ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze blikt Club NXT in met vier treffers

KMSK Deinze heeft zich op de 20ste speeldag in 1B niet laten verrassen door de jonkies van Club NXT. In ons eigen Burgemeester Van de Wielestadion werd het onder een stralend pril lentezonnetje 4-0. Treffers in deze wedstrijd kwamen van Lecomte (tot twee keer toe), Dansoko en Staelens. Youssef Challouk was goed voor twee assists en heerst zo nog sterker als assistenkoning in 1B.

In het Burgemeester Van de Wielestadion kwam Deinze met twee wijzigingen
aan de aftrap tegen Club NXT. Mehdi Tarfi verhuisde naar de bank, terwijl Viktor Boone uit de wedstrijdselectie viel. Hun positie werd ingepikt door Niels De Schutter en Bafodé Dansoko, die allebei een sterke indruk nalieten. Bij Club NXT vielen er ook heel wat wijzigingen te noteren in vergelijking met vorige week tegen Union. Door de coronaperikelen bij de A-kern werden heel wat jeugdspelers opgeroepen. Daardoor mochten heel wat nieuwe namen hun opwachting maken in de selectie bij Club NXT. Zo was de gemiddelde leeftijd in de Brugse selectie amper 17,9 jaar. Dat is het jongste team ooit dat aan de aftrap heeft gestaan in het Belgische profvoetbal.

‘The Tigers’ begonnen met veel snedigheid en pit aan de wedstrijd. Challouk en Lecomte waren goed voor de eerste vluchtpogingen, maar zonder veel gevaar voor de Brugse doelman. Deinze zocht het gevaar op langs de flanken en dat resulteerde na 13 minuten in een strafschop. De goalie van Brugge, Lammens, haalde Staelens neer in de zestien en scheidsrechter Ken Vermeiren twijfelde niet. De Belder kreeg zo de kans om zijn vierde van het seizoen te maken, maar het was Lammens die zijn foutje rechtzette en die naar de juiste hoek dook.

Het was de voorbode voor nog meer dreiging langs Deinse kant. Na een kwart wedstrijd toverde Challouk een fantasietje uit zijn schoenen. Hij lobde de bal over de Brugse defensie in de voeten van een vrijstaande Lecomte, die de bal voorbij Lammens schoof.

Op het halfuur was het opnieuw prijs voor KMSK Deinze. Vansteenkiste zocht met een voorzet het hoofd van De Belder, maar het was Lammens die er met zijn vingertoppen nog bij kon. De bal belandde zo in de voeten van Staelens, die je zo een 100% doelkans niet moet geven. 2-0 na een halfuur spelen.

In het slot van de eerste helft kwamen de beloften van Club NXT er een aantal keer door, zonder veel doelgevaar voor Vandenberghe. De schoten van Mondele en Mbamba-Muanda baarden geen muis en zo trokken beide ploegen de rust in. Deinze met zijn voetjes op het droge en bij Club NXT was er werk aan de winkel.

Toch bleef het spelbeeld ook in de tweede helft hetzelfde. Deinze had de bal en zocht voortdurend naar mogelijkheden om het spel open te breken. Vansteenkiste en Dansoko besloten allebei een paar meter naast, maar na zes minuten spelen in de tweede helft was het toch prijs. Na een fout van een Club NXT speler, op de rand van de zestien, speelde Staelens via een ingestudeerd nummertje de vrijstaande Lecomte aan. Die twijfelde geen seconde en haalde met een laag, hard schot uit. Hij schoot zo Deinze naar een 3-0 voorsprong.

De Deinse honger was na ‘het jantje’ nog altijd niet gestild en via snel samenspel tussen Dansoko en Challouk werd het 4-0. Vlak voor affluiten pakte Formose Mendy nog een rode kaart (2x geel), nadat hij Mehdi Tarfi onderuit schoffelde. En tot slot mochten Vargas en Neto allebei nog enkele minuten maken tegen Club NXT. Vargas liet zelfs nog eens de netten trillen, maar werd onterecht afgefloten voor buitenspel.

Deinze wipt, door de overwinning tegen Club NXT, terug over RWDM naar de vijfde plaats in het klassement. Volgende week zondag, om 20 uur, sluiten Deinze en KVC Westerlo de 21ste speeldag in 1B af.

Opstellingen

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK), 2. Soufiane El Banouhi, 6. Flavien Le Postollec (C), 7. Alessio Staelens (77’ 21. Mathias Schils), 10. Raphael Lecomte (86’ 88. Renato Neto), 11. Youssef Challouk (71’ 8. Mehdi Tarfi), 14. Bafode Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 24. Niels De Schutter, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder (86’ 20. Ronald Vargas)

Club NXT: 91. Senne Lammens (GK), 3. Ibe Hautekiet (C), 5. Denzel De Roeve, 10. Noah Aelterman (90’ 18. Yuri Stevens), 15. Wilkims Ochieng (46’ 9. Romeo Vermant), 21. Lynnt Audoor, 24. Lenn De Smet (65’ 20. Lennert Hallaert), 26. Lukas Mondele (46’ 16. Keano Vanrafelghem), 29. Kyriani Sabbe, 30. Noah Mbamba-Muanda (77’ 27. Liam De Smet), 44. Mendy Formose

17U53

What a game 😃💪

SocialScore
17U42

Lecomte krijgt rust na zijn twee doelpunten 🔁

SocialScore
17U41

De Belder mag gaan rusten 🔄

SocialScore
17U32

Matthias is wissel #2

SocialScore
17U26

Mehdi mag erin komen 🔄

SocialScore
17U15

Baafooooooo 😃

SocialScore
17U07

Goal #2 voor Raphaël

SocialScore
16U46

We gaan rusten met een welverdiende 2-0 voorsprong 💪

SocialScore
16U27

Alessiooooooo

SocialScore
16U21

Raphaël opent de score 😃

SocialScore
15U40

This XI is down for business! Come on Deinze 💪

SocialScore
10U01

🧡 MATCHDAY 🖤 #proleague game 20 today! 👊

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq