DI 06.07

14U00

Oefenwedstrijd

Union - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze merchandise

Naar de webshop!

Wedstrijdverslag

KMSK Deinze verliest ook tweede competitiewedstrijd


In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen ging KMSK Deinze vrijdagavond op bezoek bij RFC Seraing. Na goals van Mertens en Blondelle in de eerste helft leek Deinze op rozen te zitten. In de tweede helft ging Deinze volledig kopje onder. 3-2 voor Seraing en 0 op 6 voor KMSK.


Geen verrassingen in de basisopstelling bij Deinze. Lecomte was de enige wissel in vergelijking met vorige week, terwijl Schils zijn plaats moest afstaan. Nieuwkomer Neto was nog niet speelklaar, terwijl die andere aanwinst van KV Oostende, Ronald Vargas, vanop de bank startte.


KMSK Deinze begon aan de match met frisse moed, na het verlies vorige week tegen Union. Dat leidde al snel tot enkele kleine kansen zonder gevaar. Toch moesten de oranje tijgers ook enkele keren op hun hoede zijn van de snelle omschakeling van de Waalse ploeg.


Een kwartier voor de rust mocht het schaars meegereisde Deinse publiek voor de eerste keer juichen. Blondelle werkte de hoekschop van Staelens binnen met de voet en zo bracht hij Deinze op voorsprong.


Op slag van rust wist KMSK nog een tweede keer te scoren. Challouk die al betrokken was bij de eerste goal, zorgde voor de lage voorzet en Mertens werkte af in één tijd. 0-2 bij de rust.


In de tweede helft kreeg KMSK Deinze een ander Seraing te zien. Meer diepgang, meer druk en een nog snellere omschakeling bij RFC. Moussa Gueye werkte een mislukte voorzet binnen en zorgde voor de snelle aansluitingstreffer in de 50ste minuut. Vier minuten later was de voorsprong van Deinze helemaal verdwenen. Seraing recupereerde een slechte uittrap van Vandenberghe en in de omschakeling profiteerde topschutter Mikautadze die de bal over Vandenberghe wist te lobben. Het was voor Mikautadze zijn vijfde goal van het seizoen.


Nadien ging de wedstrijd op en neer met kansen aan beide kanten. Toch liet Deinze net als vorige week opnieuw de mogelijkheden liggen om op voorsprong te komen. In de slotfase kreeg oranjezwart het deksel op de neus. Kilota maakte in de extra tijd de 3-2. Zuur puntenverlies voor KMSK Deinze dat start aan het nieuwe seizoen met een 0 op 6. Seraing komt aan kop van het klassement in 1B met 6 op 6.


Een lichtpunt in deze wedstrijd waren misschien wel de eerste speelminuten van Ronald Vargas in het shirt van KMSK Deinze.

 

Wedstrijdverslag door: Emile Wallays

21U58

We sluiten onze tweede competitiewedstrijd af met een 3-2 verlies #kmskdeinze #1b

SocialScore
21U39

WISSEL: Vargas mag voor de eerste keer spelen in ons shirt!

SocialScore
21U28

Schils komt erin voor Staelens

Nog 20 minuten te spelen #serdei

SocialScore
21U22

We gaan wisselen, Vanwalle komt erin voor Lecomte #serdei

SocialScore
20U50

We gaan rusten met een 0-2 voorsprong dankzij Blondelle en Mertens! 👌 #serdei #kmskdeinze

SocialScore
19U08

Our starting XI against RFC Seraing 

SocialScore
10U01

It's matchday! 😍
Come on lads!

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Legea Group Ceyssens EDA Declercq Messer