ZA 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KSV Oudenaarde - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Ugalde leidt met een hattrick de zege in voor Lommel

In het Soevereinstadion heeft Lommel de punten thuis gehouden tegen KMSK Deinze. De thuisploeg kwam telkens op voorsprong met dank aan topschutter Manfred Ugalde. De Costa Ricaan van 1 meter 73 scoorde drie keer met het hoofd. Cejas zorgde in de blessuretijd voor het absolute genadeschot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 4-2.

Op de zeventiende speeldag van de D1B Pro League trok Deinze richting Lommel voor de strijd om de tweede en derde plaats in het klassement. Voorafgaand aan de wedstrijd konden de ‘Tigers’ een straffe statistiek voorleggen. Trainer David Gevaert en zijn troepen verloren dit seizoen nog niet van de Limburgers en ook deze wedstrijd was hij niet van plan dat te laten gebeuren.

Deinze startte met Tarfi in de plaats van de geblesseerde Le Postollec en die wissel pakte meteen goed uit. De aanvallende middenvelder kon in de openingsminuut van de wedstrijd de Deinse spitsen net niet bereiken met zijn strakke indraaiende voorzet. De Oost-Vlamingen begonnen sterk aan de wedstrijd, want nog geen twee minuten later kon De Belder zijn kopbal niet kadreren.

Ook Lommel startte sterk aan de wedstrijd. Marlos Moreno was de spelmaker van dienst en kwam tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd. Bij de tweede actie was er een sterke De Witte nodig om de Colombiaan af te stoppen. De bal verdween in hoekschop en uit die hoekschop was het wel raak voor Lommel. Kis vond topschutter Ugalde, die Vansteenkiste aftroefde in het duel en zo de score kon openen.

Deinze was net als vorige week tegen Union niet uit zijn lood geslagen en ging geduldig op zoek naar het gaatje en de gelijkmaker. Challouk zette zich na twintig minuten sterk door op het middenveld en vond de vrijstaande Mertens. De topschutter bij de Deinzenaren werkte zich op kracht door de verdediging van Lommel en schoot zijn tiende van het seizoen voorbij Svedkauskas.

Iets na het half uur scoorde Lommel opnieuw. Ugalde troefde alweer Vansteenkiste af en kopte zo zijn tweede van de avond binnen op aangeven van Thordarson. De Costa Ricaan van amper 1 meter 73 was op dat moment goed voor zijn tiende van het seizoen. Naarmate de rust in zicht kwam bleef het spelbeeld goed op en neer gaan, maar beide keepers werden niet meer bedreigd.

Bij de rust greep de Deinse trainer David Gevaert meteen in. De Schutter mocht douchen, terwijl Neto zijn opwachting mocht maken voor de tweede helft. Het bleef 2-1 tot iets voor het uur. Een sterke Challouk zette zelf de actie op met een technisch hoogstandje, vond met De Belder de ideale man voor een één-tweetje en legde de bal terug op Tarfi, die de bal in de winkelhaak schoot.

Toch was het doelpuntenfestival in het Soevereinstadion nog niet gedaan. Ugalde maakte na 70 minuten spelen zijn derde van de avond. De kleine vinnige Latijns-Amerikaanse speler kroop in de rug van De Looze en scoorde opnieuw met het hoofd.

Deinze bleef zoeken naar de absolute gelijkmaker maar vond die niet. Vlak voor affluiten werd Mertens zijn doelpunt ook afgekeurd voor buitenspel en in het absolute slot van de partij kregen de ‘Tigers’ nog het deksel op de neus. Cejas maakte op de counter de 4-2 op aangeven van Kadiri.

Lommel springt dankzij de overwinning tegen Deinze naar een voorlopige tweede plaats in het klassement. De Limburgers hebben nu 27 punten achter hun naam staan en behaalden dit nieuwe jaar al een 6 op 6. KMSK Deinze blijft voorlopig vijfde met 23 punten en gaan volgende week tegen RWDM op zoek naar hun eerste drie punten in 2021.

Opstellingen

Lommel SK: 55. Tomas Svedkauskas (K), 3. Laurent Lemoine, 5. Kevin Kis, 6. Glenn Neven (C), 7. Robin Henkens, 15. Manfred Ugalde (71’ 19. Jordan Attah Kadiri), 16. Arno Verschueren (71’ 23. Yannick Vandersmissen), 18. Kolbeinn Thordarson, 26. Vinicius De Souza Costa, 29. Marlos Moreno (91’ 11. Juan Bautista Cejas), 70. Anass Zaroury (86’ 9. Koki Saito)

KMSK Deinze: 28. William Dutoit, 2. Soufiane El Banouhi (62’ 15. Michiel De Looze), 3. Viktor Boone, 8. Mehdi Tarfi (76’ 14. Bafodé Dansoko), 9. Lennart Mertens, 10. Raphaël Lecomte (87’ 21. Mathias Schils), 11. Youssef Challouk, 17. Jannes Vansteenkiste, 24. Niels De Schutter (45’ 88. Renato Neto), 44. Seth De Witte, 99. Dylan De Belder (76’ 7. Alessio Staelens)

21U51

Though loss ...

SocialScore
21U48

😣

SocialScore
21U43

Schils mag er nog inkomen voor de laatste minuten

SocialScore
21U42

SocialScore
21U34

Dylan mag gaan rusten

SocialScore
21U33

Alessio is back!

SocialScore
21U27

...

SocialScore
21U19

Onze tweede wissel is een feit

SocialScore
21U15

MEHDIIIIII

SocialScore
21U11

SocialScore
21U01

Neto komt erin bij de rust

SocialScore
20U46

Alles is nog mogelijk in de tweede helft. Come on Deinze! 💪

SocialScore
20U32

Ugalde met zijn tweede ...

SocialScore
20U17

Let's GOOOOO!!!

SocialScore
20U11

Ugalde met de 1-0 ...

SocialScore
19U14

Team news 🆕Come on Deinze! 🧡🖤

SocialScore
10U01

Ready for matchday at Lommel SK - Let's bring home the 3 points! 👊

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer