DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Efficiënt Deinze pakt uit met 3-0 tegen RFC Seraing

Deinze heeft RFC Seraing in eigen huis geklopt met 3-0. Alle goals vielen in de eerste helft. Deinze klimt door de overwinning naar de gedeelde vierde plaats in het klassement. Voor Seraing is het een gemiste kans om dichterbij te komen op leider Union Saint-Gilloise.

In de interlandbreak besliste de Pro League om inhaalwedstrijden te plannen voor enkele clubs uit 1B. En daar behoorde ook KMSK Deinze bij. De thuisclub ontving in eigen huis RFC Seraing, de tweede in de stand.

Na nog geen kwartier spelen mocht Guillaume Dietsch, doelman van Seraing, zich al twee keer omdraaien. Dansoko en Staelens zorgden al vroeg in de wedstrijd voor een dubbele voorsprong. Dansoko werd voor doel gebracht door een verdedigende fout van de Luikse defensie. Hij besloot in twee tijden voorbij Dietsch. Vlak voor het kwartier zette Staelens Deinze op rozen met een sterke goal op een afgemeten voorzet van Challouk.

Deinze kroop daarna achter de bal, maar op de counter kwamen de Oost-Vlamingen er enkele keren gevaarlijk uit. Dansoko was na twintig minuten spelen dicht bij zijn tweede van de namiddag, maar door een sterke tussenkomst van Dietsch zag hij zijn bal in het zijnet belanden.

Ondertussen bleef Seraing de corners opstapelen, maar die leverden geen gevaar op. Vlak voor rust kreeg Seraing het deksel op de neus. Challouk kreeg de bal in zijn voeten na een sterke run van Dansoko en daarna zette de aanvallende middenvelder de actie fantastisch verder. Hij speelde de defensie van de bezoekers zoek, omspeelde daarna de keeper en kon de bal zo in een leeg doel schieten.

In de tweede helft kroop Deinze meer en meer achter de bal en kon het rekenen op een sterke verdedigende organisatie. Seraing kon teren op veel balbezit, maar veel deden ze daar niet mee.

Een domper op de feestvreugde bij Deinze was de blessure van keeper Tom Vandenberghe. Hij moest het veld verlaten met een hamstringblessure.

Volgende week woensdag speelt KMSK Deinze zijn laatste inhaalwedstrijd tegen KVC Westerlo. Op bezoek in ‘t Kuipke gaan de Tigers op zoek naar de drie punten. Aftrap is daar om half zeven.

Matchverslag door Emile Wallays.

Opstellingen:

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (K) (69’ 28. William Dutoit), 7. Alessio Staelens, 9. Lennart Mertens (C), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk, 14. Bafode Dansoko (87’ Gert Van Walle), 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 21. Mathias Schils, 24. Niels De Schutter, 44. Seth De Witte

RFC Seraing: 30. Guillaume Dietsch (K), 2. Iebe Swers, 6. Theo Pierrot (C), 8. Gerald Kilota, 10. Abdelfahid Al Badaoui Sabri, 12. Antoine Bernier, 15. Sami Lahssaini, 18. Georges Mikautadze, 20. Yahya Nadrani (46’ 44. Ibrahima Cisse), 21. Brahim Sabaouni (46’ 24. Benjamin Boulenger), 77. Danijel Milicevic (69’ 23. Alessio Cascio)

17U57

Deinze - Seraing in cijfers 🔢#KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
17U52

3 goals, 3 points 👌#KMSKDEINZE #eska 1#D1B

SocialScore
17U43

Vanwalle komt erin voor Dansoko #KMSKDEINZE #D1B

SocialScore
17U25

William komt de geblesseerde Tom vervangen #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
17U19

Gele kaart voor Lecomte #KMSKDEINZE

SocialScore
16U46

We gaan rusten met een welverdiende 3-0 voorsprong #KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
16U41

Challouk met een prachtige dribbel! #KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
16U38

Gele kaart voor Niels

SocialScore
16U11

Alessio met de 2-0!!! #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
16U05

Dansoko laat er geen gras over groeien ... 1-0 :) #KMSKDEINZE #eska

SocialScore
16U03

Gele kaart voor Alessio

SocialScore
15U38

Team news 🆕Come on Deinze! 🧡🖤#kmskdeinze #D1B

SocialScore
09U01

Let’s get ready to rumble! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer