ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze sleept tegen Lierse Kempenzonen een punt uit de brand

Dylan De Belder redt in het slot van de wedstrijd een punt voor Deinze. Op ‘t Lisp werd het 1-1 tussen Lierse Kempenzonen en KMSK Deinze. Met 4 op 27 blijft Lierse voorlaatste in het 1B-klassement, ook de ‘Tigers’ schieten weinig op met een deling van de punten.

Op de negentiende speeldag van de D1B-Pro League trok KMSK Deinze richting Lierse Kempenzonen voor een duel tussen de vijfde en de zevende in het klassement. Die verplaatsing werd gemaakt zonder clubtopschutter Lennart Mertens. Hij had op training zijn voet omgeslagen, waardoor hij even buiten strijd is. Voorin was De Belder zijn vervanger. Ook Dutoit maakte plaats voor Tom Vandenberghe. Het was voor hem zijn eerste wedstrijd sinds 15 november in de clubkleuren van Deinze.

Na twaalf minuten spelen brak het spel al helemaal open. Jamal Aabbou bediende met een heerlijke pass de Fessou Placca, die de bal beheerst voorbij Vandenberghe in doel werkte. Het was de grootste kans van de eerste helft, want voor de rest gebeurde er weinig tot niets.
Deinze had wel veel meer balbezit dan Lierse, maar kansen bleven voorlopig uit.

In de tweede helft lag het spelbeeld meer open en waren er kansen aan beide kanten. De openingen waren er voor beide ploegen, maar aan afwerking ontbrak het. Lierse Kempenzonen leek voor de tweede keer dit seizoen op weg naar de zege, maar het was Dylan De Belder die Deinze in het slot toch wist te bevrijden.

De net ingevallen Alessio Staelens legde met een voorzet de bal panklaar op het hoofd van De Belder, die in de verste hoek binnenkopte. Beide ploegen moeten zo tevreden zijn met slechts een punt. Lierse Kempenzonen geraakt zo niet van de voorlaatste plaats verlost. KMSK Deinze blijft zijn positie op de vijfde plaats behouden, maar komen niet veel dichter bij de top 4.

Opstellingen

Lierse Kempenzonen: 1. Bernd Brughmans (K), 3. Ben Santermans, 6. Tibeau Swinnen, 8. Ayyoub Allach, 18. Jellert Van Landschoot (85’ 4. Jef Van Der Veken), 20. Scott Bitsindou, 25. Jo Gilis, 26. Brent Laes, 28. Jamal Aabbou (81’ 19. Emile Samyn), 29. Jordy Gillekens, 77. Euloge Fessou Placca (90 + 1’ 88. Sava Petrov)

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (K), 2. Soufiane El Banouhi, 3. Viktor Boone, 6. Flavien Le Postollec (C), 8. Mehdi Tarfi, 10. Raphaël Lecomte (81’ 7. Alessio Staelens), 11. Youssef Challouk (86’ 21. Mathias Schils), 12. Gert Van Walle (61’ 14. Bafodé Dansoko), 17. Jannes Vansteenkiste, 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder

21U51

Na een betere tweede helft kon Deinze Lierse meer gaan wegdrukken. De Belder kopte de gelijkmaker verdiend binnen, maar verder kwamen we niet meer.

SocialScore
21U40

SocialScore
21U39

De Belder kopt dan toch de gelijkmaker binnen. Hopelijk een herhaling van de eerste wedstijd hier.

SocialScore
21U35

SocialScore
21U30

SocialScore
21U15

SocialScore
20U44

In een kansarme eerste helft kon enkel Placca scoren voor Lierse. Hopelijk biedt de tweede helft beterschap.

SocialScore
20U10

Placca maakte er na een misverstand in de defensie 1-0 van.

SocialScore
19U36

Dit zijn de 11 starters die deze avond Lierse partij geven. Tom Vandenberghe neemt opnieuw het doel in.

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq