DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

De Belder blinkt uit in 2-4 zege tegen Club NXT

KMSK Deinze heeft in een aantrekkelijke pot voetbal de scalp genomen van Club NXT op Daknam. Club NXT begon het beste aan de wedstrijd met Van Den Keybus die al vroeg de score opende. Daarna nam Deinze over en kwamen de ‘Tigers’ niet echt meer in de problemen. Vooral Dylan De Belder was de uitblinker van de avond met de zijn eerste hattrick voor Deinze en de eerste Deinse hattrick van het seizoen. Ook Tarfi pikte opnieuw zijn doelpunt mee.

Club NXT en KMSK Deinze sloten de 24ste speeldag van het seizoen in de 1B Pro League af. Deinze startte met drie nieuwe spelers in de basiself in vergelijking met de midweekse partij tegen Racing White Daring Molenbeek. De Witte, El Banouhi en De Belder kwamen in de ploeg voor De Looze, Boone en Lennart Mertens. Die laatste was geschorst wegens een vijfde gele kaart dit seizoen.

Moeizame eerste helft

De ‘Tigers’ waren moeizaam gestart aan de eerste helft van de partij. De beloften van Club NXT begonnen snedig en met veel vuur en dat resulteerde al snel in een eerste gevaarlijke mogelijkheid voor De Cuyper. El Banouhi was vlugger bij de bal en kon zo de openingsgoal beletten. Na zeven minuten was het wel prijs voor Club NXT. Thomas Van Den Keybus kon zomaar uithalen vanop een afstand van 20 meter en verschalkte met een knal onze doelman Dutoit.

De reactie van Deinze bleef niet wachten. Toch was het eerste kwartier van Deinze moeizaam, met heel wat balverlies en afval in het spel, maar als een duiveltje uit een doosje maakte De Belder de gelijkmaker. Tarfi probeerde het met een gekraakt schot en De Belder kon de bal net voor de neus van Lammens meegraaien en tikte zijn eerste van de avond tegen de netten.

Door de tegentreffer van De Belder leken beide ploegen wakker geschud. Het spelbeeld ging goed op en neer en dat resulteerde ook in kansen langs beide kanten. Challouk zorgde voor de mooie actie in de zestien, maar kon De Belder net niet bereiken. Ook Sagna en De Cuyper probeerden het voor blauw zwart, maar zij konden de bal niet laag houden.

Na 36 minuten spelen kwamen we op voorsprong. Tarfi maakte de actie vanop links en bereikte De Belder in het centrum. De spits, die nog voor Cercle Brugge, Lierse en Lommel speelde, schoof zijn tweede van de avond laag over de grond voorbij de Brugse goalie. Ook Staelens kwam nog dicht bij een treffer na een snelle counter van de Tigers, maar hij kon zijn schot niet kadreren en zo bleef het 1-2.

Opnieuw een spektakelstuk

Deinze kwam in de tweede helft gepeperd uit de kleedkamer. Al na zeventien seconden schoot Tarfi de bal hoog in de kruising het doel in. Challouk gaf de bal aan en zit ondertussen aan elf assists dit seizoen. Hij verstevigt zo zijn leiderspositie in het ‘assistenkoning-klassement’.

Ook Club NXT bleef gevaarlijk in de tweede helft. De Cuyper zorgde met enkele gevaarlijke vrije trappen voor Brugse dreiging, maar kon Dutoit niet verschalken. En ook onze aanvallende middenvelders, Staelens, Challouk en Tarfi, konden de Brugse goalie niet meer verschalken. Tot een kwartier voor het einde een van de dolste minuten van dit seizoen losbrak. Romeo Vermant, zoon van, profiteerde van het geharrewar in de defensie en schoot van dichtbij de voorzet vanop links voorbij Dutoit. Nog geen 15 seconden later werd de voorsprong alweer uitgediept. De aftrap was nog maar net gegeven en Lecomte stuurde De Belder al diep. Die hoef je zo’n kans niet te presenteren en zo lobde hij de bal over Lammens het Brugse doel in.

Club NXT bijt zo voor de vierde keer dit seizoen zijn tanden stuk op Deinze. Het blijft voor de beloften van blauw zwart zoeken naar de eerste overwinning van dit jaar. Bij Deinze was het alle reden voor te vieren, want met een 8 op 12 kan Cedric Vlaeminck tevreden zijn met zijn eerste wedstrijden als plaatsvervangend T1 van Deinze. In het klassement breiden we zelfs onze voorsprong op RWDM uit tot vijf punten en staan we zo steviger vijfde.

Opstellingen

Club NXT: 91. Senne Lammens (GK), 3. Ibe Hautekiet (C), 5. Denzel De Roeve, 7. Amadou Sagna (57’ 14. Xander Blomme), 9. Romeo Vermant, 21. Lynnt Audoor, 25. Mathias Servais, 30. Noah Mbamba, 44. Formose Mendy, 55. Maxim De Cuyper (88. 10’ Noah Aelterman), 97. Thomas Van Den Keybus (73’ 16. Keano Vanrafelghem)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 2. Soufiane El Banouhi (80’ 15. Michiel De Looze), 6. Flavien Le Postollec (C) (67’ 88. Renato Neto), 7. Alessio Staelens (87’ 20. Ronald Vargas), 8. Mehdi Tarfi (67’ 14. Bafodé Dansoko), 10. Raphaël Lecomte,11. Youssef Challouk, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder

Doelpunten

1-0 97. Thomas Van Den Keybus (8’), 1-1 99. Dylan De Belder (16’), 1-2 99. Dylan De Belder (36’), 1-3 8. Mehdi Tarfi (46’), 2-3 9. Romeo Vermant (77’), 2-4 99. Dylan De Belder (77’)

21U51

De cijfers van #NXTDEI

SocialScore
21U46

Een productieve reis naar Daknam!

SocialScore
21U40

Ronald komt erin voor Alessio

SocialScore
21U33

Wissel 🔁#3

SocialScore
21U31

Dylan met een hattrick!

SocialScore
21U30

Met nog 13' te gaan is het 2 - 3

SocialScore
21U21

Tarfi mag gaan rusten

SocialScore
21U20


Wissel:
Neto ➡️
Le Postollec ⬅️

SocialScore
20U59

Mehdi meteen in de tweede helft!

SocialScore
20U44

We leiden bij de rust!

SocialScore
20U34

DYLAAAAN!!

SocialScore
20U14

1 - 1 dankzij Dylan!

SocialScore
20U08

1 - 0 dankzij Van Den Keybus ...

SocialScore
19U34

Onze opstelling voor vanavond! #ComeOnDeinze

SocialScore
10U01

Matchday! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer