DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Doelpuntenfestival op ‘t Lisp: KMSK Deinze wint met 3-4 van Lierse Kempenzonen

KMSK Deinze heeft verdiend gewonnen van Lierse Kempenzonen na een absolute spektakelmatch met zeven doelpunten. Lierse liep tot twee keer toe met twee doelpunten uit, maar op het einde winnen ‘the Tigers’. Redder in nood was Dylan De Belder die zijn eerste maakte in het shirt van Deinze.

Op de veertiende speeldag van het seizoen trok KMSK Deinze richting ‘t Lisp voor de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. Het was al van zeven november geleden dat de Lierenaren nog eens een wedstrijd in 1B konden winnen. KMSK Deinze was dan alweer vier speeldagen ongeslagen.

Twee wissels ook in vergelijking met vorige week bij de ‘Tigers’. Michiel De Looze startte voor het eerst dit seizoen vanop de bank, zijn plaats werd ingenomen door El Banouhi. Ook Le Postollec ging eruit, want de verdedigende middenvelder sukkelt nog altijd met een kuitblessure na de wedstrijd van vorige week tegen RWDM. Zijn vervanger was Renato Neto.

De start van de wedstrijd gaf meteen het toonbeeld aan van de hele wedstrijd. Een aantrekkelijke wedstrijd die goed op en neer ging met kansen aan beide kanten. Van Genechten testte na twee minuten al de eerste keer Dutoit. De doelman van Deinze kon de bal niet klemmen en zo resulteerde het schot in een corner.

Ook KMSK Deinze kon in de eerste tien minuten van de eerste helft dreigen. Staelens’ zijn voorzet kwam recht in de handen van De Smet terecht. Uit de counter die daarop volgde kreeg Lierse Kempenzonen zijn tweede corner van de wedstrijd. De indraaiende hoekschop werd slecht weggewerkt door Lennart Mertens. Hij verdedigde uit in de voeten van Petrov die de bal zomaar voorbij Dutoit kon trappen. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was na acht minuten een feit.

KMSK Deinze was niet uit zijn lood geslagen en bleef zoeken naar mogelijkheden en naar kansen. Lierse stond goed opgesteld, waardoor Deinze maar moeilijk een gaatje kon vinden. Het leverde Deinze maar liefst zeven corners op in de eerste twintig minuten van de wedstrijd.

Toch bleef het opletten voor de counter. Placca kon alleen op Dutoit afgaan na een goede ‘steal’ van Van Genechten, maar de Togolees besloot hoog over. Daarna kwam ook Mertens opnieuw dicht bij de tegentreffer. Op de zoveelste corner voor de uitploeg mikte hij zijn kopbal recht in de handen van De Smet. Op het halfuur levert Blondelle zomaar de bal in bij de Lierenaren. Samyn wordt diep gestoken en is sneller bij de bal dan Dutoit. De aanvallende middenvelder lobt de bal over de Deinse goalie en de goed gevolgde Gilis kan de bal binnenwerken. Lierse Kempenzonen op rozen met twee goals na dertig minuten spelen.

Deinze bleef zoeken naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Tarfi zette de actie op en leverde de bal in bij Challouk die met een hakje achteruit de vrijstaande Staelens kon bereiken. De aanvallende middenvelder van Deinze werkte met zijn linker de bal enig mooi voorbij De Smet. De ‘Tigers’ zaten terug in de wedstrijd, maar moesten toch gaan rusten met een achterstand.

Bij de rust greep coach David Gevaert in. Renato Neto en Mehdi Tarfi maakten plaats voor twee verse krachten. Gert Van Walle en Ronald Vargas waren de vervangers van dienst. Toch leverden die wissels in het begin van de tweede helft niet veel op. Het was zelfs Lierse Kempenzonen die zijn voorsprong opnieuw kon uitbreiden tot twee doelpunten. Sava Petrov pakte eerst uit met een schaarbeweging en schoot dan met zijn rechter de bal over alles en iedereen in doel.

Meteen kwam de reactie van Deinze met een sterk spelende Van Walle. Hij lobte de bal over alles en iedereen en Mertens maakte zijn achtste van het seizoen. Toch was het nog niet gedaan want ook Lierse bleef de aanval opzoeken. Op de counter hield Placca de bal binnen, zette die voor naar Petrov, maar die kan de bal niet voorbij Dutoit werken en zo ook geen derde doelpunt voor de Serviër.

Twaalf minuten voor tijd kreeg Deinze wat het verdiende. Vargas met de sterke loopactie die een vrijstaande Vansteenkiste aanspeelt. De linksachter van Deinze gooit de bal voor doel en vindt daar het hoofd van Mertens die zijn negende van het seizoen binnenkopt.

In het voetbal luidt er een gezegde, wanneer je één doelpunt meer scoort dan dat je er binnen krijgt, dan win je… En dat gebeurde ook vanavond. Vijf minuten voor tijd lobt Ronald Vargas de bal over de Lierse defensie in de voeten van De Belder, die zijn eerste van het seizoen scoort. Bovendien een hele belangrijke en meteen ook zijn eerste in het shirt van KMSK Deinze.

Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk op 3-4. KMSK Deinze komt zo op 22 punten te staan en hijgt in de nek van Westerlo en RFC Seraing. Lierse Kempenzonen blijft achter met 10 punten op een voorlaatste plaats in het 1B Pro League klassement.

Matchverslag door Emile Wallays.


Opstellingen

Lierse Kempenzonen: 12. Jarno De Smet, 3. Jef Van der Veken, 14. Toon Janssen (C), 19. Emile Samyn (70’ 15. Mathieu Troonbeeckx), 20. Scott Bitsindou, 21. Yentl Van Genechten, 24. Hannes Smolders (82’ 23. Terry Osei Berkoe), 25. Jo Gilis, 27. Timo Cauwenberg, 77. Fessou Placca (74’ 18. Jellert Van Landschoot), 88. Sava Petrov

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 2. Soufiane El Banouhi, 7. Alessio Staelens (70’ 99. Dylan De Belder), 8. Mehdi Tarfi (45’ 12. Gert Van Walle), 9. Lennart Martens (C), 10. Raphaël Lecomte, 11. Youssef Challouk, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 24. Niels De Schutter, 88. Renato Neto (45’ 20. Ronald Vargas)

22U41

De statistieken van onze spektakelmatch in Lierse👇

SocialScore
22U38

WAT EEN MATCH! 😱

SocialScore
22U31

Lennart krijgt er ook eentje

SocialScore
22U30

Dylan moet er ook aan geloven

SocialScore
22U28

DYLAAAAAAN!!!!

SocialScore
22U21

Lenny met de 3-3!!! Let's GOOOOO

SocialScore
22U12

De Belder is onze laatste wissel #LIEDEI

SocialScore
22U00

Lennyyy met de aansluitingstreffer!!!

SocialScore
21U59

Petrov met zijn tweede

SocialScore
21U49

Vargas komt er ook in voor Tarfi

SocialScore
21U47

Gert is onze eerste wissel 1️⃣

SocialScore
21U32

45' gespeeld, nog 45' te gaan. Wat vinden jullie van #LIEDEI tot nu toe?

SocialScore
21U23

Ook Alessio krijgt ook een gele kaart ...

SocialScore
21U21

Mehdi krijgt geel ...

SocialScore
21U17

Het is 2-0 dankzij Gilis

SocialScore
20U55

Petrov maakt er 1-0 van

SocialScore
20U14

Our XI for tonight 💪Come on Deinze!

SocialScore
10U01

Come on Deinze! 🧡🖤

Zijn jullie klaar voor #LIEDEI ? 🤗

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer