ZA 18.07

16U00

Oefenwedstrijd

KMSK Deinze - Zulte-Waregem

Wedstrijdverslag

Una calificacion simple
De Spaanse tussentitels zijn eenvoudig te verklaren ... Union des Clubs Espagnoles de Liège werd immers door Spanjaarden opgericht, al reeds van in de jaren zestig maar nog maar sinds 2006 onder de benaming U.C.E. de Liège uitkomend. Overal in de kantine was de Spaanse invloed te merken, geel en rood en ook geschilderde stieren. Laat de “stieren” nu maar los, mag gesteld worden als de beide teams hun intrede in de “arena” deden. De thuisploeg uiteraard in het rood-geel, K.M.S.K. Deinze in een verrassende licht-blauw-witte outfit. Inderdaad zoals Manchester City. Na de merkwaardige kwalificatie ten koste van K.R.C. Harelbeke in de vorige ronde begon de thuisclub denderend aan de wedstrijd. Al na een dertigtal ... seconden ... kon
Grégory Crits van in de grote rechthoek uithalen, net naast de linker kruising. K.M.S.K. Deinze liet zich na een tiental minuten bijna verrassen. Samuel Bourguignon drong ver door op rechts en trapt op doel. Tom Vandenberghe weert de bal af, de ideaal geplaatste Latifou Abdoulaye trapt van aan de rand van de kleine rechthoek over doel (11e). Twee “banderilla’s” die de Oost-Vlaamse “toro” niet op de knieën krijgt.

Daarna heeft K.M.S.K. Deinze uiteraard het meest balbezit op het groene veld, waarvan het gras wel te hoog staat. Komt door de regen van de dag tevoren, stelde een plaatselijke supporter. Kansen worden er nog niet afgedwongen. Matthias Schils trapt een bal over de linker kruising (12e) ; Seppe Brulmans ziet een laag schot door doelman Joseph Santamaria gepakt worden (18e) ; Flavien Le Postollec trapt over de dwarsligger (19e) en Matthias Schils trapt links naast na voorzet van links (27e). Uiteindelijk moet Joseph Santamaria zich dan toch omdraaien na enkele degelijke tussenkomsten. Youssef Challouk lanceert Jannes Vansteenkiste op links, die geeft achteruit tot bij Seppe BRULMANS die in de vlucht met binnenkant rechts in de rechter winkelhaak trapt ... 29e 0 - 1.
Daarna rustig meesterschap met een knappe aanval. Uiteindelijk zet Michiel De Looze voor van op rechts en trap Youssef Challouk van uit een centrale positie tegen de binnenkant van de rechter doelpaal (41e). Op slag van rust centrale vrijschop voor U.C.E. de Liège, Fortunato Ponzo trapt van ver over de dwarsligger (45e). Tijdens de rust geen “paella” ...zou voor nà de wedstrijd zijn geweest ?????

In de tweede helft blijft het overwicht van de “citizens” overweldigend. Zonder hoogtepunten evenwel. De score wordt verdubbeld. Mehdi Tarfi zet voor van op rechts, Jérôme Mezine schuift door naar Seppe BRULMANS die vernietigend uithaalt ... 59e 0 –2. De thuisploeg dreigt één keer, na vrijschop, Tom Vandenberghe pakt zijn enige bal in de tweede helft. Merkwaardige vervanging bij de “Spanjaarden”. Op het einde van het vijfde kwartier valt Karl-Heinz Böhm in ... een naam die ons bekend voorkwam. Inderdaad Karlheinz Böhm was de acteur die in de “Sissi triologie” de rol van Keizer Frans Jozef I van Oostenrijk vertolkte. Kort na die invalbeurt dikte “l’orge de Flandres”, een onvertaalbare Franstalige uitdrukking, de score nog aan. Seppe Brulmans lanceert Mehdi TARFI die van schuin rechts in de grote rechthoek de bal in de linker benedenhoek trap... 74e 0 – 3.  Enkele schuchtere pogingen van de “sky blues” leverden niets meer op en meteen ... Una calificacion simple ...  voor de volgende Ronde van de Croky Cup ; en dit voor een zeer hoog aantal toeschouwers !

Composiciones
Trainer Jean-Marie RAUCQ, een van de symbolen van het Luikse provinciaal voetbal, voerde de Luikse club met de Spaanse roots naar de hoogste provinciale afdeling van Luik. Hij bracht volgend team tussen de lijnen ... U.C.E. de Liège ... Joseph Santamarie/1 ; Thomas Olivier/25, Thibaut Katzenburgh/13, Yves Zadia/16, Julien Rentmeister/45 ; Samuel Bourguignon/14 (73e Kalr-Heinz Böhm/20), Adolph Tohoua/6, Fortunato Ponzo/10 (46e Lorite Eladio Ramirez/7), Terry Namotte/8 ; Latifou Abdoulaye/2 (73e Sebastien Dabeye/3), Grégory Crits/9. Niet gebezigd : Jordy Dardenne/17. Geen corners ; gele kaart voor Grégory Crits (32e).

Voor de eerste officiële wedstrijd van David GEVAERT stonden er drie nieuwelingen in de kern op het scheidsrechtersblad, de anderen zorgden voor het mooie weer in het voor-gaande seizoen. Bart Goossens zat een rode-strafspeeldag. Volgend elftal trad aan.. K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Michiel De Looze/15, Viktor Boone/3 (46e Arnaud De Greef/4), Gauthier Libbrecht/5, Jannes Vansteenkiste/17 ; Seppe Brulmans/16, Flavien Le Postollez/6, Matthias Schils/14 ; Mehdi Tarfi/8, Lennart Mertens/9 (46e Jérôme Mezine/21), Youssef Challouk/11 (71e Lennert De Smul/20). Niet gebezigd : Robbe Trouvé/1. Vijf hoekschoppen, verhouding 4 / 1. Gele kaart voor Flavien Le Postollec (63e).

Trio de arbitros
Gary CHRISTIEN (° 26 oktober 1988) was de vervanger voor de aanvankelijk aangeduide Genti Keljmendi, die aangesloten is bij het Waals Brabantse R. Olympic F.C. Stockel, stamboeknummer 7741. Na de wedstrijd werd ons de opmerking gemaakt dat de referee van dienst zeer goed Nederlands sprak ... wat te verklaren was want het is een Vlaams-Brabander die aangesloten is bij S.K. Pepingen-Halle, stamboeknummer 7741, een fusie tussen F.C. Pepingen en K.S.K. Halle daterend van 2017. Komt nu uit in de 2de Klasse Amateurs 'B' V.Vl., na de promotie vorig seizoen via de play offs. De ‘B’ ploeg komt uit in  3de provinciaal ‘D’ Brabant V.Vl.. Pepingen ligt ten Westen van Halle en ten Noorden van Tubeke. Is nochtans van Brussel afkomstig en woont in Laken, wat klopt met zijn aantal blokken. Is mogelijk lid van de Scheidsrechters Vriendenkring Pajottenland-Pepingen. Debuteerde inhet  seizoen 2015-2016, als referee in bevordering 'B' ; R.U.S. Rebecquoise - K.A.C. Betekom (4 - 0). Daarna nog twee wedstrijden in bevordering 'C' en 'D'. Op 04/09/2016 debuut in de 2de Klasse Amateurs 'C' A.C.F.F., als 'a.r.' met R. Entente Acren Lessines - R.E.S. Couvin-Mariembourg (1 - 1). Ook referee in 3de Klasse Amateurs 'C' en 'D' A.C.F.F.. Debuut in 1ste Klasse Amateurs op 26/03/2017 met A.S.V. Geel - K.V.V. Coxyde (4 - 1). Is, of was, ook actief als referee bij het Beach Soccer. Eind juli 2019 toe aan 90 wedstrijden, 59 als referee en 31 als grensrechter. Dit seizoen aan zijn tweede wedstrijd toe. Met K.M.S.K. Deinze drie wedstrijden. Away 29/04/2017 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk ( 3 –-1) ; 16/09/2017 at home R. Châtelet-Farciennes S.C. (2 - 2) en 09/02/2019 away R.F.C. de Liège (3 - 0), telkens als grensrechter.

Anaik Jacoby (° 9 juni 1998) is aangesloten bij R.F.C. Aywaille, stamboeknummer 1979. Het komt uit in de derde amateurs ‘D’ A.C.F.F. en met een tweede elftal in 3de provinciaal ‘B’ Luik. Is gelegen net ten zuiden van Sprimont. Twaalf wedstrijden waarvan negen als referee en drie als grensrechter. Debuut in het seizoen 2018-2019 op 12/01/2019 als ‘a.r.’ met R.R.C. Longlier – R.F.C. Warnant (1 - 2) in 3de Amateurs ‘D’ A.C.F.F.. Als referee 20/01/2019 in dezelfde reeks bij R.F.C. Herstal - R.A.F.C. Oppagne-Wers (4 - 0).

Frederic Van Herreweghe (° 1 maart 1988) maakte dit seizoen zijn nationaal debuut, als grensrechter in de Beker van België. Is daaraan toe aan zijn derde wedstrijd. Debuut op 28/07/2019 in de eerste ronde met R.R.C. Mormont – R.C.S. Andenne (1 - 3). Is aangesloten bij R. Union Flémalleoise, stamboeknummer 2874, dat uitkomt in 2de provinciaal ‘A’ Luik en met ploeg ‘B’ in 3de provinciaal ‘B’. Is gelegen op de linker oever van de Maas, tegenover Seraing.


Marcel Dingemans.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed MIG Motors Declercq Delikip Johan Desmet Versele-Laga AB Inbev Messer Rabotvins