DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Westerlo legt er vier in het mandje

Op de 21ste speeldag in de 1B Pro League verliezen we van Westerlo met 4-0. Tom Vandenberghe moest zich vier keer omdraaien dankzij goals van Vetokele, Cicek (2 x) en Keita. Westerlo sluipt door de overwinning tot op één punt van de tweede plaats, die momenteel bekleed wordt door RFC Seraing. We lijken definitief uitgeschakeld in de strijd voor de barrageplaats.

Vooraf werd aangekondigd dat de wedstrijd in ‘t Kuipje een scherprechter zou zijn. Met andere woorden een belangrijke pot in de strijd om de tweede plaats die uitgeeft op een barragewedstrijd en mogelijke promotie naar de eerste klasse. Bij ons maakte onze topschutter, Lennart Mertens, zijn wederoptreden na een enkelblessure, Bafodé Dansoko verhuisde naar de bank.

De openingsminuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Westerlo had de bal en stond goed opgesteld. Al na drie minuten testte Vetokele de reflexen van Vandenberghe die goed plat ging op het afstandsschot. Onze focus lag vooral op verdedigen en kropen achteruit onder de constante Westelse druk naar voor.

Na een kleine tien minuten in de wedstrijd kregen ook wij onze eerste kans. Lecomte profiteerde optimaal van het balverlies bij Westerlo en speelde de bal richting Staelens, die zijn schot niet wist te kadreren. Het werd een van de weinige Deinse kansen in de eerste helft, want onze ploeg kwam in de eerste 45 minuten van de wedstrijd tot geen enkele doelpoging binnen het kader.

Onze mannen hadden het moeilijk onder de druk en in het openingskwartier scoorde Vetokele zijn achtste van het seizoen. Lukas Van Eenoo kon vrijuit schieten en zijn schot werd dan weer verlengd door de Angolaanse spits. Nog geen minuut later bracht de lat redding. Le Postollec speelde de bal te traag achteruit, waardoor Cicek bijna kon profiteren, maar de spits besloot tegen de dwarsligger, tot twee keer toe in de eerste helft.

We konden geen vuist maken tegen de aanhoudende dreiging van Westerlo. Op het moment dat we toch meer de bal kregen, wist Westerlo opnieuw te prikken. Keita recupereerde de bal bij Mertens en stak het hele veld over op weg richting het doel van Vandenberghe. Met een listige steekbal wist hij Cicek te bereiken, maar de Westelse spits botste alweer op Vandenberghe. In de rebound maakte Keita toch de 2-0 met een schot vanop 20 meter.

Onze coach, David Gevaert, greep bij de rust meteen in. El Banouhi en De Belder bleven in de kleedkamer, terwijl Boone en Neto de meubelen mochten redden. In de tweede helft ging het spelbeeld wat meer op en meer. Mertens besloot met een kopbal naast en ook Özer moest een aantal keer zijn vuisten zetten tegen voorzetten van Staelens, Challouk en Vansteenkiste. Ook aan onze kant was er gevaar, want opnieuw was daar Cicek opgedoken voor de neus van Vandenberghe, maar de Westelse spits trapte over de bal.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Mertens een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Assistenkoning Challouk zette krachtig voor, maar Mertens mikte op de paal.

Wat in de eerste zeventig minuten van de wedstrijd niet lukte voor Cicek, lukte in het slot wel. Vetokele besloot met een rake kopbal op Vandenberghe, maar het was de Turkse spits die goed gepositioneerd stond en zijn eerste van de avond maakte. En na balverlies van Vargas, was daar opnieuw Cicek die de bal in de kruising binnen werkte.

In het Kuipje werd het uiteindelijk 4-0. In onze laatste zes wedstrijden pakten we een 5 op 18 en staan we op een zesde plaats in het klassement. Westerlo doet wel een goede zaak voor de tweede plaats. Ze sluipen tot op 1 punt van RFC Seraing. Volgende week kunnen onze ‘Tigers’ opnieuw de rug rechten in het Edmond Machtensstadion voor de strijd om de vijfde plaats tegen RWDM. Afspraak op 6 maart om 20 uur!

Opstellingen:

KVC Westerlo: Berke Özer (GK), 3. Pietro Perdichizzi, 7. Lukas Van Eenoo (C) (89’ 5. Fabien Antunes), 9. Atabey Cicek, 11. Ange Freddy-Plumain (73’ 55. Tuur Dierckx), 16. Léo Seydoux, 19. Kader Keita, 20. Noel Naby Soumah, 24. Baris Alici (83’ 12. Christoffer Remmer) , 25. Igor Vetokele (83’ 10. Ambroise Gboho), 32. Christophe Janssens

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 2. Soufiane El Banouhi (45’ 3. Viktor Boone), 6. Flavien Le Postollec (C) (70’ 20. Ronald Vargas), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens, 10. Raphaël Lecomte (70’ 8. Mehdi Tarfi), 11. Youssef Challouk (83’ 14. Bafodé Dansoko), 17. Jannes Vansteenkiste, 24. Niels De Schutter, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder (45’ 88. Renato Neto)

21U47

Full-time

4-0

SocialScore
21U43

SocialScore
21U38

Dansoko is onze laatste wissel

SocialScore
21U28

3-0 dankzij Cicek

SocialScore
21U26

Lecomte naar de kant

SocialScore
21U25

Vargas komt erin

SocialScore
21U17

Neto krijgt geel

SocialScore
21U00

De Belder blijft in de kleedkamer, Neto komt in zijn plaats

SocialScore
20U59

Viktor komt in de ploeg voor Soufiane

SocialScore
20U44

2-0 na 45 minuten spelen

SocialScore
20U32

2-0 ...

SocialScore
20U13

Vetokele met de 1-0

SocialScore
19U17

De 11 voor vanavond tegen KVC Westerlo #ComeOneDeinze

SocialScore
10U01

Op naar 't Kuipje! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer