ZO 28.11

20U00

Competitie

RWDM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze lijdt een zure tweede nederlaag op rij

KVC Westerlo heeft voor het eerst sinds februari nog eens van de overwinning kunnen proeven. De ‘Tigers’ speelden voor de laatste keer dit seizoen in het Burgemeester Van De Wielestadion en gingen met het kleinste verschil onderuit. Kyan Vaesen maakte met een gelukje de enige treffer van de partij. Deinze kwam ook enkele keren bijna tot scoren, maar De Belder en co konden de kansen niet afwerken.

Op de voorlaatste speeldag van het seizoen moest T1, Cédric Vlaeminck, zijn selectie noodgedwongen wijzigen. Siebe Blondelle en Alessio Staelens liepen vorige week in de wedstrijd tegen RFC Seraing tegen hun vijfde gele kaart van het seizoen aan en misten zo de wedstrijd tegen Westerlo. Daardoor schakelde Cédric Vlaeminck zijn selectie om naar een driemans defensie met daarbij Seth De Witte, Soufiane El Banouhi en Jannes Vansteenkiste centraal achterin. De flanken werden belopen door De Looze en Dansoko.

Beide ploegen begonnen gelijkopgaand aan de wedstrijd. Westerlo nam het eerste deel van de eerste helft voor zijn rekening en Deinze nam op het halfuur de fakkel over. De gevaarlijkste speler bij de Limburgers was de aanvallende middenvelder Baris. Na tien minuten spelen schakelde hij de volledige Deinse defensie uit, maar zijn schot was te zwak en werd door De Witte nog van de lijn gehaald. Een grote tien minuten later was de Turkse speler er opnieuw dichtbij. Met zijn wereldactie speelde hij drie man van Deinze tureluurs, maar op het moment dat hij wil schieten, struikelt hij over zijn eigen voeten. De Westelse dreiging was het signaal voor Deinze om een versnelling hoger te schakelen. Dansoko kon bijna profiteren van een geloste bal van de Westelse goalie Van Langendonck. Niet veel later knalde Challouk nipt over, al werd er daarvoor gefloten voor een lichte duwfout en ook Dylan De Belder was er tot twee keer toe dichtbij. Eerst kon Van Langendonck pareren met een handje en op vlak van rust besloot hij pal op de keeper. Al was de actie die daarop voorafging twijfelachtig en kon de scheidsrechter een penalty gefloten hebben.

Met de 0-0 ruststand gingen beide ploegen de rust in. In de tweede helft was Westerlo het beste uit de kleedkamers gekomen. Van Steenkiste en De Witte zorgden voor de nodige verdedigende acties en verijdelden een Westelse goal. Ook Mertens en Challouk probeerden het eens, maar het was aan de overkant dat de eerste goal viel. Cicek maakte de actie en probeerde Vandenberghe te lobben. De Witte stak er zijn lichaam tussen waardoor de bal afweek en op de deklat uiteenspatte. Vaesen was goed gevolgd en zette zijn voet er tegen en werkte de bal tegen de Deinse netten.

Deinze was niet aangeslagen van de goal en bleef zoeken naar de opening en die ene mogelijkheid tot scoren, maar bleef uiteindelijk steken op 0-1. Door de overwinning ligt de stand in 1B nu bijna volledig vast. Deinze strandt op de vijfde plaats, al kunnen onze ‘Tigers’ volgende week zondag wel nog voor de laatste keer dit seizoen stunten met een zege tegen hun zwarte beest Union.

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 2. Soufiane El Banouhi, 8. Mehdi Tarfi (82’ 88. Renato Neto), 9. Lennart Mertens (C), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk, 14. Bafodé Dansoko (81’ 21. Justin Tossavi), 15. Michiel De Looze (76’ 12. Gert Van Walle), 17. Jannes Vansteenkiste, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder

KVC Westerlo: 30. Koen Van Langendonck (GK), 7. Lukas Van Eenoo (C), 9. Atabey Ciçek, 16. Léo Seydoux (87’ 12. Christoffer Remmer), 19. Kader Keita, 20. Noël Soumah, 23. Rubin Seigers, 24. Baris Alici (70’ 28. Simon Paulet, 25. Igor Vetokele (35’ 14. Kyan Vaesen), 32. Christophe Janssens (46’ 18. Kouya Mabea), 42. Serge Guy Yameogo

21U55

Ziehier de statistieken van onze laatste thuiswedstrijd.

SocialScore
21U51

Full time.

SocialScore
21U39

Soufiane pakt geel.

SocialScore
21U37

Tarfi gaat naar de kant

SocialScore
21U37

Dansoko mag gaan rusten

SocialScore
21U31

Wissel #1️⃣

SocialScore
21U20

Vaesen met de 0-1.

SocialScore
21U07

Onze eerste gele kaart is voor Dylan.

SocialScore
20U45

We gaan de rust in met een 0-0 score. Wat vinden jullie van de match tot nu toe? 🧡🖤

SocialScore
20U07

Onze 11 voor vanavond!

SocialScore
10U01

Laatste thuismatch van het seizoen! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq