VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Deinze raakt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lierse Kempenzonen

In de openingswedstrijd van de D1B Pro League is KMSK Deinze niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Lierse Kempenzonen. De ‘Tigers’ kwamen na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong dankzij een pegel van Alessio Staelens. Nog geen twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk dankzij een doelpunt van nieuwkomer Yvan Yagan. Beide teams drongen daarna wel nog aan, maar dat veranderde niets aan het scorebord.

KMSK Deinze begon met zelfvertrouwen aan het nieuwe seizoen in de D1B Pro League. Onze ‘Tigers’ kenden een sterke voorbereiding en mochten een ‘onbekend’ Lierse Kempenzonen verwelkomen in het Burgemeester Van De Wielestadion. Lierse had namelijk vijftien nieuwe spelers getransfereerd tijdens hun voorbereidingsperiode en er stonden dan ook heel wat nieuwe namen aan de aftrap.

De lijn van de voorbereiding trok KMSK Deinze door in hun eerste minuten van de wedstrijd. Lennart Mertens kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd al een reuzenkans. Na een balrecuperatie op het middenveld vond Challouk Mertens in het centrum, maar die mikte net naast. Lierse was meteen gewaarschuwd en reageerde dan ook meteen via een gekraakt schot van Alexander Maes.

De eerste minuten van de wedstrijd zorgden voor enkele reuzenkansen, want ook De Belder was er dichtbij. Vansteenkiste mikte met een voorzet vanop rechts op het hoofd van De Belder die nipt naast kopte. Onze spits had speciaal voor de openingswedstrijd van het seizoen een nieuw kapsel gekozen. Met zijn blonde lokken was hij er dichtbij.

Op het kwartier was diezelfde De Belder er opnieuw dichtbij, maar hij besliste naast. De Deinse storm ging niet liggen en vier minuten later was het wel raak. Een een-tweetje tussen Challouk en Tarfi vond Dylan De Belder die de bal perfect afgemeten bij Staelens kreeg. Onze aanvallende middenvelder die vandaag de functie van rechtsback bekleedde buffelde de bal in de verste hoek en liet zo Jarno De Smet kansloos.

Toch liet Lierse snel weerwerk zien en dat resulteerde twee minuten later in de gelijkmaker. Balverlies bij Mertens luidde de Antwerpse aanval in. Limbombe vond Yvan Yagan aan de tweede paal en die twijfelde geen seconde. De Armeen die vorig jaar nog de kleuren van RWDM verdedigde, trapte de bal overhoeks binnen en liet onze doelman Vandenberghe kansloos. Alles opnieuw te herdoen na twintig minuten speel.

Na de gelijkmaker van Lierse waren er enkele sterke verdedigende acties nodig van onze Deinse verdedigers om een nieuw Liers doelpunt te voorkomen. Ook Deinze kwam nog dicht bij een doelpunt dankzij De Belder. Hij werd diepgestuurd via een steekpass van Staelens. Onze spits kwam daarna oog in oog te staan met de keeper van Lierse, maar mikte naast. Beide teams gingen de rust in met 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft bleven de beide teams zoeken naar een tweede doelpunt, maar dat viel er niet. De stress van de eerste competitiematch nam het over en dat viel ook te merken op het veld. Zowel Deinze en Lierse konden nog even aandringen en zetten de beide doelmannen nog even aan het werk, maar zonder resultaat.

Volgende week trekken we naar Waasland-Beveren voor de tweede competitiematch van het seizoen. Dat wordt meteen een eerste scherprechter, want de Waaslanders degradeerden vorig jaar uit 1A.

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana (68’ 34. Kurt Abrahams), 6. Raphaël Lecomte, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (84’ 12. Gert Van Walle)12. , 9. Lennart Mertens, 11. Youssef Challouk, 13, Denis Prychynenko (C), 17. Jannes Vansteenkiste, 99. Dylan De Belder

Lierse Kempenzonen: 12. Jarno De Smet (GK), 2. Pieter De Schrijver, 4. Kenneth Schuermans, 5. Brent Laes, 6. Tibeau Swinnen, 8. Thibaut Van Acker, 9. Stallone Limbombe, 14. Alexander Maes (C), 20. Scott Bitsindou, 28. Hakim Abdallah, 77 Yvan Yagan (73’ 10. Guillaume De Schryver)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG