ZO 25.04

18U00

Competitie

Union - KMSK Deinze

HOT Nieuwsbrief

Meld je hier aan

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

‘The Tigers’ zetten onmachtig Lierse langs de kant met 3-0

KMSK Deinze heeft op de 23ste speeldag van het seizoen Lierse naar huis gestuurd met een zware kater. Onze Tigers namen vanaf het eerste fluitsignaal tot het allerlaatste de match in handen en dat resulteerde in een ‘jantje’. 3-0 stond er op het scorebord na 90 minuten voetballen in het Burgemeester Van de Wielestadion. Lierse blijft achter in crisis en het degradatiespook hangt hen nu echt wel boven het hoofd. Deinze kan terugblikken op een 4 op 6.

Op de 23ste speeldag van het seizoen kwamen de Pallieters langs in het Burgemeester Van de Wielestadion. Deinze behaalde in zijn vorige drie wedstrijden een 7 op 9 tegen Lierse en wou dan ook die ongeslagen status behouden. Lierse ziet steeds meer een donker wolkendek boven hun hoofd hangen en zij wouden dan ook absoluut de overwinning behalen om de degradatiezorgen van zich af te zetten.

Toch waren het onze ‘Tigers’ die het sterkste aan de wedstrijd begonnen. Mehdi Tarfi was er na slechts enkele seconden spelen al dichtbij met een plaatsbal net naast de kooi van Bernd Brughmans. Het eerste waarschuwingsschot was gegeven en niet veel later volgde er een tweede. Die kans schrijven we toe op naam van Youssef Challouk. Onze assistenkoning was als ‘Mozes die de Lierse defensie liet splijten’ en kreeg alle ruimte voor een schot af te vuren op diezelfde Brughmans. De goalie van Lierse kon het schot van Challouk niet klemmen, maar in de rebound was er geen andere Deinse speler gevolgd.

Ook aan de overkant, Lierse speelde richting het Schipdonkkanaal, werd het even gevaarlijk na een gevaarlijke lob van Sava Petrov. Dutoit was goed bij de pinken en doorzag het gevaar. Na iets meer dan 20 minuten spelen kwam Lennart Mertens dicht bij de 1-0. Staelens leverde een afgemeten voorzet af op de voeten van Mertens, die de bal tegen de paal werkte. Tien minuten later was het wel prijs voor Deinze. De Looze gaf zijn derde assist van het seizoen, afwerker van dienst was Youssef Challouk, die de bal met het hoofd binnenkopte. Nog was het Deinse gevaar niet gaan liggen, want onze spelers bleven goed druk zetten. Net voor het einde van de eerste helft werd die aanvalslust ook beloond. Afwerker van dienst was Alessio Staelens die zijn zesde van het seizoen binnenwerkte op aangeven van Mertens.

Tom Van Imschoot, de trainer van Lierse, greep meteen in bij de rust. Jo Gilis en Timo Cauwenberg kwamen erin voor Petrov en Troonbeeckx. De Pallieters kwamen iets scherper uit de kleedkamer, maar daarna vielen ze terug in het spelbeeld van de eerste helft. Deinze kroop in de eerste minuten van de tweede helft ook meer achter de bal, maar uiteindelijk herpakten onze spelers zich en dat resulteerde in de tweede van de avond voor Youssef Challouk. Met een lage schuiver verraste hij alles en iedereen en werkte hij de bal heerlijk met zijn rechter voorbij Brughmans. Lierse vormde geen partij meer voor onze ‘Tigers’ en werden naar huis gestuurd met een kater en drie tegendoelpunten.

In de stand blijft Lierse voorlaatste staan met veertien punten en slechts één overwinning in veertien wedstrijden. KMSK Deinze kan in het nieuwe tijdperk van Wim De Decker en voorlopig eerst nog de staff alleen pronken met een 4 op 6 en een voorlopige vijfde plaats in het klassement. Volgende week donderdag maken we ons op voor alweer een belangrijke wedstrijd. RWD Molenbeek komt donderdag 18 maart om 17 uur op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion voor een inhaalwedstrijd.

Opstellingen:

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (GK), 3. Viktor Boone, 6. Flavien Le Postollec (C) (86’ 44. Seth De Witte), 7. Alessio Staelens (65’ 99. Dylan De Belder), 8. Mehdi Tarfi (65’ 21. Mathias Schils), 9. Lennart Mertens (86’ 14. Bafodé Dansoko), 10. Raphaël Lecomte (90’ 20. Ronald Vargas), 11. Youssef Challouk, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle

Lierse Kempenzonen: 1. Bernd Brughmans (GK), 3. Ben Santermans (C), 6. Tibeau Swinnen, 15. Mathieu Troonbeeckx (45’ 27. Timo Cauwenberg), 18. Jellert Van Landschoot, 19. Emile Samyn (14. Toon Janssen), 20. Scott Bitsindou, 26. Brent Laes, 28. Jamal Aabbou (74’ 9. Simon Vermeiren), 77. Euloge Fessou Placca, 88. Sava Petrov (45’ 25. Jo Gilis)

21U49

SocialScore
21U48

+ 3️⃣

SocialScore
21U43

De laatste wissel voor vandaag is een feit.

SocialScore
21U40

Seth komt er in

SocialScore
21U39

Dansoko is de volgende wissel.

SocialScore
21U31

Onze assistenkoning maakt er 3-0 van! 👌

SocialScore
21U19

Tarfi mag ook gaan rusten.

SocialScore
21U18

We gaan wisselen!

SocialScore
21U06

Viktor krijgt geel

SocialScore
20U45

We leiden bij de rust 💪

SocialScore
20U39

GOAAALLL !!!

SocialScore
20U27

Youss met de 1-0 !!!

SocialScore
19U30

Vandaag alles geven in ons geliefde Burg. Van De Wiele stadion vs Lierse #ComeOnDeinze

SocialScore
10U01

Matchday! 🟠⚫️

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer