De officiële clubsite

Schoon Matchke: Pisa

Oosterzonen? Bij de Van Steenpuistes is er twijfel van waar die voetballers komen. Enig google-werk brengt zekerheid. Oosterwijk is een gehucht van Tongerlo, een deelgemeente van Westerlo. In de kelder staat trouwens een krat Tongerlo abdijbier, een schuimende délicatesse voor het gezinshoofd. In de gloednieuwe keuken wordt verder rustig gepraat over Catalonië en over de prijs van inlegkruisjes. Gerard was in Oudenaarde vorige week en is nog niet hersteld van het jammerlijke falen, alweer na een rood karton …

Wijveken, ik heb ons ingeschreven veur de footlunch, es’t goe? We krijgen Toscaans kieken, dat zal de moeite zijn! Weetjenogwel, die avond in Pisa binst ons vrijage? Kipfilet alla Toscana! Twee verliefde “lookbommen” in da pittoresk hotelleken, vlakbij diene scheve toren. Onvergetelijke nacht, en stinken!

Mjam mjam, schat! Keilekker toch? We bestellen daar een fleske Chianti bij en daarachter roepen we onze ploeg naar de overwinninge tegen die Westerdochters!

Oosterzonen lieveken! Pas maar op, die jongens speelden in 2007 nog in derde provinciale, hé! Nie onderschatten! En zonder tralala, zonder paarswitte pennenzakskes van Hein en zonder de miljoentjes van Coucke! Gezonde ambitie, voetballen verdomme! Mee elven, nie mee tienen vaneigens!

Ventje, ik weet het, ge waart woest verleden weke! Maar een rode kaart is rap gekommen hé! Kijkt in de spiegel, mijn tedere echtgenoot, ikke, twee keer vande weke, van vanachtere getackeld, mee de voeten vooruit. Donker rood!

Uitgeslierd hé, Francine! Onze parket is vers gecireerd. En daarbij, ik had een oranje vermoeden dat ge graag neerging. Schwalbe! Pure cinema! En a propo, waarom zo gelukkig mee diene BTW-afslag op die inleg-dingskes, Francineke?

Ewel, Gerarke, eindelijk een ‘vrouwvriendelijke’ beslissinge in da plastron-parlement! Van 21 naar 6 percent! Een laatste stuiptrekkinge van Onkelinks zekere? De Dolle Mina in mij werd were wakker! Voilà!

Sorry, madam, ik zie het verband nie … (ra)

website door GRAMMA