DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdbeelden

Wedstrijdverslag

Opstellingen

KMSK Deinze

28. William Dutoit (GK), 6. Flavien Le Postollec (K), 7. Alessio Staelens, 8. Mehdi Tarfi (60’ 2. Soufiane El Banouhi), 9. Lennart Mertens, 11. Youssef Challouk, 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste (70’ 44. Seth De Witte), 22. Siebe Blondelle (89’ 5. Gauthier Libbrecht), 24. Niels De Schutter, 88. Renato Neto

Lierse Kempenzonen

1.Bernd Brughmans (GK), 3. Ben Santermans (K), 4. Jef Van der Veken, 8. Ayyoub Allach (78’ 25. Jo Gilis ), 10. Bob Straetman (66’ 6. Plaça Fessou Euloge), 15. Mathieu Troonbeeckx (66’ 19. Emile Samyn), 18. Jellert Van Landschoot, 20. Bitsindou Romeni Scott, 21. Yentl Van Genechten, 27. Timo Cauwenbergh, 88. Sava Petrov

 

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze pakt negen op negen

 

KMSK Deinze hield in een uitgeregende wedstrijd de drie punten thuis tegen Lierse Kempenzonen. Apocalyptische omstandigheden met veel regen. Het waren de ingrediënten voor de zesde speeldag in 1B tussen Deinze en Lierse. De Looze besliste de wedstrijd met een bal in de winkelhaak. Tot zijn eigen ongeloof.

In de zesde speelronde van 1B kwam zondagavond Lierse Kempenzonen op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion. Lierse Kempenzonen kreeg een lastige verplaatsing met een Deinze dat in zijn laatste twee wedstrijden zes op zes pakte. Bij Lierse daarentegen was het herbronnen na een drie op twaalf.

Het waren apocalyptische omstandigheden zondagavond. De eerste tien minuten van de wedstrijd werden geteisterd door zware regenval die het veld omdoopten tot een nat en zompig terrein. Het zorgde voor een afwachtend openingsbegin. Veel meer dan een schampschot van Staelens viel er in de eerste minuten niet te vermelden.

Toch was het KMSK Deinze die bleef zoeken naar een treffer. Lierse zakte achteruit en met hoge pressie kon Deinze toch het eerste doelpunt vinden. Challouk kreeg de bal aangespeeld in het midden van de rechthoek. Via een gekruist schot verschalkte hij Burghmans, doelwachter van Lierse Kempenzonen. Zijn derde goal in vijf wedstrijden.

Deinze bleef daarna verder zoeken naar een tweede treffer, maar die kwam er niet. Challouk viel op met enkele sterke acties, ook Staelens was er dichtbij, maar een tweede treffer kwam er niet. Zo was het opletten voor de counter en de stilstaande fases van Lierse Kempenzonen.

Dutoit hield vlak op het halfuur Deinze recht met een katachtige redding op een schot van Van Landschoot en ook topschutter Allach was dichtbij een gelijkmaker. Uiteindelijk viel de gelijkmaker er dan toch via een corner die Bitsindou afwerkte met het hoofd.

Lang moest Deinze niet zoeken naar de tweede treffer van de avond. De Looze zocht via een afgezwaaide voorzet het hoofd van Lennart Mertens, maar die vloog over alles en iedereen. Burghmans was verrast en de bal belandde recht in de winkelhaak, tot eigen ongeloof van De Looze, die zichzelf nog leek te verontschuldigen.

In de tweede helft was het voor beide partijen zoeken. Lierse Kempenzonen was enkele keren dicht bij een gelijkmaker via Van Landschoot en Allach. Maar de Deinse defensie hield zich staande.

Oranje-zwart bleef volwassen voetballen en zakte in de tweede helft meer achteruit. Seth De Witte mocht zijn eerste speelminuten maken in het shirt van Deinze en ook Libbrecht en El Banouhi mochten enkele speelminuten maken.

KMSK Deinze pakt zo een negen op negen, na eerdere overwinningen tegen Lommel en Molenbeek. Ze springen door de overwinning naar de derde plaats in het klassement met 9 op 15. RFC Seraing blijft eerste met twaalf punten, gevolgd door Union Saint Gilloise op 11 punten. Deinze heeft wel nog altijd een wedstrijd te goed na de afgelaste wedstrijd tegen Westerlo.

Matchverslag door Emile Wallays.

21U50

De regen weerhoudt ons niet om te winnen tegen Lierse! #DEILIE #kmskdeinze #eska #D1B

SocialScore
21U43

Blondelle moet eraf na een stevig kopduel. Libbrecht is zijn vervanger #DEILIE #kmskdeinze #eska #D1B

SocialScore
21U23

De eerste speelminuten van Seth De Witte zijn een feit #DEILIE #kmskdeinze #1B #eska

SocialScore
21U23

Geel voor Mertens

SocialScore
21U13

El Banouhi komt Tarfi vervangen #DEILIE #kmskdeinze #D1B #eska

SocialScore
20U51

We gaan rusten na 45minuten voetbal met een 2-1 voorsprong! #DEILIE #kmskdeinze #ESKA #1B

SocialScore
20U35

Michiel De Looze met een onwaarschijnlijk doelpunt! #kmskdeinze#DEILIE #eska #D1B

SocialScore
20U31

1-1 na een corner in de 32ste minuut #kmskdeinze

SocialScore
20U16

Nog maar 16 minuten zijn we aan het voetballen en het is al zover! 1-0 dankzij Challouk! 👌#kmskdeinze #1b #D1B #eska

SocialScore
19U06

Our team for #DEILIE 🙌🟠⚫️

SocialScore
10U01

Come on Deinze! 🧡🖤

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer