De officiële clubsite

Schoon Matchke: Lepeltjesgewijs

Het is opmerkelijk stil ten huize Van Steenpuiste op zaterdagnamiddag. De open haard staat op hard want Francine heeft een griepje. Zij ligt nogal bleekjes in de zetel, zachtjes ingedommeld onder een oranje wollen dekentje. Uitzieken heet dat… Gerard is pas terug van een korte skivakantie met de vrienden. Zijn vrouwtje bleef lekker thuis vanwege niet zo gebrand op die latrelaties en het knotsgekke slalommen van de macho’s. En de verhalen van haar skikampioen over metershoge lawines en steile pistes kent ze van buiten. Gerard speelt zijn rol van verpleger perfect want vanavond wil hij graag naar de match. KSV Oudenaarde komt naar Deinze en die derby is immer een topaffiche. Na de nul op zes wil voetbalminnend Deinze een knalprestatie aanschouwen!

Schatteke, ik zet u straks een heeten thee mee ‘parascheetamol’ en in de frigo zal er fruitsalaa a volontee gereed staan! En een joechoertje mee blauwe beezekes! Allemaal gezonde dingen veur mijn ziek vrouwke, om rustig op te eten, lepeltjesgewijs.

Ventje toch, ge zijt een engelke. Zonder u lig ik hier garantie dood te gaan. Stuur mij alstublieft een sms-ken als Deinze scoort hé, beloofd? Mijnen smartfoon ligt hier vlak bij mij. En wat gaat gij eten, lieveke?

Maakt u geen zorgen, wijveken! Ik bringe wel een bezoeksken aan da geweldig kraam op SK Deinze. Twee kanjers, eentje mee hamburger en eentje mee worst en vree veel ajuin! Spijtig da ge daar zoveel dust van krijgt. Maar beloofd Francineke, ik zal met mate drinken, lepeltjesgewijs…

Pas maar op hé, Gerard! Met maten zeker? Uwen ‘BOB’ is ziek en de boeten zijn opgeslegen! Ik kijk op mijn gemakske naar FC De Kampioenen of ik lees een beetje in mijnen romantischen boek, 50 tinten grijs. Spannend ze?

Haha, pas gij maar op! Achter tien bladzijden kan uwen koortsthermometere ontploffen! Ik kom rap naar huis achter de match, amai! Ik bring u dan verslag uit van de overwinninge tegen Oudenaarde, ik leg uw boekske opzije en breng u, teder en zacht, naar boven. Lepeltjesgewijs…

Waw… (smelt) (ra)

website door GRAMMA