De officiële clubsite

Schoon Matchke: Clubliefde

Ten huize Van Steenpuiste is het al sinds vorige week vrijdag onheilspellend stil. De ‘tristesse’ is bijzonder voelbaar. Alsof er een kanjer van een bom midden door het dak is geploft. Er werd geraakt aan een kostbaar en dierbaar bezit. De punten van SK Deinze. De resultaten van wekelijkse sportieve ondersteuning. De adrenaline die ononderbroken door de oranje aderen stroomt. Het rapport van zweet en tranen. Het werk van een team. De trots van de Deinse supporters. Vanavond is er de thuismatch tegen Geel, met een footlunch vooraf. Maar het blijft dramatisch stil in de huiskamer van villa ‘Weltevree’ … Francine probeert heel subtiel de weekendsfeer even te herstellen …

 Ventje, ik weet nie wat we gaan doen vandaag maar zo kan het nie verder hé. Ge zit nu al meer dan een weke in zak en asse! Ik kan echt nie blijven toekijken hoe da mijne man een wrak wordt! En daarbij alles is nog nie verloren hé! Denijs en zijn vrouwke zullen blijven vechten tegen zoveel onrecht. En stopt ermee mee al die jupilerkes te drinken! Alstublieft zombietje?

Francineke, ik kan daar nie aan doen! Van mijne ploeg moeten ze afblijven! Diene voetbalbond verdomme! Mee wa zijn we bezig? Ik durve nie meer buiten komen, echt waar! SK Deinze dat is mijnen hobby. Mijne gebuur Roger heeft zijn duivekot, ik heb mijne club! Daar te zijn is mijn grootst genot …

Hihi! Schobbejaan Boepen heeft da nog gezongen! (zingt) “’’k Zie zo geere mijn duivekot …”. Weetgewa? Ge gaat uw eigen proper wassen, scheren, de schuune kostuume aandoen en we gaan naar de footlunch, ok? Ik trakteer! Een lekker buffet van Dulhage! We moeten onze veurzitter toch een hartje onder zijn ceinture steken hé, Gerard?

Wijveken, gij zijt een crème van een madam! Zonder mijn Francineke zat ik nu veur veertien dagen in mijn tuinhuis gelogeerd! Te klappen tegen mijn grasmachiene … Allee kom, ze krijgen ons nie kapot! We pakken geweun drie punten tegen Geel en de volauvan van konijn zal mij smaken lieveke!

Oef, ventje toch … Ge maakt mij zo happy! De voetbal dat is gelijk ons huwelijk. Ge moet erin geloven, in goede en in slechte dagen, akkoord?

Zoeteken, ik heb u nog nooit geen punten afgepakt! Gij zijt alle jaren kampioen, al 30 jaar lange! En ikke, ik krijge van mijn vrouwke alle jaren de gouden … (ra)

 

website door GRAMMA