De officiële clubsite

Schoon Matchke: Salamander

Na de stevige winterprik van eind februari maken de Van Steenpuistes tijd voor een grondige verfraaiing van huis en tuin, de ‘grote kuis’. Terwijl Francine de slaapkamerwanden de volle laag geeft – manlief wil zacht oranje om in te slapen – vertoeft Gerard aan zijn vijvertje voor een opknapbeurt. Als hij eindelijk de twee goudvissen, Vinnie en Kieuwi heeft kunnen beetnemen en het aalvlugge salamandertje, Filip, heeft kunnen vinden, is onze held toe aan een koffie met carré confituurke. Zijn vrouwtje legt de kwast neer. Senseo time …

Schat, mijn vijverken is gekuist, mijn beestjes zijn in veiligheid, nu nog de keitjes en de plantjes installeren en dan were proper water daarin!  Maar ik heb een probleemken wijveken. Mijn fonteintje wil nie spuiten! Dzuu toch!

Uw spuiterke zal verstopt zitten hé ventje. Waar heb ik da nogal gehoord? Hihi! Ik zit wel op schema schat. Ons slaapkamerke kleurt al den helft oranje. Maandag komen ze ons boxspring bedde bringen en de Ronny komt een flatte screen hangen straks. Goe hé?

Vree goe! Een springbox bedde? Hoe ouwer hoe zotter! Maar ik moe wel naar de match hé Francine. We spelen thuis tegen Hamme en we moeten winnen, want achter da één puntje in Knokke verleden weke …

Da was spijtig, Gerard! Maar toch bedankt ventje, ik heb binst een gezond strandwandelingske gedaan in Hokke Kneist mee mijn vriendinne Monieksken. Da pannekoeksken flambee op de place matuvu was super!

Gij moogt niets mankeren, schat. Monieksken meepakken naar de voetbal was geen optie. Die lieve madam was in de wolken dat ze mee mocht mee u, om te gaan flaneren in de gezonde zeelucht. En ik ben nu al curieus veur ons oranje speelkamerke te zien. Morgenavond kijken we in ons bedde naar de finale van Salamander, beloofd?

Ventje, ik vlieg er direct weer in. Oranje is mijn kleur! En natuurlijk beloofd, we kijken helemaal horizontaal naar die spannende serie! Ik ben vree zot van inspecteur Gerardi, schone vent! Maar wie ligt nevest mij, onder den dons? Mijne Gerardi! En da is géén fictie!

En schat, wil je nog eerst uwe salamander uit de spoelbak halen? ... (ra)

website door GRAMMA