mag gaan rusten.

SocialScore
17U33

Anne maakt gelijk voor Virton ...

SocialScore
17U24

Raphael komt erin!

SocialScore
17U17

Jannes komt Lenny vervangen. #VIRDEI

SocialScore
16U45

0-1 voorsprong na 45' 🟠⚫️

#VIRDEI

SocialScore
16U09

Dylaaaaan!

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq