ZA 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KSV Oudenaarde - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze blijft steken op een 1-1 gelijkspel tegen RWDM

In het Edmond Machtensstadion is SK Deinze vanavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Racing White Daring Molenbeek. Molenbeek kwam dankzij een pegel van Rommens vroeg op voorsprong. Lennart Mertens zorgde 20 minuten voor het einde voor de gelijkmaker. In de stand wordt KMSK Deinze vierde, Molenbeek blijft zesde.

Op de dertiende speeldag van het seizoen trokken The Tigers richting het Edmond Machtensstadion voor de match tegen RWD Molenbeek. In de heenmatch won Deinze met het kleinste verschil en ook vanavond beloofde het geen ‘walk in the park’ te worden. Coach David Gevaert behield zijn typeploeg, maar zette Tarfi in de basis ten koste van Ronald Vargas.

KMSK Deinze startte de wedstrijd met veel aanvalslust, terwijl Molenbeek vooral vanop de counter probeerde tegen te prikken. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd zorgde meteen voor een doelpunt. KMSK Deinze kreeg na zes minuten spelen een hoekschop die slecht door de Molenbeekse defensie werd weggewerkt. In de herneming kon Challouk de bal niet tot bij Mertens krijgen, waardoor die door de Brusselse verdediging zomaar kon opgepikt worden. Molenbeek profiteerde met de counter en Rommens kon met een pegel van op 20 meter doelman Dutoit verschalken. RWDM al vroeg op voorsprong.

Deinze bleef ondertussen verder zoeken naar de gelijkmaker, maar Molenbeek had een muur opgetrokken waar er maar moeilijk door te komen was. Op het kwartier kwam Deinze tot drie keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar ofwel stond er een Brussels been in de weg ofwel stond de keeper paraat. Ook Dutoit moest alert blijven, want Molenbeek prikte ook enkele keren tegen via de counter. Gelukkig voor Deinze stond De Schutter pal en wist hij met enkele sterke ingrepen een Brussels doelpunt te voorkomen. Ook die andere verdediger van the Tigers liet zich opmerken. Op een corner van Staelens kopte Blondelle tegen de deklat.

De gelijkmaker in de eerste helft kwam er maar niet voor Deinze. Molenbeek ging rusten met een 1-0 voorsprong en voor KMSK Deinze was het zoeken naar dat ene gaatje. De thuisploeg bleef berusten op zijn countervoetbal, terwijl Deinze ook in de tweede helft vol op zoek ging naar die belangrijke gelijkmaker. Challouk en Tarfi zagen hun schot geblokt worden en ook Mertens zijn vizier stond in het eerste kwartier van de tweede helft niet op scherp.

Toch blijft de topschutter van vorig seizoen altijd een man om in de gaten te houden. In de 67ste minuut zet Challouk zijn actie op en wandelt hij door de Brusselse defensie. Zijn voorzet vindt het hoofd van Mertens en die kopt zijn zevende van het seizoen binnen. De gelijkmaker bezorgde Deinze goede moed. Een scenario erop en erover was mogelijk, maar Sadin, de keeper van Molenbeek, stond vandaag uitstekend te spelen.

Molenbeek kwam op het einde van de wedstrijd nog enkele keren dreigen via corners of indraaiende voorzetten, maar Dutoit werd niet meer gepasseerd. In de ultieme slotfase kreeg ook KMSK Deinze nog de kans om de zege toch nog uit de brand te slepen via een vrije trap. Maar De Belder besloot net naast. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Deinze blijft vierde in de stand met 19 punten, Molenbeek staat zesde met 16 punten. Union blijft leider met 29 punten, Seraing telt er 25 en Westerlo 21.

Wedstrijdverslag door Emile Wallays.

Opstellingen

RWD Molenbeek: 80. Anthony Sadin (K en C), 2. Abdoul Dante, 3. Florian Le Joncour, 5. Naïm Boujouh, 9. Miramar Rocha, 13. Glenn Claes, 22. Gilles Ruyssen, 23. Bibuangu Mpati, 27. Corentin Lavie (77’ 10. Joeri Dequevy), 28. Mehdi Terki, 94. Nicolas Rommens

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 6. Flavien Le Postollec (C), 7. Alessio Staelens (66’ 99. De Belder), 8. Mehdi Tarfi (77’ 12. Gert Van Walle), 9. Lennart Mertens, 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk (86’ 14. Bafode Dansoko), 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 24. Niels De Schutter

21U57

Onze statistieken tegen RWDM 👇

SocialScore
21U51

A point on the road

SocialScore
21U40

Dansoko komt Challouk vervangen na een sterke wedstrijd!

SocialScore
21U31

De tweede wissel is een feit

SocialScore
21U22

Come oooon!

SocialScore
21U19

Alessio moet er noodgedwongen af

SocialScore
20U48

Keep fighting boys!

SocialScore
20U04

Rommens met de 1-0

SocialScore
19U15

We proudly present our XI for tonight! 💪#KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
10U01

Matchday #13 van het D1B Pro league seizoen! 🤩🧡🖤
Let's go! 👊

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer