VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze springt naar de voorlopige leidersplaats na een 3-1 overwinning tegen Moeskroen

KMSK Deinze blijft ongeslagen in de D1B Pro League na een 3-1 overwinning tegen Royal Excel Moeskroen. Na een dramatische start van de wedstrijd, waarin Moeskroen al na twee minuten de netten deed trillen, pakte KMSK Deinze de scepter over. Zowel Mertens, De Belder en Dansoko zagen na afloop van de wedstrijd hun naam op het scorebord staan. Door de overwinning tegen ‘les Hurlus’ pakken de ‘Tigers’ meteen ook de voorlopige leidersplaats in 1B.

Christophe Janssens en Kurt Abrahams kregen hun eerste basisplaats in de vierde wedstrijd van het seizoen. Jannes Vansteenkiste en Mehdi Tarfi waren het kind van de rekening. Moeskroen kwam naar het Burgemeester Van De Wielestadion met het doel om de 0 op 9 weg te werken. Die ambitie vertaalde zich meteen in het veld. Onze oranjehemden kenden een dramatische start van de wedstrijd. Abrahams werkte een terugspeelbal slecht weg en gaf Chevalier de kans om zijn eerste te maken in 1B. De Franse spits zette Boone en Prychynenko in de wind en plaatste de bal voorbij Vandenberghe. ‘Les Hurlus’ kwamen na anderhalve minuut spelen meteen op voorsprong.

Onze ‘Tigers’ kenden een lastig begin van de wedstrijd en konden zich moeilijk doordrukken op de helft van Moeskroen. Na twintig minuten pakte Deinze over. Janssens zette zich sterk door vanop links, maar De Belder miste zijn schot. Ook Prychynenko en Challouk zorgden daarna voor wat dreiging, maar voorlopig zonder doelpunt als gevolg.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Staelens zorgde voor de aanvallende impuls en schilderde zijn voorzet op het hoofd van Mertens. Onze spits kopte de bal buiten het bereik van Gillekens en deed het Deinse publiek kirren van plezier. Dankzij zijn doelpunt komt Mertens ook aan de leiding te staan van de topschutterstand in 1B.

In de tweede helft bleef Deinze verder druk zetten richting het doel van de Henegouwse goalie. Dat resulteerde na zeven minuten in een prachtige goal van Dylan De Belder. Onze flankaanvaller zette zich sterk door na een een-tweetje met Abrahams en trapte de bal overhoeks binnen. Toch bleef het ook opletten voor onze ‘Tigers’, want Moeskroen profiteerde van de ruimtes na een Deinse aanval. Eric Bocat was er dichtbij met een schot voorlangs en ook Bourdouxhe zorgde voor dreiging vanuit het Henegouwse kamp.

Beide ploegen bleven daarna zoeken naar het verlossende doelpunt. Voor Moeskroen was dat om de bordjes terug in evenwicht te hangen, terwijl Deinze dan weer de geruststellende derde treffer op het bord wou. Mertens mikte zijn kopbal recht op Gillekens en ook Chevalier was aan de overkant er opnieuw dichtbij.

Het doelpunt van Moeskroen kwam er uiteindelijk toch. Invaller Ribeiro Costa vond Lepoint op zijn weg die de 2-2 over Vandenberghe lobde. Helaas voor het team van Scifo keurde de wedstrijdleiding het doelpunt (onterecht?) af. In de slotfase van de wedstrijd viel uiteindelijk toch het beslissende doelpunt voor Deinze. Invaller Dansoko maakte op aangeven van Challouk zijn eerste doelpunt van het seizoen. Beide ploegen troffen ook nog eens de paal in de laatste minuten van de wedstrijd.

Moeskroen blijft na de nederlaag op Deinze achter met een 0 op 12. KMSK Deinze voert minstens tot zondagavond de leiding aan in 1B. Volgende week wacht er voor onze ploeg twee verplaatsingen. Op dinsdag trekken we naar K. Lyra-Lierse voor de bekerwedstrijd en zondag spelen we voor de leidersplaats in ‘t Kuipje tegen Westerlo.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana, 7. Alessio Staelens (91’ 2. Soufiane El Banouhi), 9. Lennart Mertens (80’ 14. Bafode Dansoko), 10. Gaëtan Hendrickx (80’ 6. Raphael Lecomte), 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 34. Kurt Abrahams, 99. Dylan De Belder

Royal Excel Mouscron: 21. Nick Gillekens (GK), 3. Jérémy Taravel, 4. El Hadji Gueye, 7. Clément Tainmont (83’ 39. Adrien Giunta), 8. Jason Bourdouxhe (70’ 9. Virgiliu Postolachi), 10. Teddy Chevalier, 23. Christophe Lepoint (C) (18’ Zakaria Atteri), 25. Christophe Diandy, 32. Olivier Myny (70’ 20. Lucas Ribeiro Costa), 65. Ismaël Sow, 77. Eric Jr. Bocat

22U27

De statistieken van onze wedstrijd tegen RE. Mouscron 👇🏻

SocialScore
21U47

El Banouhi komt in de plaats van Staelens.

SocialScore
21U45

Baafo staat er nog maar net op en hij zet zichzelf al op het scorebord!

SocialScore
21U38

Lecomte komt erin voor Hendrickx.

SocialScore
21U37

Applausvervanging voor Lenny.

SocialScore
21U11

DYLAAAAAAAN!!!!

SocialScore
20U37

Lenny met de 1-1!

SocialScore
20U01

Chevalier met de 0-1 ...

SocialScore
08U18

Matchday! 🔥🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG