DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Persconferentie

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze sleept in extremis een gelijkspel uit de brand

 

KMSK Deinze pakt in extremis een punt tegen een sterk KVC Westerlo. De Westelse uitploeg leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar Mertens maakte in de slotfase gelijk.

 

Op de achtste speeldag van het seizoen kreeg KMSK Deinze Westerlo op bezoek. Na een knappe 10 op 12 stond Deinze wel met de nodige portie zelfvertrouwen aan de aftrap. In een potig begin was het Deinze die na zeventien minuten op voorsprong kwam. Lennart Mertens werkte de bal met de borst in doel op aangeven van Vansteenkiste.

Het was de start van een aangename partij, waarbij Ronald Vargas zijn eerste basisplaats kreeg. Zijn acties zorgden voor heel wat creativiteit, maar voorlopig zonder gevaar. Langs beide kanten ging het spel goed op en neer, maar Deinze ging uiteindelijk de rust in met 1-0.

Westerlo kwam in de tweede helft veel snediger uit de rust. De troepen van trainer Bob Peeters reageerden meteen. Pietro Perdichizzi maakte twee minuten in de tweede helft meteen gelijk op aangeven van Brüls.

De bezoekers duwden door en dat resulteerde in enkele corners voor Westerlo. Even later zag uitblinker Brüls zijn bal op de paal uiteenspatten en ook Dierckx kopte niet veel later opnieuw tegen de paal. Deinze kwam enkele keren goed weg, maar kreunde onder de Westelse druk.

Een kwartier voor affluiten werd de Deinse defensie compleet in de wind gezet door Brüls. Eerst omspeelde hij Schils en daarna werd ook De Looze in de wind gezet. Brüls haalde de achterlijn en schotelde daarna Vetokele een niet te missen kans voor. Westerlo op voorsprong met nog een kwartier te spelen.

Westerlo leek op weg naar de zege, maar dat was buiten Mertens gerekend. Wat Deinze in de vorige wedstrijden vaak tegen zich kreeg, gebeurde nu andersom. Mertens maakte drie minuten voor affluiten de gelijkmaker op aangeven van De Looze. Zijn vierde goal dit seizoen en zo een voorlopige gedeelde tweede plaats in de topschutterstand.

Maandagavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Dan volgt de inhaalwedstrijd uit op het veld van Westerlo.

 

Matchverslag door Emile Wallays

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 28. William Dutoit (K), 6. Flavien Le Postollec (C) (58’ 10. Raphael Lecomte), 9. Lennart Mertens, 12. Gert Van Walle, 14. Bafodé Dansoko, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 20. Ronald Vargas (76’ 21. Mathias Schils), 22. Siebe Blondelle, 44. Seth De Witte, 88. Renato Neto (81’ 8. Mehdi Tarfi)

KVC Westerlo: 35. Berke Özer (K), 3. Pietro Perdichizzi, 7. Lukas Van Eenoo (K), 9. Arabes Cicek, 10. Ambroise Gboho (66’ 55. Tuur Dierckx), 12. Christoffer Remmer, 18. Kouya Mabea, 20. Noel Naby Soumah, 22. Christian Brüls, 25. Igor Vetokele (90 + 1’ 8. Kurt Abrahams), 28. Simon Paulet (88’ 19. Kader Keita)

21U52

FULL-TIME!

KMSK Deinze 2 - 2 KVC Westerlo #DEIWES # KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U43

Alweer Lennart met een prachtige kopbal in de verste hoek op aangeven van Michiel De Looze! #DEIWES #KMSKDEINZE

SocialScore
21U36

David zorgt voor een frisse man met Tarfi die erin komt voor Neto #DEIWES # KMSKDEINZE #D1B #eska

SocialScore
21U33

Vetokele maakt er 1-2 van #DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U31

Schils mag invallen voor Vargas #DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
21U14

Onze captain Le Postollec moet noodgedwongen naar de kant #DEIWES #KMSKDEINZE #eska

SocialScore
21U03

We komen niet optimaal de kleedkamers uit ... #DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
20U51

We gaan rusten een 1-0 voorsprong dankzij Lennart Mertens! Wat vond jij van de eerste helft? #DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
20U18

Jannes met een prachtige voorzet en Lennart werkt klinisch af! #DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
19U08

Ladies and gentlemen.. Our team to face KVC Westerlo ! 💪#DEIWES #KMSKDEINZE #eska #D1B

SocialScore
09U01

Best day of the week! 😍

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer