DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Gelijkspel in het Edmond Machtensstadion

KMSK Deinze trekt met een punt terug naar huis na een 1-1 gelijkspel tegen Racing White Daring Molenbeek. Iets na het half uur opende Alessio Staelens de score, maar 20 minuten voor tijd maakte Thomas Ephestion de gelijkmaker. In de stand blijven KMSK Deinze en RWDM hangen op respectievelijk plaats zes en vijf.

Het vertrek van onze voormalige coach David Gevaert, eerder deze week, zorgde voor heel wat nieuwe spelers in de Deinse elf. Niels De Schutter en Seth De Witte maakten plaats voor Siebe Blondelle en Viktor Boone. Op links nam Michiel De Looze dan weer de plaats in van El Banouhi en ook Tarfi kwam in de elf ten koste van Dylan De Belder.

Wim De Decker, onze nieuwe coach vanaf volgend seizoen, zag dat het goed was vanuit de tribune en kon zo beginnen aan zijn huiswerk voor volgend seizoen. De eerste minuten van de wedstrijd gingen gelijk op met kansen aan beide kanten. Het eerste schot op doel viel op naam van de Brusselse topscorer Rocha, maar die kon niet genoeg kracht meegeven aan zijn kopbal, waardoor Vandenberghe gemakkelijk de bal opraapte.

Ook ‘the Tigers’ speelden met veel snedigheid en diepgang, vooral vanop de counter, want in de eerste tien minuten van de wedstrijd veroverden ze al snel twee corners. De boomlange Portugese spits Rocha bleef een van de gevaarlijkste mannen bij RWDM. Na twaalf minuten kadreert hij een kopbal binnen het doelkader, maar Vandenberghe bracht redding met een broodnodige save.

KMSK Deinze wist op dat moment nog geen poging te kadreren, maar stond wel goed georganiseerd te voetballen. Vanuit een sterke verdedigende opbouw en een defensieve stabiliteit probeerden de ‘Tigers’ de aanval op te zetten. Die stabiliteit zorgde na 32 minuten voor het eerste doelpunt. Siebe Blondelle met de lange bal richting Challouk, die wist door te koppen, Mertens zag de ruimte en de vrijstaande Staelens die de bal in de verste hoek voorbij Sadin trapte.

Na de goal bleef het spelbeeld goed op en neer bewegen. Le Postollec zorgde met een broodnodige redding, dat er geen verder gevaar kwam uit een actie van Molenbeek en ook Dutoit zorgde met zijn tussenkomsten ervoor dat zijn netten schoon bleven.

Ook in de tweede helft bleef Deinze goed georganiseerd voetballen. Molenbeek kreeg enkele corners, maar Dutoit bokste die goed weg. Op het uur was Deinze dicht bij de tweede treffer van de avond. De corner van Staelens bereikte het hoofd van Boone die op de paal kopte. In de herneming werkte Blondelle de bal wel binnen, maar hij werd afgefloten voor buitenspel.

Aan de overkant werd het ook even gevaarlijk. Nangis bereikte een vrijstaande Lavie, maar die besliste onbegrijpelijk rechtdoor op Dutoit. Rocha scoorde in de herneming, maar ook hij werd afgefloten voor buitenspel. We waren gewaarschuwd voor het gevaar, maar twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was er toch de tegentreffer. Le Joncour zette voor richting Claes, die de bal teruglegde naar Ephestion en de 25-jarige Martinikaan werkte de bal beheerst voorbij Dutoit.

De 1-1 is meteen ook de eindstand van de wedstrijd en daarmee schieten beide ploegen weinig op. RWDM blijft vijfde staan en behoudt zijn voorsprong van één punt tegenover Deinze. Volgende week vrijdag maken we een nieuwe afspraak, want dan ontvangen we in eigen huis de mannen van Lierse Kempenzonen!

Opstellingen

RWDM: 80. Anthony Sadin (GK & C), 3. Florian Le Joncour, 7. Mayingila N’Zuzi Mata (58’ 13. Glenn Claeys), 8. Lenny Langis, 9. Leonardo Miramar Rocha (69’ 18. Bryan Van Den Bogaert), 19. Lucas Ribeiro Costa (58’ 27. Corentyn Lavie), 21. Cédric Yamberé (69’ 6. Thomas Ephestion), 22. Gilles Ruyssen, 24. Jarno Libert, 28. Mehdi Terki, 94. Nicolas Rommens

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK) (28. 28’ William Dutoit), 3. Viktor Boone, 6. Flavien Le Postollec (C), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (79’ 21. Mathias Schils), 9. Lennart Mertens, 10. Raphaël Lecomte, 11. Youssef Challouk, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle

22U35

We delen de punten met RWD Molenbeek

SocialScore
22U20

Mehdi mag gaan rusten

SocialScore
22U12

Ephestion met de 1-1

SocialScore
21U58

Tarfi met de gele kaart

SocialScore
21U35

We gaan de rust in met een 0-1 voorsprong!

SocialScore
21U16

Alessio met de 0-1!!!

SocialScore
21U11

Tom moet er noodgedwongen af

SocialScore
20U11

Onze 1️⃣1️⃣ voor vanavond vs RWD Molenbeek #ComeonDeinze

SocialScore
10U01

Matchday! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer