ZA 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KSV Oudenaarde - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Veerkrachtig Deinze pakt na sterke remonte een punt tegen Union

KMSK Deinze heeft na een sterke tweede helft een punt gepakt tegen Royale Union Saint-Gilloise. De kampioen uit 1B kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Labeau en Undav. Na de rust kwam Deinze veel vinniger uit de kleedkamer en met dank aan Staelens en De Belder werd de penibele situatie rechtgezet. Beide ploegen hadden daarna nog de kans om het spel in hun voordeel te keren. De ‘Tigers’ bibberden in het slot nog even, maar uiteindelijk pakten ze na een sterke remonte toch een punt.

Royale Union Saint-Gilloise stak er dit seizoen met kop en schouders bovenuit in de 1B Pro League. Zo behaalden ze een absoluut puntenrecord door maar liefst 22 matchen te winnen. Daardoor werden ze verdiend kampioen in 1B en is de club al volop bezig met de voorbereidingswerken in het eigen Dudenpark. Daar wordt er momenteel gewerkt aan een veldverwarming en wordt ook de belichting herzien. De laatste wedstrijd tegen KMSK Deinze werd dan ook ter gelegenheid daarvan afgewerkt in het AFAS Stadion van KV Mechelen.

Coach Cédric Vlaeminck deed dat niet met hetzelfde elftal als vorige week. Alessio Staelens en Siebe Blondelle keerden terug uit schorsing en namen de plaatsen in van Bafodé Dansoko en Soufiane El Banouhi. Union zette aan het begin van de wedstrijd zijn gelegenheidskapitein Sébastien Pocognoli nog even in de bloemetjes. De 33-jarige verdediger die ook nog voor Standard speelde nam afscheid van het professionele voetbal.

Union oppermachtig in de eerste helft.

Het begin van de wedstrijd startte gezapig met enkele subtiele prikken van Union, maar niets noemenswaardig om Vandenberghe in de verlegenheid te brengen. Toch was het voor onze verdedigers De Witte en Blondelle telkens opletten om niet in hun rug een diepe bal te krijgen. Labeau was er zo dichtbij, maar Seth De Witte wist de bal uitstekend weg te werken. Na achttien minuten zorgde Undav voor het eerste schot tussen de palen, maar Vandenberghe stond pal en wist de bal weg te boksen.

Undav was er zes minuten later als de kippen bij om een fout in het middenveld genadeloos af te straffen. Onze aanvallende middenvelder vergat de bal weg te werken, waardoor Teuma kon profiteren. Met een afgemeten voorzet zorgde de Franse middenvelder van Union voor de assist voor de Duitse aanvaller van Union.

Op het halfuur viel Mertens geblesseerd uit. Hij kreeg een tik op de enkel na een potig duel met drie Union-spelers en moest het veld verlaten. Dansoko verving onze topschutter van dit seizoen, waarin hij tien keer wist te scoren.

Onze ‘Tigers’ hadden het in de eerste helft moeilijk en voetbalden weinig kansen bij elkaar. Na 38 minuten stak Lynen Labeau diep. De Franse voetballer van Union stond randje buitenspel, maar werd niet afgevlagd. Alleen stormde hij op doel af en zo passeerde hij Vandenberghe die de bal nog net met zijn vingertoppen kon strelen, maar niet voldoende en zo maakte Labeau zijn zesde van het seizoen.

Op slag van rust zorgde Deinze voor wat dreiging. Maar helaas voor ons kwam de laatste pass niet aan of was die net niet zuiver genoeg.

Deinze neemt over in de tweede helft

In de tweede helft kwam Deinze scherper en vinniger uit de kleedkamer. Michiel De Looze zette zich sterk door op rechts en met een penseelstreek bereikte hij Alessio Staelens die in één tijd de doelman van Union wist te passeren. Deinze knokte zich terug in de wedstrijd. De goal zorgde meteen voor heel wat moed en vertrouwen en onze ‘Tigers’ bleven de aanval opzoeken. Challouk mocht zomaar de zestien van de Brusselaars inlopen, maar vergat zichzelf te belonen met een uitgelokte strafschopfout na een foutieve sliding van Burgess. Ook Dansoko botste in het gewoel op een sterke Anthony Moris, die duidelijk bewees dat hij de sterkste keeper was uit de 1B-reeks met tien clean sheets dit seizoen.

De tegenreactie van Union liet niet op zich wachten. Met een ferme streep vuurde Jordanov een schicht af op Vandenberghe maar die redde de meubelen. Aan de overkant was het wel raak. Staelens stak met een diepe steekbal De Belder diep. Onze spits haakte met een Union-speler en de bal ging op de stip. Deinze had dit seizoen nog geen enkele elfmeter kunnen scoren, maar De Belder zorgde in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen ervoor dat die statistiek in de vuilbak gegooid mocht worden. Alles was te herdoen met nog twintig minuten op de klok.

Zowel Deinze als Union probeerden de overwinning in de slotminuten naar zich toe te slepen, maar geen van beiden slaagden in hun opzet. Op het einde was het nog bikkelen, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Bovendien mocht ook Gauthier Libbrecht nog even invallen voor de minuten vol te maken. Hij kreeg zo een waardig afscheid na zes jaar trouwe dienst bij KMSK Deinze. Volgend seizoen verdedigt de centrale verdediger de kleuren van Mandel United. Deinze eindigt dit seizoen op een vijfde plaats in 1B en kan starten met de voorbereidingen op volgend seizoen.

Opstellingen

Royal Union Saint-Gilloise: 49. Anthony Moris, 4. Jonas Bager 77’ 59. Ismael Kandouss), 5. Anas Hamzaoui (59’ Aron Sigurdarson), 9. Deniz Undav, 11. Mathias Fixelles, 12 Sébastien Pocognoli (C) (59’ 44. Siebe Van der Heyden), 16. Christian Burgess, 17. Teddy Teuma, 20. Senny Lynen (59’ 6. Casper Nielsen), 24 Edisson Jordanov (87’ 19. Guillaume Francois), 96. Brighton Labeau

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi, 9. Lennart Mertens (C) (30’ 14. Bafodé Dansoko), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk, 15. Michiel De Looze (77’ 2. Soufiane El Banouhi), 17. Jannes Vansteenkiste (77’ 5. Gauthier Libbrecht), 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder

19U52

Bekijk hier de cijfers van onze laatste wedstrijd dit seizoen 👇🏻

SocialScore
19U51

We houden de kampioen in bedwang.

SocialScore
19U41

Geel voor Dylan na het wegtrappen van de bal.

SocialScore
19U35

Gauthier komt Jannes vervangen.

SocialScore
19U34

De Looze is onze volgende wissel

SocialScore
19U24

Dylan vanop de stip!

SocialScore
19U11

Alessio met de 2-1!!!

SocialScore
18U47

We gaan de rust in met een 2-0 achterstand.

SocialScore
18U37

Labeau zorgt voor de 2-0

SocialScore
18U29

Lenny moet er noodgedwongen af

SocialScore
18U28

Geel voor Seth

SocialScore
18U23

Undav met de 1-0

SocialScore
17U17

De laatste XI van dit seizoen 🧡🖤

SocialScore
10U01

We sluiten het seizoen af bij de kampioen. Come on boys! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer