De officiële clubsite

Nieuwjaarsreceptie 2018

La Vie en Rose

Inleiding

Het is één van de bekendste chansons van de betreurde Edith Piaf. De tekst was van haar zelf, de melodie was van de hand van Louis “Louiguy” Gugliemi ... maar ene Robert Chauvigny zou er de laatste hand aan hebben gehad. Het chanson dateert van 1945 en heeft wellicht een link met haar geliefde van toen, Yves Montand. Een massa zangers en zangeressen hebben later het chanson “gecovered”. We halen er toch enkele bekenden tussen uit zoals ... Louis Armstrong, Josephine Baker, Dalida, Marlène Dietrich, Sacha Distel, Placido Domingo, Grace Jones, Donna Summer, Patricia Kaas, Mireille Mathieu, Yves Montand, Michèle Torr, Lady Gaga en zelfs Madonna ... om Céline Dion zeker niet te vergeten! Muzikaal is allicht de versie van André Rieu de bekendste. De link naar K.M.S.K. Deinze is vlug gemaakt want de “First Lady” pakte uit met een schitterend roze kleedje. Bovendien werd, in de loop van de avond, ook duidelijk dat men in Deinze de toekomst ziet als “La Vie en Rose”.

Nieuwjaarsreceptie

Want daar ging het op vrijdag 19 januari 2018 om in de V.I.P. ruimte van het Burgemeester Van de Wielestadion. Een late datum kunnen we dat niet noemen, want in heel de maand januari, van een nieuw kalender jaar, worden er vele nieuwjaars-recepties gehouden. Tal van prominenten uit de Stad Deinze waren aanwezig, wat te begrijpen valt, want op 14 oktober 2018 a.s. staan de Provincie- en Gemeenteraads-verkiezingen op het programma. Vandaar ook dat de politici van Deinze “on the evening” niet aan hun proefstuk toe waren, want ook bij “den Atletiek” was er iets te doen. Daarom ook werd eerst het officieuze gedeelte van de avond gepresenteerd door Peter De Maertelaere, dit rond 20u30, als de genodigden hun dorstige kelen al gelaafd hadden met, o.a., drie soorten wijnen ... rood, wit en rosé. Uiteraard kon er ook iets anders genuttigd worden. De tafels waren voorzien van de nodige “versnaperingen” ... en er waren ook sandwiches en kippenboutjes voorhanden.

Officieus gedeelte

Daarbij doet “La Vie en Rose” ook al direct zijn intrede, met de gebruikelijke en evidente allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Achtereenvolgens voelt moderator Peter De Maertelaere ... Arnaud De Greef, nieuweling Lennart De Smul en trainer Regi Van Acker aan de tand. Als een “roze” draad hebben ze het alle drie over de geweldige sfeer die er in de spelersgroep heerst en die nog meer geaccentueerd werd door de stage in Spanje. Daar werd goed getraind op kunstgras met toffe medespelers, dixit Arnaud De Greef, die veel ambitie heeft met en bij K.M.S.K. Deinze maar wiens contract op het einde van het seizoen wel ten einde loopt!

Ook nieuweling Lennert De Smul trok mee op oefenkamp naar Spanje, waar hij een zeer goed gevoel aan overhoudt. Is vooral inzetbaar op het middenveld, maar ook in de verdediging. Komt feitelijk uit de buurt, meer bepaald uit Aarsele. Ging van de jeugd van Club Brugge naar Anderlecht en dan terug naar de West-Vlaamse club, om daarna naar K.V. Kortrijk te trekken. Wordt door de “Kerels” nu uitgeleend aan K.M.S.K. Deinze. Stelt, merkwaardig genoeg, vast dat er bij K.M.S.K. Deinze blijkbaar harder getraind wordt dan bij zijn vroegere clubs. Voelt zich in alle geval klaar voor het vervolg van de competitie ... net als coach Regi VAN ACKER die als volgende gesprekspartner van Peter De Maertelaere aan de beurt komt. De coach van oranje-zwart is ook vol lof over de stage in het Spaanse Mojacar. Gewoon “TOP”, met een dokter en twee kinesisten. Ook de teambuilding, die er uiteraard ook aan te pas kwam, was optimaal!

Na die stage volgde, een week later, de verplaatsing naar K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk. Winnen was een “must”, zeker als men er dan rekening mee houdt dat de Voorzitter zo'n geweldige inspanning had gedaan. Na de verdiende zege in de Antwerpse Kempen werd de wedstrijd van de volgende dag tegen R.F.C. Seraing te berde gebracht. “Heel Deinze” zit nog altijd opgescheept met die “kater” van het vorige seizoen m.b.t. “l'affaire”. Regi Van Acker corrigeert nochtans in die zin dat de hele “squad”, spelers en technische staf, n.a.v. de heenwedstrijd aan de linker oever van de Maas op een positieve wijze werden ontvangen. Daarbij was iedereen blijkbaar “de zaak” al vergeten.

Op sportief vlak is het de betrachting van K.M.S.K. Deinze om een plaatsje in de “top vier” te versieren. In deze 2017-2018 competitie is het bovendien ook zo dat er van speeldag tot speeldag van alles gebeurt ... met bovendien het feit dat er clubs zijn die met financiële problemen worstelen. Men kan ook niet aan het feit voorbij dat, voor het ogenblik, K.M.S.K. Deinze over de beste verdediging van de reeks beschikt en de beste doelman. Daartegenover staat, spijtig genoeg, het feit dat de ingehaalde top-schutters (uit het vorige seizoen) nog niet helemaal aan de verwachtingen hebben beantwoord. Regi is er van overtuigd dat ze er zullen doorkomen, nadat er misschien wel wat te veel druk op hen werd uitgeoefend. Bovendien, als men van het standpunt uitgaat dat kleine zeges ook tellen, waarbij men kan stellen dat men gewoonweg éénmaal méér moet scoren dan de tegenstrever ... dan wint men altijd. Peter De Maertelaere wenst Regi Van Acker het beste toe voor de wedstrijd van de volgende dag ... want niet vergeten dat de eerstvolgende wedstrijd altijd de moeilijkste is.

Officiële gedeelte

Dat wordt ingeleid door Voorzitter Denijs VAN DE WEGHE, die de toekomst ook rooskleurig inziet ... “La Vie en Rose”. Na de gebruikelijke verwelkoming van alle prominenten en de allerbeste wensen voor het jaar 2018 komt de Voorzitter nog even terug op het seizoen 2016-2017 en de “zaak Seraing”. Desalniettemin eindigde K.M.S.K. Deinze toch nog op een zesde plaats. Nu wordt er op meer gehoopt, maar een eventuele promotie naar het “Prof-voetbal”, en dus “1B”, houdt vele veranderingen en aanpassingen in. Na een ommetje naar het kunstgrasveld in Poesele en zijn kort verblijf in Spanje n.a.v. het oefenkamp onderstreept de “praeses” zijn doelstellingen, om een competitieve ploeg samen te stellen met jonge spelers die uit de regio afkomstig zijn.

Blijkt niet zo gelukkig te zijn met de voorwaarden van de K.B.V.B., om de licentie te bekomen voor “1B”. Tegen 1 maart zou het stadion een licht-capaciteit moeten kunnen leveren van 800 lux! Dat is uiteraard niet mogelijk, maar bij de “bond” stelt men ... “een paar kranen met de nodige verlichting bijplaatsen die dan achteraf terug kunnen afgebroken worden”! Met het project om voor het seizoen 2019-2020 de “reserven” van vier grote “prof-clubs” in de 1ste Klasse Amateurs onder te brengen gaat de Voorzitter ook niet akkoord. Zal nooit worden aanvaard! Geeft tot slot ook nog wat uitleg m.b.t. het stadion, dat een kleine “Ghelamco Arena” zou moeten worden ... en dat zonder boek! Misschien komt er in de loop van de aanstaande week nog een mogelijke oplossing uit de hoek. Bedankt als afsluiter de Stad Deinze voor de medewerking en de steun ... en heeft ook een speciaal woordje over voor zijn echtgenote Kathleen ... waarvan hij ook heel steun krijgt! “ La Vie en Rose ”!

De Schepen van Sport Norbert DE MEY, pakt ook uit met zijn beste wensen, en maakt een ommetje via Poesele naar Spanje. Dan wordt het toch even ernst met de fusie tussen Deinze en Nevele en de uitbreiding naar “Groot-Deinze” in 2017, waarbij 2018 nog belangrijker zal zijn door de Gemeenteraadsverkiezingen. Er komen daardoor nog meer sport-clubs bij en er zal een consensus moeten gevonden worden om die financieel allemaal te kunnen ondersteunen, op de ene of andere manier.

Het speelveld van het Burgemeester Van de Wielestadion is er intussen een van topkwaliteit geworden, maar de Stad Deinze stelt zich ook garant om de andere terreinen aan te pakken ... dit met een besproeiing vanuit het Kanaal van Schipdonk. De Schepen van Sport kent wel minder bijval met te stellen dat hij voor het volgende seizoen hoopt op een échte derby tussen K.M.S.K. Deinze en K.F.C. Sparta Petegem in de 1ste Klasse Amateurs ... maar hoopt toch dat beide clubs zouden kunnen promoveren, rechtzetting alvorens het woord te verlenen aan de burgervader.

Burgemeester Jan VERMEULEN droomt van een derby tussen K.M.S.K. Deinze en S.V. Zulte-Waregem, wat op applaus wordt onthaald. Nadat ook “Poesele” even te berde wordt gebracht ... nvdr : op de nieuwjaarsrecepties van K.M.S.K. Deinze wordt blijkbaar meer over “Poesele” gesproken dan in het dorp zelf !? Brengt ook het stadion project ter sprake, waaraan de Provincie Oost-Vlaanderen nog een andere bestemming moet geven alvorens aan de bouw kan begonnen worden. Dat zal wellicht niet voor 2020 geschieden. In alle geval heeft de Stad Deinze dringend nood aan een nieuw hotel, want op dat gebied valt er niet veel te bieden. Heeft het even over de fusie Deinze-Nevele maar ziet een fusie tussen K.M.S.K. Deinze en K.F.C. Sparta Petegem toch niet echt zitten. Wenst iedereen nog een voorspoedig 2018 en stelt Voorzitter Denijs Van de Weghe voor als potentieel Voorzitter van de K.B.V.B.! De Stad Deinze zal K.M.S.K. Deinze blijven steunen, zo beloofd de burgervader, en als dat nieuwe stadion er zal zijn wenst hij een speciale loge, in het midden van het terrein en niet gedeeltelijk achter het doel zoals bij 'La Gantoise'. Ziet ook “La Vie en Rose”!

De Deinze Supporters Federatie heeft, als afsluiter, nog een bloemstuk in petto voor de “First Lady” van K.M.S.K. Deinze ... Kathleen ... die in haar roze kleedje ongetwijfeld nog meer uitstraling geeft aan het gebeuren. Bij K.M.S.K. Deinze bekijkt men “La Vie en Rose”

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA