VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Propaganda voor het voetbal in 1B met een zure nasmaak

De topper in de D1B Pro League tussen KVC Westerlo en KMSK Deinze is uitgedraaid op een 2-2 gelijkspel. In ’t Kuipje liepen de Tigers tot twee doelpunten van Challouk uit, maar in een dolle twintig slotminuten sleepte Westerlo er toch nog een punt uit. Tuur Dierckx en Thomas Van Den Keybus sleepten hun ploeg uit het dal en maakten de ommekeer helemaal compleet. Westerlo blijft leider en behoudt zo, net als Deinze, zijn ongeslagen status.

 

De vijfde competitiewedstrijd in 1B beloofde veel spektakel. Zowel KVC Westerlo als KMSK Deinze hadden in de voorbije vier wedstrijden niet verloren en streden om de leidersplaats. De Kemphanen begonnen aan de wedstrijd met een wissel in vergelijking met vorige week. Edisson Jordanov kwam in de basis voor Léo Seydoux, Deinze startte met dezelfde ploeg als vorige week. Voor Kurt Abrahams en Christophe Janssens werd het ook een speciale wedstrijd, want zij verdedigden vorig seizoen nog de kleuren van Westerlo. Bij hun terugkeer werden ze dan ook triomfantelijk onthaald.

’t Kuipje beloofde spektakel en dat hadden de spelers meteen gevoeld bij aanvang van de wedstrijd. Westerlo zette meteen druk en toonde meteen zijn aanvalsluchtige mentaliteit. Ook Deinze weerde zich kranig met enkele kansen voor Mertens. Dat het een potige pot werd, bewijzen ook de statistieken achteraf. In de topper vielen maar liefst acht gele kaarten.

Na een kwartiertje spelen was Christophe Janssens heel erg dicht bij een wereldgoal. In een directe vrije trap zag onze linksachter de doelman van Westerlo te ver uit zijn doel staan. Zo dwong de speler met een verleden bij de Kemphanen de Deense doelman tot een sterke parade. In de corner die op de vrije trap volgde, was het alweer Janssens die voor het gevaar zorgde. Een afvallende bal nam hij op de slof en dit keer was het wel raak. Jammer genoeg werd zijn doelpunt afgekeurd wegens een belemmering van het zicht van de Westelse doelman.

De wedstrijd werd pure propaganda voor het voetbal in 1B, want ook Westerlo bleef de kansen aan elkaar rijgen. De Deinse verdediging wierp zich letterlijk en figuurlijk voor de bal en ook Tom Vandenberghe moest even zijn reflexen tonen op een schot van De Cuyper. Op het halfuur kreeg Deinze toch wat het verdiende. Challouk begon zijn actie op de eigen helft en stoomde door op het doel van Westerlo. Mertens liep zich ondertussen goed vrij, waardoor Abrahams vrij kwam te staan. De Zuid-Afrikaanse flankaanvaller probeerde het met een schot op de rand van de zestien, maar zijn schot werd gepareerd door Jensen. Challouk was goed gevolgd en schoot in de herneming wel raak.

Vlak voor het einde van de eerste helft volgde er een discutabele fase. Abrahams en Challouk zetten samen de actie op. De doelpuntenmaker ging daarna op slalom door de Westelse defensie, maar werd gehinderd door Van Den Keybus. Er was contact tussen beide spelers, maar de scheidsrechter zag er geen graten in en gaf Challouk prompt nog een gele kaart voor een schwalbe.

 

In de tweede helft kwam Westerlo erg gedreven uit de kleedkamer. De Cuyper, Dierckx en Bernat zorgden voor gevaar voor het doel van Deinze, maar Vandenberghe en onze verdediging hielden de nul op het bord. Onze Tigers kwamen er na vijf minuten in de tweede helft door en begonnen toen ook op zoek te gaan naar een geruststellend tweede doelpunt. De Belder en Hendrickx waren er allebei dichtbij, maar lieten het na van de netten te laten trillen. Oranje-Zwart voetbalde vanuit een sterke organisatie, met afwisseling, veel druk en uiteindelijk loonde zich dat in een tweede doelpunt. Challouk zette zich sterk door en verdeelde het spel via Hendrickx naar Abrahams. Onze Zuid-Afrikaanse flankaanvaller bediende Challouk, die de bal staalhard in de korte hoek jaste.

Deinze kroop in de laatste twintig minuten van de partij wat meer achteruit, waardoor Westerlo in de wedstrijd groeide. Dat resulteerde in een nieuwe discutabele penaltyfase, maar dan langs Westelse kant. Dierckx zocht het contact met Prychynenko op in de zestien en ging daarna liggen. Deze keer zag de scheidsrechter wel een overtreding en wees hij naar de stip. Dierckx zette de elfmeter zelf om en scoorde zo zijn derde van het seizoen.

De Kemphanen hadden bloed geroken en gingen verder op hun aanvallend elan. Perdichizzi trof eerst de lat, maar even later was het toch opnieuw prijs. Thomas Van Den Keybus nam een afvallende bal na een corner meteen op de slof en verschalkte daarmee onze doelman. Een zuur gelijkspel voor Deinze, maar de ongeslagen status blijft. Volgende week zondag trekken we naar Virton en leggen onze spelers de ‘Route du Sud’ af. Het is onze verste verplaatsing dit seizoen, want het Stade Yvan Georges ligt op maar liefst 268 kilometer van Deinze. Afspraak volgende week zondag 26 september om 16 uur!

 

Opstellingen

KVC Westerlo: 1. David Jensen (GK), 2. Pietro Perdichizzi (88’ 20. Noel Soumah), 7. Lukas Van Eenoo (C), 10. Jan Bernat (82’ 29. Fernand Goure), 11. Maxim De Cuyper, 14. Kyan Vaesen (45’ 9. Lyle Foster), 18. Kouya Mabea (68’ 21. Erdon Daci), 23. Rubin Seigers, 32. Edisson Jordanov, 39. Thomas Van Den Keybus, 55. Tuur Dierckx

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana, 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 34. Kurt Abrahams (68’ 14. Bafode Dansoko), 99. Dylan De Belder (82’ 6. Raphael Lecomte)

19U58

De spektakelmatch in cijfers 👇🏻

SocialScore
17U42

Het wordt nog 2-2 dankzij Van Den Keybus ...

SocialScore
17U39

Lecomte komt er nog in! Come on boys! 🟠⚫️

SocialScore
17U30

Dierckx met de 1-2

SocialScore
17U27

Youss met zijn tweede voor vandaag!

SocialScore
16U52

HALF-TIME: 0️⃣- 1️⃣

SocialScore
16U34

YESSs, Youss met de 0-1!!

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG