De officiële clubsite

Schoon Matchke: De coach van Deinze

Na het obligate feestgedruis van de voorbije weken is de rust weergekeerd ten huize Van Steenpuiste. De bijna kale spar staat ergens in een hoekje achter het tuinhuis en de ballen liggen netjes op zolder, naast de doos met sfeerlichtjes en de gedateerde lege stal. Tijd voor een nieuw jaar met alweer die goede voornemens. Francine wil haar buikje kwijt door intens te gaan fitnessen in 2017 en Gerard beloofde net na de jaarwisseling, heel plechtig, met tal van getuigen en al redelijk ‘teut’, dat hij één maand zonder alcohol zal inlassen, de maand februari …

Na de winterstop moet SK Deinze vanavond weer aan de slag. White Star Brussel, de ploeg van de notoire voetbalgoeroe John Bico, komt naar Deinze. De match wordt voorafgegaan door de gebruikelijke footlunch: een gigantische kaastafel! Het koppel is er helemaal klaar voor …

Let op mijn woorden, schat, we gaan een formidabel seizoen spelen in 2017! De Jérôme zal vree gemotiveerd voetballen en in de verdediginge zal Delacour nie te passeren zijn. Onzen toptrainer Van Acker zal zijn ploegske wel zetten, zij maar gerust! Binst den oefenmatch in Wetteren verleden weke heeft hij geweldig zitten opletten.

Och ventje, de Regie es een trainerke naar mijn hartje! Als hij naar mij kijkt mee zijn onweerstaanbare oogskes smelt ik een beetje, alle keren. Eindelijk hebben we een coach mee een visie en mee de juiste filosofie. De max halen uit de beschikbare groep en nie neuten bij ’t bestuur over zogezegde versterkinge! Een ‘crème’ van een vent, zo simpel es da.

Jawaade, zeg dat ons Francine het gezegd heeft! ‘k Wiste nie dat mijn madam zo slim was! Maar ik heb goe nieuws, wijveken. De Regie es gelukkig getrouwd in Beveren en hij komt naar Deinze veur traininge te geven, zeker nie veur te rollebollen. Maar die schone woorden vond ik echt aandoenlijk, schatje! Echt waar …

Onnozel manneke! Ik waardeer gewoon mensen die professioneel werken, geen poenpakkers! Ik kan die reactie van mijne vent totaal nie appreciëren, en daarmee basta! Ik doe nog een kwartierke hometrainer, dus laat mij gerust, rollebollerke!

Oei, sorry mevrouw! Ben je nu echt boos op mij, is jouw liefde voor mij nu helemaal voorbij? Grapje ze! Ik weet ook wel da Van Acker een toptrainer is, zoeteke. De man heeft een zak vol routine mee. Kortrijk, Lierse, Antwerp, noem maar op! En verleden jaar heeft hij van Dessel Sport een topclub gemaakt. Weet ge wa? Gij hebt schone benen op diene vélo zonder wielen, waw!

Haha, lach maar Van Steenpuiste! Straks eet ik een mini portie kaas en mijn kleedske maatje 38 ligt al gereed! Ben al curieus voor die maand februari zonder alcool, bierbuikske Gerard! Pakt een voorbeeld aan onzen trainer, een mannequin, mmm … (ra)

website door GRAMMA