ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Eerste doelpunt van Abrahams in onze kleuren volstaat niet voor de zege na late Lommelse gelijkmaker

KMSK Deinze is op de derde speeldag in de D1B Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Lommel SK. In het Soevereinstadion bleef de wedstrijd lang gesloten tot Kis de thuisploeg met een vrije trap op voorsprong bracht. De reactie van onze ‘Tigers’ liet niet lang op zich wachten. Mertens en Abrahams zorgden voor de ommekeer, maar in het slot van de partij sleepte Neven er in extremis nog een punt uit voor Lommel.

 

Geen wijzigingen in de basiself van KMSK Deinze in vergelijking met vorige week. Wim De Decker koos voor dezelfde elf starters die ons de zege tegen Waasland-Beveren hadden bezorgd. Bij Lommel moest hoofdcoach Peter van der Veen wel op enkele plaatsen noodgedwongen ingrijpen. Stijn Wuytens en Arno Verschueren waren niet inzetbaar vanwege blessures. Hun vervangers waren de 18-jarige Zweed Jesper Tolinsson en Diego Rosa.

De wedstrijd begon voor beide ploegen nogal afwachtend. Lommel wou vooral het balbezit in de ploeg houden en ging op zoek naar kansen via een rustige opbouw. Deinze daarentegen zocht meteen de weg naar voor. Dat resulteerde al snel in drie corners in het openingskwartier, maar die zorgden voor geen gevaar.

De verdediging bij beide ploegen stond goed opgesteld en het duurde dan ook lang vooraleer er een grote kans te noteren viel. Mertens testte de reflexen van de Lommelse goalie Fiermarín met een kopbal, maar ook Lommel kon daarna even dreigen.

Iets voor het halfuur brachten de Limburgers hun topschutter Koki Saito voor het eerst in stelling. De Japanner zette met een plaatsbal Vandenberghe aan het werk, maar het doelpunt bleef langs beide kanten uit. Ook een vrije trap van Arzani kon onze goalie niet verrassen. Vandenberghe was er als de kippen bij om de bal uit de winkelhaak te ronselen.

De grootste kans in de eerste helft kwam uiteindelijk op naam van Gaëtan Hendrickx te staan. Onze centrale middenvelder kon de bal afsnoepen bij Rosa en ging zo alleen op Fiermarín af, maar Hendrickx kon geen gebruik maken van de blunder in de Lommelse defensie. Met een beenveeg ranselde de Uruguayaanse keeper de bal uit zijn doel en zo doken beide ploegen de rust in met 0-0 op het scorebord.

 

In de tweede helft bleven beide ploegen spelen vanuit een sterke organisatie. Op het uur haalde Vansteenkiste noodgedwongen Thordarson neer en daaruit volgde een gevaarlijke vrije trap. Specialist Kevin Kis legde aan en trapte de bal voorbij Vandenberghe, die als aan de grond genageld stond. Voor Kis was het zijn vierde treffer tegen oranjezwart. De reactie van onze ‘Tigers’ bleef niet uit. De Belder zijn kopbal belandde op de arm van Kis en scheidsrechter Pirard twijfelde niet. Mertens ging achter de elfmeter staan en zette die ook feilloos om met een strak schot rechtdoor. 

Daarna gingen zowel KMSK Deinze als Lommel gingen op zoek naar de drie punten. Mertens zette Fiermarín tot twee keer toe aan het werk, maar mede dankzij verdediger Roque ging de bal niet over de lijn. Uiteindelijk was de ommekeer voor Deinze toch een feit. Jannes Vansteenkiste zette zich samen met Challouk door vanop links. Onze assistenkoning van vorig seizoen legde de bal terug in het centrum en vond daar Kurt Abrahams. Onze Zuid-Afrikaanse middenvelder twijfelde niet en jaste de bal voorbij een flaterende Fiermarín. Het is voor Abrahams zijn eerste doelpunt in oranjezwart, maar uiteindelijk volstond het niet voor de zege.

Lommel SK drukte op het einde van de wedstijd nog eens stevig door. De corner van Rosa werd door niemand beroerd en uiteindelijk zorgde een vrijstaande Neven voor de gelijkmaker. KMSK Deinze kan zo zijn twee uitwedstrijden afsluiten met een sterke 4 op 6. In de stand staat Westerlo nu alleen aan de leiding, gevolgd door Waasland-Beveren. KMSK Deinze en RWDM staan op een gedeelde derde plaats. Na de interlandonderbreking mogen we jullie op vrijdag 10 september opnieuw verwachten in ons eigen Burgemeester Van de Wielestadion voor de vierde speeldag tegen Moeskroen.

 

Opstellingen

Lommel SK: 1. Cristopher Fiermarín, 5. Kevin Kis, 6. Glenn Neven (C), 7. Robin Henkens, 8. Diego Rosa, 9. Koki Saito, 14. Jesper Tolinsson, 17. Rafik Belghali, 19. Daniel Arzani (70’ 10 Thomas Agyepong), 27. Caio Roque (83’ 22. Christophe Kabongo), 28. Agustin Anello (83’ 23. Yannick Vandersmissen)

 

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (62’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk,  13. Denis Prychynenko (C), 17. Jannes Vansteenkiste, 99. Dylan De Belder (85’ 6. Raphael Lecomte)

23U06

Neven met de 2-2 ...

SocialScore
21U43

Kurt met zijn eerste! 👌🏻

SocialScore
21U30

Lenny met de gelijkmaker!

SocialScore
21U20

Kis met de 1-0.

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq