De officiële clubsite

Schoon Matchke: Zoutelande

In huisje Weltevree zijn de Van Steenpuistes stilaan hardop aan het nadenken over de vakantiebestemming van deze zomer. Francine wil graag naar de warme stranden van Juan-les-Pins, Zuid-Frankrijk. Ook het mondaine uitgangsleven daar spreekt haar aan. Gerard wil bescheidener op stap dit jaar. Hij is helemaal weg van de hit “Zoutelande” van Blof en onze Geike Arnaert en probeert dus vrouwlief mee te krijgen naar de Zeeuwse Rivièra, waar de zon overvloedig schijnt. De debatten beloven ‘pittig’ te worden …

Vanavond speelt SK Deinze de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Dender. Er is voor de gelegenheid “steak à volonté” vooraf en een party na de match met DJ Marc Roelandts van radio Tequila.

Ja wijveken, doe maar uw danstenuutjen aan veur straks. We gaan een been smijten hé! Achter onze ‘denderende’ overwinninge tegen Dender zal dienen top DJ Marc ons volledig uit den bol doen gaan, ik ken hem!

Ventje, pas op! Den beer, da vel… Ge zijt were veel te impulsief hé, Gerard! Maar oké zulle, ik doe mijn flashy jumpsjoetjen aan en we swingen tot morgenvroeg! Liefde voor muziek, maandag geniet ik were van Nielske De Stadsbader, waw!

Seg zoeteke, diene kerel kan een beetje van alles toch? Hij legt hier de Gentse steenweg perfect in den asfalt en hij zingt er nog over ook, “Ik Ben Van ’t Stroate”. Mee een vree jong pupken hé, want “Z’ es moar zestien joar”! Wedden dat hij kan voetballen ook?!

Ja, ik weet het wel, gij ziet liever die prente van Within Temptation Eiland zekere en Geike van Zoetelande. Weetgewa, mannen zijn allemaal gelijk! Silvytje Melody mag ook ne keer passeren zekere? Ouwe snoepere!

Mijne schat, ik kan genieten van een schuune melodie. En ge weet hoe belangrijk d’ emballage kan zijn hé? Kijk, als we vandejaar ’t Songfstival nie winnen, dan winnen we nooit nie meer! Ons Belgische madam, Sennek, die zingt toch de sterren van den hemele! De soundtrak van een James Bond film, super! J’aime j’aime le vie!!!

Ik ook, ventje! Aan de Côte d’Azuur! Blink maar al uw petanqueballen op! En nu gaan we naar het stadion, want als we nu niet winnen tegen Dender, dan winnen we nooit nie meer, haha!

Ben blij dat je hier bent. Blij dat je hier bent …

website door GRAMMA