ZO 28.11

20U00

Competitie

RWDM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze wint dankzij vier dolle minuten van Lommel SK

Cédric Vlaeminck heeft zijn ongeslagen status als trainer behouden dankzij een 2-1 overwinning tegen Lommel SK. Met dank aan doelpunten van Mehdi Tarfi en Lennart Mertens pakten we in de tweede helft de scalp van de derde in het klassement. Door de nederlaag tegen de ‘Tigers’ doen de Limburgers een barslechte zaak in de strijd om de tweede plaats, die uitgeeft op barrage. Wij springen dan weer naar de vierde plaats in het klassement.

Op de 25ste speeldag van het seizoen kwam Lommel SK op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion. De derde in het klassement kwam met heel wat sterspelers aan de aftrap dankzij de investeringen van de City Football Group. Zo speelde Koki Saito voor het eerst tegen Deinze. De man van 2,2 miljoen euro kwam over in de wintertransferperiode van het Japanse Yokohama FC. In doel nam Daniel Grimshaw voor de zevende keer aan de aftrap. De 23-jarige Engelse keeper wordt geleend van Manchester City. Manfred Ugalde startte dan weer vanop de bank na zijn interlandperiode bij het Costa Ricaanse beloftenelftal. Deinze daarentegen kwam met dezelfde elf als de vorige keer aan de aftrap. Dylan De Belder kreeg de voorkeur op Mertens, maar dat rendeerde in de eerste helft niet.

KMSK Deinze en Lommel begonnen allebei afwachtend aan de wedstrijd. Lommel moest winnen om te profiteren van het puntenverlies van RFC Seraing en ook wij waren nog gebrand op een mooie afsluiter in de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Na vijf minuten brach Jordan Attah Kadiri Lommel al op voorsprong dankzij een sterke run van de Japanse sterspeler Saito. De Nigeriaanse spits hoefde enkel maar de bal voorbij Dutoit te tikken.

Deinze was niet van slag, maar holde te veel achter de bal aan. De voorzetten en passes bereikten niet de mannen die ze moesten bereiken en brachten de jonge doelman van Lommel niet in gevaar. De wedstrijd sluimerde door naar het einde van de eerste helft. Kadiri kwam nog eens dicht bij een tweede doelpunt in de wedstrijd en ook De Witte, Challouk en Staelens zorgden nog voor lichte dreiging, maar geen noemenswaardige kansen tussen de palen.

In de tweede helft kwam Deinze veel scherper uit de kleedkamer. De troepen van Cedric Vlaeminck hadden duidelijk inspiratie gehaald uit de peptalk in de kleedkamer en de druk op de Lommelse defensie verhoogde. De Belder kopte rechtstreeks in de handen van Grimshaw, het was meteen zijn laatste wapenfeit in de wedstrijd. Op het uur greep onze coach Vlaeminck in. Dansoko en Mertens kwamen erin, Le Postollec en De Belder mochten gaan rusten. Die wissels zorgden meteen voor meer vuur in het elftal en leidde een dolle vier minuten in. Mehdi Tarfi scoorde voor de derde wedstrijd op rij, dankzij een afvallende cornerbal. El Banouhi zorgde dan weer voor de assist. Deinze stapelde de corners op en vier minuten later was het alweer prijs. Staelens zocht met zijn corner het hoofd van Seth De Witte en die kopte dan weer door richting Lennart Mertens die de bal kon binnenwerken. Onze topschutter scoorde zo zijn elfde van het seizoen en zorgde voor de 2-1 voorsprong.

Lommel moest nu wel komen om de overwinning nog te zoeken, maar KMSK Deinze hield het uitstekend gesloten achterin en stevende zo af op zijn negende overwinning van het seizoen. Deinze kwam in het slot zelfs nog eens dicht bij de 3-1 via Staelens en Challouk, maar het bleef uiteindelijk 2-1. Zo springen onze ‘Tigers’ naar de vierde plaats in het klassement en doet Lommel een slechte zaak in de strijd om de tweede plaats. Afspraak nu zaterdag voor de topper tegen RFC Seraing!

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 2. Soufiane El Banouhi, 6. Flavien Le Postollec (C) (58’ 14. Bafodé Dansoko), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi, 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder (58’ 9. Lennart Mertens)

Lommel SK: 30. Daniel Grimshaw (GK), 3. Laurent Lemoine, 5. Kevin Kis (70’ 23. Yannick Vandersmissen), 6. Glenn Neven (C) (16’ 8. Gabriel Diego Rosa Silva), 7. Robin Henkens, 9. Saito Koki (61’ 24. Talal Boussouf), 16. Arno Verschueren, 19. Jordan Attah Kadiri (70’ 15. Manfred Ugalde), 26. Vinicius De Souza, 29. Marlos Moreno (71’ 22. Christophe Kabongo), 66. Rafik Belghali

21U51

Bekijk hier de cijfers van onze wedstrijd vs Lommel SK 😃

SocialScore
21U47

We houden de 3️⃣punten thuis tegen Lommel SK !

SocialScore
21U18

LENNYYYYY!

SocialScore
21U15

Tarfi brengt ons op gelijke hoogte!

SocialScore
21U12

Wissel #2

SocialScore
21U12

🔁Wissel

➡️De Belder
⬅️Mertens

SocialScore
20U45

We gaan de rust in met het kleinste verschil. Alles kan nog in de tweede helft!

SocialScore
20U31

Geel voor De Witte na een overtreding op Verschueren

SocialScore
20U04

0-1 na 5' ...

SocialScore
19U25

We starten na de interlandbreak tegen Lommel SK  met deze 11 👇

SocialScore
10U01

Matchday! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq