ZA 31.07

19U00

Oefenwedstrijd

KSV Oudenaarde - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Lennart Mertens bezorgt Deinze de drie punten

In een moeilijke wedstrijd tegen Club NXT bevrijdde Mertens de Tigers een kwartier voor het einde. KMSK Deinze pakt zo de nodige drie punten en springt zo naar de derde plaats in de 1B Pro League.

Op de twaalfde speeldag van het seizoen ontving KMSK Deinze Club NXT in het Burgemeester Van de Wielestadion. De beloften van Club NXT stopten Deinze in de heenmatch af met een late gelijkmaker en ook vandaag ging het niet van een leien dakje voor de Tigers.

In een moeilijk begin was het voor beide ploegen zoeken. Te weinig precisie, veel balverlies en weinig schoten op doel. Dat was het spelbeeld van de eerste helft. Enkel Staelens en Challouk konden Shinton even testen in die eerste helft. Thibo Baeten zorgde dan weer voor de enige doelpoging in het voordeel van Club NXT.

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was het slordig langs beide kanten. Beide ploegen hadden weinig kansen, maar een kwartier voor tijd verloste Mertens uiteindelijk toch de Tigers. Een van de vele corners van Deinze werd weggewerkt door de Brugse verdediging in de voeten van Challouk. Die gaf voor richting Staelens die met een mislukt schot Mertens kon bereiken. De topschutter zette zijn hoofd ertegen en kon de bal zo onder Shinton schuiven.

Deinze kwam op voorsprong en kon focussen op het uitspelen van de wedstrijd. Club NXT kwam in het slot nog enkele keren gevaarlijk dichtbij met enkele stilstaande fases, maar zonder gevaar.

Deinze springt zo naar de derde plaats in het klassement met 18 punten. Union Saint-Gilloise blijft autoritair eerste, Seraing volgt op zeven punten met 19 punten.

 

Matchverslag door Emile Wallays

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 6. Flavien Le Postollec (C), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens (85’ 88. Renato Neto), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk (77’ 14. Bafode Dansoko), 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 20. Ronald Vargas (62’ 99. Dylan De Belder), 22. Siebe Blondelle, 24. Niels De Schutter

Club NXT: 33. Nick Shinton (K), 2. Ibrahima Fofana, 3. Ibe Hautekeete, 4. Nathan Fuakala, 7. Amadou Sagna, 10. Noah Aelterman (59’ 14. Xander Blomme), 11. Eric Ansu (70’ 15. Wilkims Ochieng), 19. Thibo Baeten, 28. Ignace Van Der Brempt (44. Formose Mendy), 55. Maxim De Cuyper (C), 97. Thomas Van Den Keybus

21U50

We nemen plaats 3️⃣ in het klassement, well done boys!

SocialScore
21U48

Lenny bezorgt ons de 3️⃣ punten

SocialScore
21U42

Alessio krijgt geel na protest

SocialScore
21U38

Renato is back! 💪

SocialScore
21U31

Onze nr. 14 komt erop

SocialScore
21U29

Who else? 😉

SocialScore
21U15

Dylan is ready to go!

SocialScore
20U44

Come on boys! Nog steeds 0-0 aan de rust

SocialScore
19U15

Team news 🆕 Come on Deinze! 🧡🖤

SocialScore
10U01

🧡🖤 vs 🔵⚫️ vandaag! Come on DEINZE!

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer