ZO 25.04

18U00

Competitie

Union - KMSK Deinze

HOT Nieuwsbrief

Meld je hier aan

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

‘The Tigers’ kunnen hun klauwen niet zetten in RFC Seraing

RFC Seraing heeft in eigen stadion een gouden zaak gedaan voor de tweede plaats. In het Stade Du Pairay kwamen ze na dertien minuten op voorsprong via de onvermijdelijke Mikautadze. KMSK Deinze kwam er niet aan te pas en is zo uitgeschakeld in de strijd om de tweede plaats. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-0.

Op de 26ste speeldag van het seizoen trokken we richting RFC Seraing voor de clash tussen de tweede en de vijfde in het klassement. RFC Seraing moest winnen om de druk te verhogen op Lommel SK voor de tweede plaats. ‘The Tigers’ konden bij een overwinning hun waterkans vergroten in de strijd om de barrageplaats. Coach Cédric Vlaeminck wijzigde zijn elftal op twee posities in vergelijking met vorige week: Flavien Le Postollec was geblesseerd uitgevallen en werd vervangen door Van Walle en Lennart Mertens pakte zijn plaats terug in op de negen De Belder.

Ook bij RFC Seraing stonden er enkele verrassingen op het veld. Zo werd vooraf aangekondigd dat Dietsch en Mikautadze hoogst onzeker waren voor de wedstrijd tegen Deinze, maar toch stonden ze in de basis. Het was diezelfde Mikautadze die gedurende de hele wedstrijd een gesel was voor de Deinse defensie.

De Georgische spits zorgde voor snelheid langs de flanken en centraal en zorgde zo meteen voor doelgevaar. Dutoit was goed bij de pinken en kon de bal wegboksen. De Luikse thuisploeg was duidelijk met ambitie en het nodige enthousiasme aan de wedstrijd begonnen, want in de eerste tien minuten van de wedstrijd verzamelden ze al twee gele kaarten. Het enthousiasme van Seraing werd na dertien minuten beloond. Dutoit kwam op een lange bal van Seraing twijfelachtig uit zijn doel en werd enig mooi omspeeld door Mikautadze die de bal over onze Franse goalie in doel lobde. Het was voor de Luikse spits zijn negentiende van het seizoen en zo staat hij gelijk met Dante Vanzeir in de topschutterstand van 1B.

Op het kwartier kwam Swers goed weg na een drieste tackle op Youssef Challouk. Swers had al geel gekregen en ging met gestrekte voet vooruit op het been van Challouk door, maar de scheidsrechter oordeelde slechts met een waarschuwing. Mikautadze bleef in de eerste helft voor gevaar zorgen, maar ofwel stond een Deins been in de weg ofwel botsten de Luikenaars op Dutoit.

Deinze kreeg in de eerste helft geen bal tussen de palen. Onze ‘Tigers’ speelden onnauwkeurig en vonden de openingen niet in de solide defensie van Seraing.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel beter. Deinze probeerde te zoeken naar de kansen en de openingen in de zestien van Seraing, maar die vonden ze niet. De defensie van Seraing hief de buitenspelval goed op, wat resulteerde in acht keer buitenspel door onze spelers. Bovendien drong Seraing nauwelijks tot niet meer aan en leken ze tevreden met hun doelpunt verschil. Door de overwinning verstevigen de Luikenaars hun tweede plaats in het klassement. Volgende week maandag, op 19 april, spelen wij tegen Westerlo voor de vierde plaats.

Opstellingen:

RFC Seraing: 30. Guillaume Dietsch (GK), 2. Iebe Swers, 3. Gerald Kilota, 4. Wagane Faye, 6. Theo Pierrot (C), 18. Georges Mikautadze, 19. Moussa Gueye (85’ 24. Benjamin Boulenger), 20. Yahya Nadrani, 21. Brahim Sabaouni, 22. Antoine Bernier, 26. Ablie Jallow

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 2. Soufiane El Banouhi, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (71’ 99. Dylan De Belder), 9. Lennart Mertens (C), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk, 12. Gert Van Walle (55’ 14. Bafodé Dansoko), 17. Jannes Vansteenkiste (82’ 88. Renato Neto), 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte

22U34

Bekijk hier de statistieken van onze wedstrijd tegen RFC Seraing 

SocialScore
22U32

We verliezen met het kleinste verschil tegen RFC Seraing 

SocialScore
22U23

Jannes mag gaan rusten

SocialScore
22U11

Onze tweede wissel is een feit.

SocialScore
21U56

Onze eerste wissel:

➡️Van Walle
⬅️Dansoko

SocialScore
21U30

Alles geven in de tweede helft!

SocialScore
21U11

Siebe met de gele kaart

SocialScore
20U57

Mikautadze met de 1-0.

SocialScore
20U38

Jouw #KMSKDEINZE team voor vanavond vs RFC Seraing staat vast 🧡🖤 #ComeOnDeinze

SocialScore
10U01

Matchday! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer