DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Svedkauskas houdt Deinze van de drie punten

KMSK Deinze blijft steken op een billijk gelijkspel tegen een sterk Lommel United. Beide ploegen schieten weinig op met een verdeling van de punten. Doelpunten in de partij kwamen van Kis en Mertens.

Op de 11de speeldag in de 1B Pro League kwam Lommel United op bezoek in het Burgemeester Vandewielestadion. Voor KMSK Deinze was het zijn derde wedstrijd van de week en dat zorgde voor enkele wissels in de basiself. Mertens maakte plaats voor De Belder en ook Vargas maakte zijn heroptreden in de opstelling. Blondelle verving dan weer een geblesseerde Seth De Witte. Van Walle verving Dansoko en ook Schils moest plaatsmaken voor aanvoerder Le Postollec.

De oranjehemden schoten sterk uit de startblokken. Zware druk richting Lommel, dat in de eerste twintig minuten van de wedstrijd sterretjes zag. Vargas was er twee keer dichtbij en ook Vansteenkiste, Lecomte en De Schutter zorgden voor veel dreiging. Het sterke begin van Deinze werd niet beloond, mede dankzij de sterke reflexen van de doelman van Lommel Tomas Svedkauskas.

Na het sterke begin van Deinze, kwam Lommel er voor een eerste keer uit in de 24ste minuut. Vargas stopte foutief een Lommelse speler, waardoor die een vrije trap kregen rond het halve maantje. Kevin Kis schilderde de bal voorbij de muur en zo kwam Lommel tegen het spelbeeld in op voorsprong.

Deinze bleef zoeken naar een gelijkmaker, maar die kwam er in de eerste helft niet meer. Lommel moest het vooral hebben van de counters, met dreigende acties van sterspeler Marlos Morene en Manfred Ugalde.

In de tweede helft was er een gelijk spelbeeld als in de eerste helft. KMSK Deinze zocht meteen het gevaar op. Vansteenkiste nam een bal sterk op de slof, maar alweer stond Svedkauskas pal met een fantastische parade.

Deinze had minder kansen in de tweede helft, maar bleef de dominantie bewaren. Zo zocht Vargas met een afgemeten vrije trap het hoofd van Lennart Mertens. De spits van Deinze kopte zijn vijfde van het seizoen binnen met nog 18 minuten te spelen. Toch was het voor Deinze nog even bibberen naar het einde toe. Van Walle kreeg een tweede gele kaart en moest zo van het veld met rood.

Lommel deed vlak voor tijd toch nog de Deinse netten trillen maar Manfred Ugalde werd betwistbaar afgeloten voor buitenspel. In het slot van de partij prikte Deinze ook nog even tegen op de counter, maar alweer was er een sterke Svedkauskas die Staelens van de overwinning hield.

Beide ploegen schieten weinig op met een gelijkspel. Lommel en Deinze hebben elk vijftien punten en staan zo op acht punten van leider Union Saint-Gilloise.

Matchverslag door Emile Wallays.

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 6. Flavien Le Postollec (C), 7. Alessio Staelens, 10. Raphael Lecomte, 12. Gert Van Walle, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste (64’ 9. Lennart Mertens), 20. Ronald Vargas (72’8. Mehdi Tarfi), 22. Siebe Blondelle, 24. Niels De Schutter, 99. Dylan De Belder (78’ 2. Soufiane El Banouhi)

Lommel United: 55. Tomas Svedkauskas (K), 3. Laurent Lemoine, 5. Kevin Kis, 6. Glenn Neven (C), 11. Juan Cejas (68’ 70. Anass Zaroury), 14. Sebastiaan Brebels, 15. Manfred Ugalde, 18. Kolbeinn Thordarson (79’ 2. Jonathan Hendrickx), 19. Jordan Attah Kadiri (59’ 7. Robin Henkens), 26. Vinicius De Souza Costa, 29. Marlos Moreno

23U12

KMSK Deinze - Lommel SK in cijfers

SocialScore
22U35

FINAL! 1️⃣-1️⃣#kmskdeinze #eska

SocialScore
22U18

Coach brengt Soufiane erin

SocialScore
22U17

Gert moet het veld verlaten

SocialScore
22U13

De man van de assist mag gaan rusten na een sterke prestatie

SocialScore
22U11

LENNYYYYYY!!!!

SocialScore
22U03

Onze nummer 9 komt erin!

SocialScore
21U31

45' weg. 45' te gaan.

SocialScore
21U15

Geel voor Blondelle

SocialScore
21U08

Tegen het spel in de 0-1 ...

SocialScore
19U58

Alles geven thuis tegen Lommel SK ! #comeondeinze

SocialScore
09U01

Let's go Deinze! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer