VR 12.05

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Dender EH

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Persconferentie

Wedstrijdverslag

Moedig Deinze gaat met tien man strijdend ten onder in Jan Breydel

 

Ons bekerverhaal eindigt in de zestiende finales. Landskampioen Club Brugge toonde zich in het slot van de wedstrijd een maatje te sterk. KMSK Deinze moest al na een kwartier met tien man verder na een rode kaart voor Bizimana. Onze Tigers lieten het echter niet aan hun hart komen en hielden in de eerste helft aardig stand. Club Brugge kon pas in de tweede helft de score openen via Izquierdo. Ook Bas Dost pikte twee doelpunten mee. Een tienkoppig Deinze gaat strijdend ten onder in Jan Breydel.

 

Philippe Clement gunde heel wat van zijn basisspelers rust. Sterspelers Lang en Vanaken begonnen vanop de bank. Van Ruud Vormer en Jack Hendry was er zelfs geen sprake in de selectie voor de bekerwedstrijd in de zestiende finales. José Izquierdo, de Colombiaan die deze zomer transfervrij overkwam van Brighton, kreeg dan weer zijn eerste basisplaats nadat hij al eens elf minuten mocht opdraven in de competitiewedstrijd tegen Kortrijk. Verder stonden ook jonkies Lammens, Mbamba en Cisse Sandra aan de aftrap. En ook Bas Dost en Mechele maakten na enige afwezigheid hun rentree in de ploeg tegen onze Tigers.

 

Wim De Decker koos dan weer voor een systeem zonder diepe spits en een valse negen. Lecomte maakte plaats voor El Banouhi, waardoor Staelens een rijtje hoger mocht spelen en meer zijn offensieve kwaliteiten benutten. Mertens startte, net zoals tegen Lierse Kempenzonen, vanop de bank.

 

Club Brugge was heer en meester in de eerste helft, maar onze keeper Tom Vandenberghe hield ons meerdere keren recht. Al na twee minuten kreeg Club Brugge zijn eerste corner, de eerste van velen in de eerste helft. 

 

Na tien minuten was er opnieuw Brugse dreiging. Boone kreeg de inworp niet onder controle, waardoor Dost op het Deins doel af kon gaan. Onze kapitein Prychynenko was sneller op de bal dan Sandra en duwde de bal in een derde corner ondertussen. Blauw-Zwart behield de controle, maar zette Vandenberghe in het openingskwartier nauwelijks aan het werk. De Tigers daarentegen probeerden te profiteren van de ruimte in de rug van de Brugse defensie. Lammens beleefde een rustige eerste helft.

 

In de zeventiende minuut gebeurde het ondenkbare voor Deinze. Onze Tigers moesten met tien verder, nadat Bizimana te laat kwam. Onze Rwandese middenvelder ging vol door op het been van Mata en kreeg prompt een rode kaart onder zijn neus geschoven. Toch bleef Oranje-Zwart niet bij de pakken zitten en bleven ze de counters opzoeken. Het tijdperk ‘Vandenberghe I’ is dan aangebroken. Met enkele fenomenale reddingen op schoten van Izquierdo, Sowah en Cisse houdt hij zijn netten droog. De Brugse belegering blijft duren. Dost dwingt Vandenberghe meerdere keren tot katachtige sprongen.

 

Heeft Deinze dan geen kansen in de eerste helft? Toch wel, maar de schoten missen richting. Challouk probeerde het vanop zo’n dertig meter, nadat hij Lammens te ver uit zijn doel ziet staan. De bal vliegt een metertje naast. Daarna kan ook onze topschutter in de 1B-competitie, Dylan De Belder, doorbreken maar die mikt naast.

 

Het Deinse systeem houdt stand in de eerste helft, terwijl de landskampioen blijft morsen met de kansen. Club Brugge begint scherper en dreigender aan de tweede helft en na drie minuten in de tweede helft is Vandenberghe dan toch geklopt. Sowah, die deze zomer overkwam van Leicester City, bedient met zijn voorzet de Colombiaanse winger en die mist deze keer niet.

 

Na iets meer dan vijftig minuten op de klok toch even opschudding. De Tigers breken door via Staelens, die de bal over de Brugse defensie lobt. Challouk en Lammens lijken elkaar te raken, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. De landskampioen lijkt opnieuw te morsen met zijn kansen. Sandra probeert het vanuit een scherpe hoek, maar Vandenberghe pakt opnieuw uit met een ferme beenveeg.

Op het uur is het tijd voor enkele wissels. Zowel Clement als onze coach De Decker beslissen om vers bloed in het veld te droppen. Bij Deinze gaat Staelens eruit voor Dansoko. Bij Brugge maakt het 16-jarige Noorse wonderkind Nusa zijn opwachting voor zijn eerste officiële speelminuten in het shirt van Blauw-Zwart.

 

De Noorse winger toont meteen waarom Club hem op zo’n jonge leeftijd naar Jan Breydel haalde. Hij mikt op Vandenberghe. Ook Sandra mist daarna de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Hij komt alleen voor onze goalie te staan, maar mikt onbegrijpelijk over. Met nog een kwartier op de klok gaat het plots snel. Bas Dost krijgt de bal op aangeven van Mata en mikt de bal met een lobje over Vandenberghe. Niet veel later weet Dost ook zijn tweede van de avond te maken. Nusa toont zich een gesel voor de Deinse defensie en Dost hoeft er maar een voetje tegen te zetten.  In de slotminuten van de wedstrijd dringt Deinze nog aan voor een eretreffer, maar het blijft 3-0. Geen nieuwe stunt voor onze Tigers tegen Club Brugge. Ons bekerverhaal eindigt in de zestiende finales. Onze Tigers voetbalden aardig mee met de landskampioen, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen.

 

We zien jullie graag op zondag 31 oktober in het eigen Burgemeester Van De Wielestadion voor de topper tegen KVC Westerlo.

 

Opstellingen

 

Club Brugge: 91. Senne Lammens (GK), 4. Stanley Nsoki (70’ 18. Federico Ricca), 11. Faitout Maouassa, 19. Kamal Sowah (63’ 32. Antonio Nusa) , 21. José Izquierdo (70’ Noa Lang), 26. Mats Rits (C), 29. Bas Dost (79’ 7. Wesley Moraes), 44. Brandon Mechele, 72. Noah Mbamba (78’ 20. Hans Vanaken), 77. Clinton Mata, 98. Cisse Sandra

 

KMSK Deinze: 23. Tom Vandenberghe (GK),  2. Soufiane El Banouhi (75’ 17. Jannes Vansteenkiste), 3. Viktor Boone, 5. Djihad Bizimana, 7. Alessio Staelens (63’ 14. Bafode Dansoko), 8. Mehdi Tarfi, 10. Gaëtan Hendrickx (70’ 6. Raphaël Lecomte), 11. Youssef Challouk, 13. Denis Prychynenko (C), 16. Christophe Janssens, 99. Dylan De Belder (70’ 34. Kurt Abrahams)

22U30

We gaan strijdend ten onder in Jan Breydel. 🟠⚫️

#CrokyCup

SocialScore
22U18

Dost tikt zijn tweede van de avond binnen...

SocialScore
22U16

Dost breidt de score uit tegen een strijdend Deinze.

SocialScore
22U13

Ook De Belder mag naar de kant voor Kurt Abrahams

SocialScore
22U12

Hendrickx wordt vervangen door Lecomte.

SocialScore
22U04

Bafodé Dansoko vervangt Alessio Staelens op het uur. Kunnen we het nog recht trekken? 👊

Come on Deinze!

SocialScore
21U49

Izquierdo maakt er net na de rust 1-0 van...

SocialScore
21U34

We gaan met een gelijke stand de rust in.

SocialScore
08U18

Cup Time! 🏆

#CLUDEI #CrokyCup

SocialScore

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG