ZO 25.04

18U00

Competitie

Union - KMSK Deinze

HOT Nieuwsbrief

Meld je hier aan

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Slordig Deinze morst met de punten

KMSK Deinze speelt voor de eerste keer gelijk dit seizoen uit op verplaatsing bij Club NXT. In het Daknamstadion kwam oranjezwart niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Deinze kwam via De Witte op voorsprong. In het slot van de partij maakte Ignace Van Der Bempt gelijk.

 

Op de zevende speeldag van het seizoen trok Deinze richting het Daknamstadion voor de competitiewedstrijd tegen Club NXT. Deinze startte de wedstrijd met De Witte centraal in de defensie en De Schutter als controlerende zes, die de geblesseerde Le Postollec verving. Ook Challouk was er niet bij, Gert Van Walle nam zijn plaats voorin in.

In een trage eerste helft was het voor beide partijen zoeken naar gevaar. Zowel Club NXT als Deinze kwamen niet in het spel. Pas in de twintigste minuut viel het eerste gevaar te noteren. Dutoit ging goed plat op een gevaarlijk schot. In de counteraanval die daarop volgde werd Dansoko neergetrokken door Engels. De jongeling van Club kwam zo als eerste op het boekje te staan.

Deinze bleef zoeken naar de ruimte, maar vond die niet. Club NXT speelde sterk van achteruit, waardoor oranjezwart moeilijke kansen kon creëren. Het trage spel was het stramien voor de hele eerste helft. Weinig kansen langs beide kanten en zo doken beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

David Gevaert, trainer van KMSK Deinze, greep bij de rust in. Neto en Schils vervingen Lecomte en De Schutter, die allebei een afwezige indruk nalieten. Het vernieuwde middenveld zorgde voor extra creativiteit en dat resulteerde snel in meer dreiging en gevaar langs Deinse kant. Neto was er dichtbij met een sterke kopbal op een voorzet van Van Walle, maar Shinton ranselde de bal uit zijn goal.

De hogere druk van Deinze zorgde voor Brugse dreiging op de counter. Sagna pakte Blondelle op snelheid en stevende zo alleen af op Dutoit. De Franse doelman stond pal en pakte uit met een sterke save op het schot van de Senegalese Bruggeling.

Twintig minuten voor affluiten was er toch die belangrijke voorsprong voor Deinze. Na een fout van Van Den Keybus op Dansoko stond Van Walle klaar voor de vrije trap. De voorzet bereikte Neto die zijn kopbal op de deklat zag stranden, maar in de rebound kon De Witte de bal toch binnenlopen.

Niet veel later kwam oranjezwart zelf goed weg na een discutabele penaltyfase. Blondelle met de fout, maar de scheidsrechter zag er geen graten in en zo ook geen penalty. In het slot van de wedstrijd kroop Deinze meer achteruit en richtte het zich op de counter. Zo kwam Club NXT meer tot voetballen en dat zorgde voor nog enkele speldenprikken.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-1 overwinning, maar dat was buiten Ignace Van Der Bempt gerekend. Hij werkte de vrije trap van De Cuyper in doel en zo geeft Deinze in het slot van de wedstrijd twee punten weg. Door het gelijke spel laten ze de kans liggen om naar de voorlopige leiding te springen in 1B.

 

Matchverslag door Emile Wallays.

 

Opstellingen

Club NXT: 33. Nick Shinton (K), 3. Ibe Hautekiet (87’ 10. Noah Aelterman), 4. Nathan Fuakala, 6. Samuel Asoma, 7. Amadou Sagna, 8.Cisse Sandra (84’ 15. Wilkims Ocheng), 17. Arne Engels (75’ 11. Eric Appiah), 19. Thibo Baeten, 28. Ignace Van Der Brempt, 55. Maxim De Cuyper (C), 97. Thomas Van Den Keybus

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens (C), 10. Raphael Lecomte (45’ 21.Matthias Schils), 12. Gert Van Walle, 14. Bafodé Dansoko (86’ 8. Mehdi Tarfi), 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 22. Siebe Blondelle, 24. Niels De Schutter (45’ 88. Renato Neto), 44. Seth De Witte

21U49

We delen de punten met Club NXT  na een late tegengoal #NXTDEI #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U45

Van De Brempt scoort op een vrije trap #NXTDEI #KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
21U44

Vansteenkiste pakt ook geel #NXTDEI #KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
21U41

Als laatste wissel komt Tarfi erin voor Dansoko #NXTDEI #KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
21U39

Siebe pakt na Schil ook een gele kaart #NXTDEI #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U24

Seth De Witte met zijn eerste doelpunt! #NXTDEI #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U02

Schils krijgt geel na een fout De Cuyper

SocialScore
21U00

De tweede wissel is Schils die erin komt voor Lecomte #NXTDEI #KMSKDEINZE #1b #eska

SocialScore
20U58

David voert twee wissels door aan de rust. Als eerste komt Renato erin voor Niels #NXTDEI #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
20U46

We gaan de kleedkamer in met een 0-0 na 45' #NXTDEI #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
19U18

Your #KMSKDEINZE XI to face Club NXT tonight! 👊

SocialScore
11U56

Ready for matchday no. 7️⃣ of the #D1BPROLEAGUE season is here! Let's go! 💪

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer