ZO 28.11

20U00

Competitie

RWDM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Minder dan 14 dagen na de vorige ontmoeting stonden KMSK Deinze en RWDM opnieuw tegenover elkaar. Door winterse omstandigheden werd de wedstrijd op zondag 7 februari verplaatst naar een ongewone donderdagnamiddag om 17 uur. In de 7 onderlinge ontmoetingen sinds de herrijzing van RWDM won KMSK Deinze 5x en speelde het 2x gelijk. Interimcoach Cédric Vlaeminck koos voor de derde week op rij voor dezelfde 11 spelers aan de aftrap met ondermeer kersvers vader Youssef Challouk.

Gesloten eerste helft

De match startte behoudend met weinig kansen aan beide zijden. Een matige poging van Lennart Mertens was het enige wapenfeit in de eerste 5 minuten. Iets later kopte hij een mooie aanval met Vansteenkiste in de handen van Sadin die in twee tijden de bal klemde. RWDM kon in het eerste kwartier niet gevaarlijk zijn. Net voor het half uur bereikte Tarfi Mertens na een goeie combinatie met Staelens die net niet kon afwerken. Tot dan toe de beste aanval in een gesloten eerste helft. Iets later bereikte Nangis met een op het eerste zicht te scherpe voorzet Jarno Libert die schitterend kon afwerken met een lob over de kansloze Dutoit, een doelpunt die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam gevallen. Nadien redde Dutoit knap op een schot van Rommens en hield hij Boone van een bijna owngoal. In minuut 39 kon Deinze nog eens gevaarlijk zijn na een actie van Tarfi waarop Challouk het zijnet trof en een corner verkreeg. Op de gevolgde corner trapte Tarfi een lage schuiver voorbij Sadin in doel, een belangrijk doelpunt net voor rust. Na het doelpunt nam Deinze terug de bovenhand en testte Challouk nog de vuisten van Sadin.

Spektakel in de tweede helft

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam er via een ingestudeerde vrije trap van Staelens die Tarfi bereikte, het leverde enkel maar een oprapertje voor Sadin op. Aan de overkant knalde Rommens een afvallende bal voorbij Dutoit. Gelukkig kon Challouk meteen daarna de gelijkmaker binnentikken na een knappe actie van Staelens. Het feest was nog niet gedaan want 5 minuten later stuurde Staelens aan de eigen backlijn Youssef Challouk diep. Na een lange run schakelde hij Nangis uit en lobde magistraal de 3-2 in het doel van Sadin. In het tumult mocht Yambere gaan douchen met een tweede gele kaart.

Met een man meer kon Deinze geen overwicht brengen en tikte Glenn Claes veel te snel de gelijkmaker in doel. Nauwelijks 4 minuten later kreeg Nzuzi te veel ruimte en zette enig mooi van op 20 meter RWDM opnieuw op voorsprong. Een dubbele wissel met De Belder en De Witte in de ploeg moest Deinze opnieuw shwung geven. Het leverde een schot van Challouk op die net naast ging en een poging van Mertens in corner geblocked. RWDM kwam onder grote druk. Mertens bereikte De Belder die op de paal kopte en een vrije trap van Staelens werd gepakt door Sadin. De druk hield aan en Flavien Le Postollec knalde in één tijd de oververdiende gelijkmaker in doel, 4-4 was de tussenstand en Staelens knalde vrijwel meteen van dichtbij op de paal, maar op de counter kon Lavie een nieuwe voorsprong vrijstaand intrappen, gelukkig ging dit ging over. In de absolute slotfase kwam Mertens nog voor Sadin, maar de bal stuitte net niet goed.

De spectaculaire wedstrijd eindigt zo op een 4-4 gelijkspel. Een gemiste kans op drie punten waar beide ploegen uiteindelijk tevreden mee moeten zijn. Beide ploegen kunnen zich voorbereiden op het volgende seizoen.

Reacties

Cedric Vlaeminck (coach KMSK Deinze): "Vandaag werden we koud gepakt op basis van individuele fouten, maar hebben we weerbaarheid getoond na de achterstand. Nadat we op voorsprong kwamen tegen tien man mochten we dit nooit meer uit handen geven. We slikten 4 doelpunten, niet doordat we offensief speelden, maar door individuele fouten. Vooral de laatste twee doelpunten zijn hier een voorbeeld van. Uiteindelijk mogen we op het einde nog blij zijn dat we de 4-4 maakten, anders bleven we achter met lege handen. De invallers zijn gretig ingevallen en stuwden het team vooruit. Challouk speelde een ongelukkige eerste helft, maar toonde in de tweede helft opnieuw zijn klasse. We weten dat we hem moeten laten staan omdat zijn flitsen sowieso volgen."

Yannick Euvrard (coach RWDM): "In de eerste helft waren we niet top in balbezit en leden we te snel balverlies. We komen op voorsprong, maar geven het elke keer te makkelijk weg in een wedstrijd die we altijd moeten winnen. De kansen die we krijgen op 4-5 werden gemist en dit stelt me teleur."

Youssef Challouk (scoorde 2 doelpunten): "De eerste goal was een hele mooie. Ik vertrok van op eigen helft, maar kon uiteindelijk enkel lobben over de doelman. Gelukkig pakte dit goed uit. We weten hoe RWDM speelt en achteraf gezien moeten we ontgoocheld zijn dat we de drie punten niet thuis houden. Langs de andere kant scoren we nog de late gelijkmaker. Uiteindelijk werd het een mooie match voor de supporters."

Doelpunten: 31' Jarno Libert (0-1), 40' Mehdi Tarfi (1-1), 52' Nicolas Rommens (1-2), 53' Youssef Challouk (2-2), 58' Youssef Challouk (3-2), 63' Glenn Claes (3-3), 69' Kevin Nzuzi (3-4), 82' Flavien Le Postollec (4-4)
Scheidsrechter: Jordy Vermeire, bijgestaan door Michael Geerolf, Lennnert Jans & Brent Staessens
KMSK Deinze: William Dutoit, Victor Boone, Flavien Le Postollec, Alessio Staelens, Mehdi Tarfi (72' Dylan De Belder), Lennart Mertens, Raphael Lecomte, Youssef Challouk, De Looze Michiel (72' Seth De Witte), Jannes Vansteenkiste (83' Bafode Dansoko), Siebe Blondelle
RWDM: Anthony Sadin, Adboul Dante, Thomas Ephestion (63' Bryan Van Den Boogaert), Lenny Nangis (63' Kevin Nzuzi), Glenn Claes, Lucas Ribeiro Costa (63' Corenthyn Lavie), Gilles Ruyssen, Jarno Libert, Mehdi Terki, Nicolas Rommens
Gele kaarten: Glenn Claes, Cédric Yambere, Flavien Le Postollec, Mehdi Tarfi, Lennart Mertens, Mehdi Terki
Rode kaarten: Cédric Yambere (58' 2x geel)

18U48

Onze spektakematch vs RWD Molenbeek 👇

SocialScore
18U45

Gelijkspel na een knotsgekke partij ...

SocialScore
18U36

🔁Wissel

SocialScore
18U36

Merci Capi!

SocialScore
18U26

Wissel #2

SocialScore
18U25

De Looze 🔁De Witte

SocialScore
18U23

3 - 4 ...

SocialScore
18U22

Tarfi 🟨

SocialScore
18U18

Claes met de 3-3

SocialScore
18U11

Prachtige lob van Youss!!

SocialScore
18U06

We staan alweer gelijk dankzij papa Challouk!!!

SocialScore
18U05

1-2 na 53'

SocialScore
17U44

De bordjes hangen gelijk aan de rust!

SocialScore
17U38

Mehdi tikt de 1-1 binnen!

SocialScore
17U30

Libert met de 0-1 ...

SocialScore
16U29

Het team voor vanavond vs RWD Molenbeek  🧡🖤#ComeOnDeinze

SocialScore
10U01

Matchday! 🟠⚫️

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq