ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze verzekert zich van de drie punten bij Waasland-Beveren

KMSK Deinze heeft de uitwedstrijd bij Waasland-Beveren met 0-2 gewonnen. De ‘Tigers’ stonden bij de rust 0-1 voor en ook in de tweede helft konden ze die voorsprong vasthouden en verdubbelen. Dylan De Belder kroonde zich tot matchwinnaar met een doelpunt en een assist en ook Lennart Mertens pikte zijn doelpuntje mee. Door de overwinning van KMSK Deinze in het Freethielstadion staan er na twee speeldagen vier ploegen gedeeld aan de leiding in de D1B Pro League.

Onze coach, Wim De Decker, voerde na het gelijkspel van vorige week tegen Lierse Kempenzonen één wijziging door in de match tegen Waasland-Beveren. Onze nieuwste transfer Gaëtan Hendrickx kwam in de ploeg voor Raphaël Lecomte. Ook de T1 van Waasland-Beveren, Marc Schneider, sleutelde aan zijn basiself. Mujakic, die gehuurd wordt van KV Kortrijk, kwam in de ploeg voor de Servische verdediger Vukotic en Jenthe Mertens maakte dan weer plaats voor Jacob Buus.

Het waren onze ‘Tigers’ die het sterkst aan de partij begonnen. Challouk bereikte vanop rechts een infiltrerende Alessio Staelens, maar hij kon zijn schot niet kadreren. Waasland-Beveren was meteen gewaarschuwd. Vorige week tegen Lommel SK kwamen ze vroeg op achterstand en ook tegen Deinze was dat na vier minuten het geval. Challouk bewaarde het overzicht en bereikte een alleenstaande Tarfi. Onze aanvallende middenvelder vond in eerste instantie Nordin Jackers op zijn weg, maar in de herneming bereikte Tarfi met een laterale pass Dylan De Belder die de bal simpelweg kan intikken.

Na het tegendoelpunt probeerde Waasland-Beveren meteen de bordjes gelijk te hangen. De Leeuwen dwongen een aantal kansjes af, maar zonder veel dreiging voor Vandenberghe. Oranje-zwart bleef ook zoeken naar een tweede doelpunt. Challouk, Staelens en opnieuw De Belder waren er dichtbij, maar het scorebord bleef op 0-1 staan.

Op het halfuur kwam Beveren nog eens sterk opzetten. Bertone zette met een afstandsschot vanop 20 meter onze goalie Vandenberghe nog eens aan het werk. Op de corner die daaruit volgde, moest Vandenberghe opnieuw ingrijpen, maar Waasland-Beveren kon zijn schoten niet kadreren. KMSK Deinze bleef spelen vanuit een sterke collectieve organisatie en rekende op de counter om uit te breken. Tarfi kon op slag van rust bijna profiteren van balverlies bij de Leeuwen van Beveren, maar zijn steekbal was net iets te scherp voor Challouk. Tot slot kwamen ook onze ‘Tigers’ nog eens goed weg vlak voor het ingaan van de pauze. Een afgeweken bal van de Amerikaanse winger Joseph Efford verschalkte bijna onze doelman, maar de bal belandde een metertje naast.

 

Na de rust zochten onze ‘Tigers’ meteen de weg naar voren. Een snelle combinatie tussen Challouk en Tarfi leidde het tweede doelpunt van de wedstrijd in. Challouk vond een goed gevolgde Dylan De Belder die de bal kon terugleggen op Mertens. Onze topschutter van vorig jaar twijfelde geen seconde en bracht Deinze na zes minuten in de tweede helft op 0-2.

Waasland-Beveren had het zichtbaar moeilijk tegen een goed georganiseerd oranje-zwart. Deinze profiteerde van de ruimtes en ging op zoek naar het derde doelpunt van de avond. Tarfi en De Belder zorgden voor de dreiging.

Pas na 25 minuten spelen in de tweede helft kon Waasland-Beveren voor het eerst dreigen. Vandenberghe moest een flukse parade uitvoeren op een krachtige kopbal van Edmundsson. In de counter die daarop volgde, stuurde Challouk Dylan De Belder diep, maar de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd ging liggen na licht contact met Nordin Jackers. De scheidsrechter, Simon Bourdeaud'hui, zag geen graten in die fase en floot geen penalty.

Onze ‘Tigers’ bleven druk zetten op de Beverse defensie, maar konden uiteindelijk geen derde keer de netten laten trillen. Deinze pakt zo een 4 op 6 in de D1B Pro League en heeft zo zijn start van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 niet gemist. KMSK Deinze staat na twee speeldagen gedeeld eerste samen met RWD Molenbeek, Lierse Kempenzonen en KVC Westerlo.

 

Volgende week wacht opnieuw een moeilijke verplaatsing. We trekken richting het Joseph Mariënstadion voor de derde speeldag van het seizoen tegen Lommel SK. Die wedstrijd wordt zondagavond 29 augustus om 20 uur afgewerkt.

 

Opstellingen

Waasland-Beveren: 1. Nordin Jackers, 3. Brendan Schoonbaert (30’ 26. Aleksandar Vukotic), 5. Nihad Mujakic (85’ 31. Michael Davis), 6. Leonardo Bertone, 7. Jacob Buus, 8. Matthias Verreth (55’ 4. Jur Schryvers), 11. Joseph Efford (84’ 33. Mauro Trari), 13. Kevin Hoggas (55’ 10. Alessandro Albanese), 17. Daniel Maderner, 27. Chris Kablan, 39. Jóan Edmundsson

 

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe, 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (66’ 6. Raphael Lecomte), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (92’ 34. Kurt Abrahams), 9. Lennart Mertens, 10. Gaetan Hendrickx, 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko, 17. Jannes Vansteenkiste, 99. Dylan De Belder (81’ 14. Bafode Dansoko)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq