ZA 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KSV Oudenaarde - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Billijk gelijkspel tussen KMSK Deinze en RFC Seraing

KMSK Deinze blijft steken op een scoreloos gelijkspel tegen RFC Seraing. Beide ploegen schieten weinig op met een verdeling van de punten. Deinze laat de kans liggen om naar de tweede plaats te springen in het klassement. RFC Seraing ziet leider Union Saint-Gilloise dan weer verder uitlopen.

In de laatste wedstrijd van dit jaar, 2020, mocht KMSK Deinze thuis de 15de speeldag afsluiten tegen de nummer twee in het klassement RFC Seraing. Deinze was al van begin november ongeslagen en trachtten dan ook die sterke lijn doortrekken voor de laatste match van dit jaar. RFC Seraing, op zijn beurt, wou dan weer revanche nemen voor de 3-0 nederlaag midden november.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het spelbeeld ging goed op en neer, maar focuste zich voornamelijk rond de middenstip. Seraing liet duidelijk de bal aan Deinze, maar op de counter waren ze razend gevaarlijk. Al Badaoui moest foutief worden afgestopt door De Schutter en zo kreeg de verdediger van de Tigers de eerste gele kaart van de wedstrijd op zijn naam.

De Schutter moest vijf minuten later van het veld met een hersenschudding. Die liep hij op in een duel met diezelfde Al Badaoui. De Marokkaan botste met zijn schouder tegen het hoofd van De Schutter. Einde verhaal voor de verdediger van Deinze en zo mocht Viktor Boone zijn debuut maken op het allerhoogste niveau. Na maanden van blessureleed zou de 22-jarige verdediger een sterke en solide wedstrijd spelen.

Deinze was amper gevaarlijk in de eerste helft. Slordig balverlies en verkeerde looplijnen zorgden voor weinig gevaar langs de kant van de thuisploeg. Mertens werd goed uit de wedstrijd gehouden door de Luikse verdediging en ook Van Walle en Boone konden Dietsch niet aan het werk zetten. Seraing speelde goed georganiseerd en ruimte was er nauwelijks.
Deinze maakte het spel in de eerste helft, maar Seraing had de betere kansen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld goed op en neer gaan. Dietsch kon met zijn hand Challouk van de openingstreffer houden en ook Mertens geraakte niet voorbij de Luikse doelwachter. Ook Seraing toonde zich daarna gevaarlijk. Al Badaoui testte Dutoit, die het schot van de Marokkaan in twee tijden kon klemmen.

Seraing moest het overduidelijk hebben van de snelle prikken. Op het uur vuurde Al Badaoui een strakke voorzet af richting Jallow, die zijn voet er net niet kon tegen zetten. De beste kans uit de wedstrijd kwam er van Sabaouni. De Franse verdedigende middenvelder wist met een voorzet-schot bijna Dutoit te verrassen. De Franse doelman van Deinze had een ferme parade nodig om de bal uit zijn doel te ronselen.

Ook Van Walle was er twintig minuten voor affluiten nog dichtbij. Tarfi stuurde Staelens alleen af op doel, maar die kreeg de bal niet meer bij Tarfi terug. Een sterk meegekomen Van Walle kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been en ook hij kon de netten niet doen trillen.
Bernier was er in het slot van de wedstrijd nog tot twee keer toe dichtbij, maar ook Dutoit hield zijn netten schoon voor de laatste wedstrijd van het jaar 2020. Beide ploegen schieten weinig op met een gelijkspel. Deinze laat het na om naar de tweede plaats te springen in het klassement en RFC Seraing ziet dan weer Union verder uitlopen.

Matchverslag door Emile Wallays.

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 2. Soufiane El Banouhi, 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (73’ 88. Renato Neto), 9. Lennart Mertens (C), 10. Raphaël Lecomte, 11. Youssef Challouk (58’ 99. Dylan De Belder), 12. Gert Van Walle, 17. Jannes Vansteenkiste, 24. Niels De Schutter (19’ 3. Viktor Boone) , 44. Seth De Witte

RFC Seraing: 30. Guillaume Dietsch (K en C), 6. Theo Pierrot, 10. Abdelhafid Al Badaoui Sabri, 12. Antoine Bernier, 20. Yahya Nadrani, 21. Brahim Sabaouni, 23. Alessio Cascio (63’ 28. Amadou N’Diaye), 24. Benjamin Boulenger, 36. Ablie Jallow, 37. Francesco D’Onofrio, 38. Gerald Kilota

21U53

De statistieken van onze laatste wedstrijd in 2020

SocialScore
21U53

We delen de punten met RFC Seraing Wat vonden jullie van deze wedstrijd?

SocialScore
21U45

Raphaël krijgt nog geel

SocialScore
21U29

'Papi' is de nieuwe man

SocialScore
21U14

We krijgen vers bloed op het veld in de vorm van Dylan De Belder

SocialScore
20U49

Come on boys! Nog steeds 0-0 aan de rust

SocialScore
20U16

Niels moet eraf na een duel. Boone komt in zijn plaats

SocialScore
20U08

De eerste gele kaart is voor Niels ...

SocialScore
19U26

Vandaag laatste keer alles geven in 2020 met deze 11! #ComeOnDeinze

SocialScore
10U01

Matchday focus 🟠⚫️ - 🔴⚪️
#ComeonDeinze

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer