De officiële clubsite

K. Rupel Boom FC 1 KMSK Deinze 2: "A walk in the park"

K. Rupel Boom F.C. - K.M.S.K. Deinze 1 - 2

A walk in the park

Dat is een song van de Japanese Namie Amuro van eind november 1996, muziek en tekst zijn van de Japanner Tetsuya Komuro. Het is eveneens een song van de Nick Straker Band uit 1979. Het betekent ook “iets wat gemakkelijk te doen is, en over het algemeen prettig”. Bij onze aankomst in het station van Boom dienden we de laatste honderden meter naar het stadion naast het Gemeentelijk park af te leggen. Het stadion van K. Rupel-Boom F.C. is daarin ook prachtig gelegen en vanuit de nok van de steile zittribune heeft men niet alleen een prachtig zicht op het speelveld, maar ook op de bomen die het stadion omwallen. K.M.S.K. Deinze ondernam op die prachtige zondag namiddag op een gezonde manier “a walk in the park”. Dit met zeer veel balbezit in een partij die het domineerde, maar waarbij uiteindelijk doelman Tom Vandenberghe de matchwinnaar werd met enkele prachtige reddingen dit bij de schaarse ogenblikken in de wedstrijd dat de steenbakkers gevaarlijk kwamen opzetten. Maar uiteindelijk werd die “walk in the park” met winst afgesloten. Hoe die zege tot stand kwam trachten we te omschrijven in het wedstrijdverslag onder de hoofding ... “Non non rien a changé”.

“Non non rien a changé”

Het is een hitsingle uit 1971 van de Franse jongensgroep ‘Les Poppys’, dat weken op nummer 1 stond. De schrijvers zijn Gilles Péram en Jacqueline Néro. Deze hoofding kwam al bij ons op voor de wedstrijd toen we van uit de kantine onder de tribune, met zicht op het speelveld, toch wel vaststelden dat er praktisch niets gewijzigd is aan het stadion ... sinds we er destijds heen trokken in de eerste nationale afdeling met “Beerschot”, dit dan tegen K.F.C. Boom. In vergelijking met de bezoeken die we er met K.M.S.K. Deinze brachten is er daarentegen wel het een en ander veranderd ... namelijk wat de spelers bij de beide ploegen betreft. Er bleven er bij de thuisploeg nog twee over, Yannick Put en Jonas Laureys ... bij oranje-zwart slechts één ... Jérôme Mezine. Het is dan ook een bewuste keuze dat we eerst met de samenstellingen uitpakken.

The teams

De nieuwe trainer Greg Vanderidt, die eind september 2018 nog met K.F.C. Eppegem op de bank zat bij het bezoek aan Sparta Petegem, stond nog niet op het wedstrijdblad.

Daardoor gold Guy Van Bergen nog als “T1”. Hij stelde het volgende elftal op ... K. Rupel Boom F.C. ... Anwar Houmai/19 ; Yan De Maeyer/31 (68e Michiel De Looze/2), Jens De Paepe/3, Jordan Kerstenne/18, Nick Spaenhoven/22 ; Yannis Augustynen/39, Yannick Put/24 ; Jaric Schaessens/32, Lennard Hens/10 (81e Dani Wilms/6), Jonas Laureys/20 ; Lucas Damblon/9 (74e Dean Doncos/27). Niet gebezigd : Thibaut Rausin/1, Seppe Somers/14, Joren Geudens/33, Mateo Siebens/8.

Regi Van Acker moest nog steeds in de vervanging voorzien van de gekwetsten Gert Van Walle en Lennart Mertens. Hij posteerde ook een jongeling op de bank, Jens Goossens en liet ook in totaal zeven spelers op die bank plaatsnemen. We vermelden dit, omdat het niet regelmatig gebeurt. Het volgende team kwam aan de aftrap ...

K.M.S.K. Deinze ... Tom Vandenberghe/23 ; Bart Goossens/2, Arnaud De Greef/4, Gauthier Libbrecht/5, Lennert De Smul/20 ; Seppe Brulmans/16, Flavien Le Postollec/6 ; Jonas Vinck/15, Youssef Challouk/11 (88e Seger Scheyving/7), Mehdi Tarfi/8 (67e Niels De Schutter/24) ; Jérôme Mezine/21 (76e Michaël Lallemand/10). Niet gebezigd : Gillian Verbrugge/13, Jens Goossens/17, Arne Vandecasteele/18, Viktor Boone/3.

Zlatannetje !

K.M.S.K. Deinze nam de aftrap en zou gedurende twintig minuten “a walk in the park” ondernemen. Doelpogingen waren er, echte kansen niet. Mehdi Tarfi legde het eerste aan, naast de rechter kruising (3e). K.F.C. Rupel Boom stak in het eerste kwartier even de neus aan het venster, maar het schot van Jaric Schaessens is te zwak om Tom Vandenberghe te verontrusten (8e). Achter de poging van Gauthier Libbrecht zat meer kracht. Die haalde in de vlucht van links in de grote rechthoek uit, op voorzet van rechts van Bart Goossens. Doelman Antwar Houmani pakt (10e). K.M.S.K. Deinze mag daarna een vrijschop nemen, een meter of twee centraal links buiten de grote rechthoek. Seppe Brulmans geraakt niet voorbij de muur, die misschien ook wel te dicht stond (12e). Oranje-zwart blijft domineren. Na een mooie aanval volgt een 1-2 tussen Jérôme Mezine en Lennert De Smul, uiteindelijk kan Jérôme afdrukken, net naast de rechter kruising (15e). Het uittrappen van doelman Anwar Houmani wordt onderschept door de verdediging van K.M.S.K. Deinze. Daarna speelt Flavien Le Postollec ... Jérôme MEZINE aangespeeld, die zich nog op eigen speelhelft bevindt. Hij controleert, ziet dat de Boomse doelman ver uit zijn doel staat en waagt een “dropkick”. De bal gaat hoog over Anwar Houmani heen en valt dan op tijd naar beneden, recht in de linker hoek van het doel ... 16e 0 - 1. Een pure “Zlatan” goal ! Lang kan K.M.S.K. Deinze niet op de voorsprong teren, want bij de thuisploeg loopt een Sprimontees rond, die zo’n twee jaar geleden voor A.V.S. Geel driemaal scoorde tegen oranje-zwart ! Centraal rechts kan Lucas DAMBLON diep gaan, wellicht in buitenspel ; hij loopt door, komt in de 16-meter en trapt dan overhoeks voorbij Tom Vandenberghe in de linker benedenhoek binnen ... 22e 1 - 1. Daarna opnieuw heel veel balvoordeel voor de Oost-Vlamingen, maar met beperkte doelpogingen.

Even na het half uur bereikt een oprukkende skipper Arnaud De Greef met een verre bal op links Youssef Challouk. Die loopt de 16-meter in en trapt naar de korte hoek, de poging gaat links naast het doel (32e). K. Rupel Boom F.C. ondergaat de wedstrijd, maar breekt plots uit. Jonas Laureys wordt centraal diep gestuurd en komt centraal alleen voor Tom Vandenberghe, die de poging gelukkig keert (42e). Na samenspel tussen Lennert De Smul en Jérôme Mezine geeft deze laatste naar Youssef Challouk, wiens doelpoging in hoekschop wordt gekeerd (44e). Daarna wordt de rust bereikt op een 1 - 1 ruststand. The time has stopped.  De tijd is hier blijven stilstaan ! Dat was voor de wedstrijd onze indruk in het Gemeentelijk Park stadion van Boom. Werd ons bij de rust gedeeltelijk tegengesproken tijdens de hartelijke ontvangst ... met een “Fillierske” ! Desalniettemin was het, feitelijk, in/onder de zittribune dat de veranderingen hebben plaats gevonden. Dit met aanpassingen aan de receptiezaal en de “V.I.P.” ruimte. Voor het overige zullen we er toch niet veel naast zijn. De zittribune is nog altijd even hoog en steil en na een stevige “klim” konden we terug plaatsnemen in de perstribune ... die voor het overige helemaal leeg was ! Laborious but deserved !

Wat niet wil zeggen dat K.M.S.K. Deinze de wedstrijd niet meer in handen had, integendeel, maar het vele balbezit werd niet in kansen omgezet en de laatste voorzet was telkens zeer onzuiver. Nieuwe vrijschop voor oranje-zwart net voor de grote rechthoek. Doelman Anwar Houmani was tot net voor zijn grote rechthoek uitgekomen en... “zat er met zijn handen aan”. Kreeg slechts geel, K.M.S.K. Deinze een vrijschop centraal rechts. Lennert De Smul gelast zich nu met de taak, maar krult de bal in de muur waarna die ontzet wordt (de bal uiteraard) (52e). Er volgt van op links een inswingende hoekschop van Seppe Brulmans, Arnaud De Greef kopt aan de eerste paal over (53e).

Oranje-zwart blijft aandringen en als van op rechts Mehdi Tarfi wordt bediend en in de breedte een meter in de grote rechthoek infiltreert wordt hij door Yannis Augustynen foutief gehinderd. De ref aarzelt geen ogenblik en wijst naar de penalty stip. Youssef CHALLOUK trapt rechtdoor binnen ... 55e 1 - 2. Dat doelpunt wordt door “zijn” supporters luidruchtig gevierd in de tribune ! Naarmate de wedstrijd vordert komt de thuisploeg toch meer de neus aan het venster steken. Eerst nog een serieus akkefietje als Youssef Challouk wordt neergelegd door Jordan Kerstenne en er een speler van Rupel-Boom zich laat vallen, zogezegd geveld door Mehdi Tarfi. Tumult op het terrein en op de tribune. De eerste twee genoemden worden met een gele kaart bedacht en als de gemoederen wat bedaard zijn gaat de wedstrijd verder. Een poging van Youssef Challouk, van links, draait rechts net naast de kruising (62e). Rupel-Boom countert zeer gevaarlijk, tot zelfs in de hoek van de kleine rechthoek. Nick Spaenhoven geeft kort naar Jonas Laureys die van dichtbij inschiet (of was het omgekeerd ?) ... Tom Vandenberghe keert de poging in hoekschop (67e). Lucas Damblon rukt nog eens op via de rechter flank, komt naar binnen en schiet dan op Tom Vandenberghe (70e). Jaric Schaessens probeert het ook, Tom Vandenberghe pakt (74e).

K.M.S.K. Deinze toont zich ook gevaarlijk in de tegenaanval. Een voorzet van rechts gaat aan het doel voorbij, Niels De Schutter probeert het maar de Boomse verdediging kan ontzetten (76e). Inderdaad, we zitten al in het laatste kwartier. Een voorzet van Jens De Paepe van rechts wordt over gekopt (79e), maar Youssef Challouk is er ook dicht bij als hij op een voorzet van Seppe Brulmans op rechts kan doorgaan om dan naast de rechter kruising te trappen (82e). In de laatste minuten van de wedstrijd is de thuisploeg echt opdringerig. Jonas Laureys blijft een bestendig gevaar. Hij legt terug op Jaric Schaessens die over trapt (88e). We zitten al in de naspeeltijd als een verre vrijschop van links ... rechts aan de grote rechthoek tot bij Jonas Laureys wordt verlengd. Die staat kort bij het doel vrij en trapt hard, maar doelman Tom Vandenberghe redt de meubelen met een knappe reflex (90e+1). Al bij al verdiende maar moeizame zege van K.M.S.K. Deinze na “a walk in the park” ... alwaar “non non rien a changé” !

Referee trio

Bram De Clercq (° 25 februari 1990) is aangesloten bij V.C. Sparta Bevere, stamboeknummer 6261. Het is een deelgemeente van Oudenaarde en komt uit in 3de provinciaal C Oost-Vlaanderen met ploeg 'A' en met 'B' in 4de provinciaal 'B'. Hij is woonachtig in Wortegem-Petegem en penningmeester en lid van de K. Vriendenkring Oudenaarde-Ronse van de Refs van de Vlaamse Ardennen. Debuteerde in het seizoen 2012-2013 als 'nationaler' met op 05/08/2012 de wedstrijd in de tweede ronde van de Beker van België ... Sporting Eizeringen - V.K. Liedekerke (1 - 2). Een maand later debuut in bevordering 'B' met K. Londerzeel S.K. - K.S.K. Halle (6 - 0) op 02/09/2012. Beide wedstrijden als referee. Zelfde scenario in het seizoen 2013-2014 ; 19 wedstrijden, slechts één bekerwedstrijd en debuut als grensrechter in de derde nationale afdeling 'A' op 15/09/2013 met R. Géants Athois - K. Rupel-Boom F.C. (3 - 0). Debuut als referee in 3de nationale afdeling 'A' op 27/08/2014 met K.S.V. Temse - F.C. Gullegem (0 - 1). In het seizoen 2016-2017 debuut in de 2de en 3de Klasse Amateurs V.V., maar ook in de 1ste Klasse Amateurs ; grensrechter op 24/09/2016 bij F.C.V. Dender E.H. - K.M.S.K. Deinze (1 - 2). Debuut als referee in de 1ste Klasse Amateurs op 08/10/2016 bij R. White Star Bruxelles – K.F.C. Oosterzonen (2 - 0). Eind oktober 2018 toe aan 133 matchen, 131 als referee en slechts twee als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze zes wedstrijden. Op zaterdag 25 oktober 2014 away R.F.C. Tournai (2 - 1) ; 13/08/2016 at home 3de Ronde van de B.v.B. tegen F.C. United Richelle (2 - 0) ; de eerder vernoemde wedstrijd bij F.C.V. Dender E.H. (als a.r.) ; 09/09/2017 away F.C.V. Dender (1 - 0) ; 28/04/2018 opnieuw diezelfde club maar at home (1 - 2) en 29/09/2018 at home R.F.C. de Liège (1 - 0). Met K. Rupel-Boom F.C. drie wedstrijden “away”. De eerste als ‘a.r.’ op 15/09/2013 R. Géants Athois (3 - 0) ; de andere twee als referee. 09/08/2014 away 3de ronde B.v.B. K.S.V. Rumbeke (0 - 5) en 12/03/2017 K.S.C. Grimbergen (0 - 1).

Walter Gijsen (° 8 januari 1982) aangesloten bij het Limburgse K.S.K. Meeuwen, stamboeknummer 6240, dat nu uitkomt in 2de provinciaal 'A' Limburg. Ligt ten Noorden van Genk. Is daar wellicht ook woonachtig. Debuteerde op nationaal vlak in het seizoen 2011-2012 met drie wedstrijden in de Beker van België. Op 04/09/2011 debuut in competitie. Referee in Bevordering 'C( bij R. Cappellen F.C. - K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (2 - 2). Bleef heel dat seizoen scheidsrechter in de reeksen B, C, D van bevordering en enkele wedstrijden als 'a.r.' in de derde nationale afdeling. Debuut daarin op 11/09/2011 bij R.F.C. Union La Calamine - K.F.C. Dessel Sport (0 - 2). Het volgende seizoen hetzelfde scenario, drie bekerwedstrijden en alleen referee in de vier reeksen van de nationale bevordering. In het seizoen 2013-2014 debuut als referee in “3deB” bij K.V. Turnhout - K.V. Woluwe-Zaventem (0 - 3). Heel dat seizoen referee in de derde afdeling. Ook heel 2014-2015 referee, enkele malen ook in bevordering. Dit eveneens in 2015-2016. Toen kwam de competitie hervorming en Walter Gijsen werd actief ... zowel in de 1ste Klasse Amateurs (als 'a.r.'), als de 2de en de 3de Klasse Amateurs 'B' Voetbal Vlaanderen (als referee). Debuut in die 1ste Klasse Amateurs d.d. 15/10/2016 met K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk - R. Excelsior Virton (1 - 2). In 2017-2018 en dit seizoen eenzelfde scenario. Eind oktober 2017 toe aan 167 wedstrijden, 148 als referee en 19 als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze één wedstrijd, away als “a.r.” 13.01.2018 K.F.C. Oosterzonen Oosterwijk (0 - 1). Met K. Rupel Boom F.C. drie wedstrijden. Op 18/08/2013 in de 4de ronde van de B.v.B. at home K.F.C. V.W. Hamme (1 - 1 en 4 - 5 penalty’s) als referee ; 19/01/2014 home K.V.V. Coxyde (1 - 1) als referee en 09/10/2016 away als ‘a.r.’ K.F.C. Dessel (1 - 3).

Timmy Vande Velde (° 6 januari 1984) is een van de weinigen die aangesloten is bij een topclub, namelijk bij K.A.A. Gent. Is werkzaam bij Volvo Cars in Gent, woonachtig in Oostakker en lid van de K. Vriendenkring Scheidsrechters Gewest Gent. Zijn eerste wedstrijd in de 4de ronde van de Beker van België, op 17/08/2014 O.M.S. Ingelmunster - R. Wallonia Walhain (1 - 1 en penalty's 2 - 3). Daarna volgde in competitie d.d. 27/08/2014 Torhout 1992 K.M. - K.F.C. E. Zele (1 - 0). Heel dat seizoen 2014-2015 ‘a.r.’ in de derde nationale afdeling. Dat was ook het geval in 2015-2016 met sporadisch een wedstrijd in de nationale bevordering. Daarna kwam de competitie hervorming. Competitie debuut in de 1ste Klasse Amateurs d.d. met K.M.S.K. Deinze - K.F.C. Dessel Sport (0 - 0) dit op 17/09/2016. Daarna ‘a.r.’ in de drie reeksen Amateurs Voetbal Vlaanderen. Eind oktober 2018 toe aan 148 wedstrijden als grensrechter. Met K.M.S.K. Deinze 12 matchen allemaal “at home” ! 18/10/2014 K.F.C. V.W. Hamme (3 - 2) ; 21/02/2015 K.S.V. Oudenaarde (3-1) ; 17/09/2016 K.F.C. Dessel Sport (0-0) ; 15/10/2016 KVV Coxyde (4-0) ; 14/01/2017 R. White Star Bruxelles (6 - 0) ; 22/04/2017 K. Patro Eisden M.M. (1 - 2) ; 02/09/2017 K.F.C. Dessel Sport (2 - 0) ; 30/09/2017 A.S.V. Geel (2 - 1) ; 14/04/2018 K. Berchem Sport (1 - 1) ; 05/05/2018 K.F.C. Dessel Sport (0 – 0) ; 27/05/2018 Lommel S.K. (1 – 3) en 01/09/2018 R. Châtelet-Farciennes S.C. (3 – 1). Nu dus een eerste maal niet in het Burgemeester Van de Wiele stadion. Met K. Rupel-Boom F.C. zes wedstrijden. 12/04/2015 away K.V.V. Coxyde (2 - 3) tegen de toekomstige kampioen ! Youssef Challouk nog bij Rupel-Boom ! 04/10/2015 at home R. Cappellen F.C. (1 - 1) ; 19/03/2017 at home K. Berchem Sport (2 - 2) ; 12/11/2017 away K.S.V. Bornem (1 - 4) ; 14/01/2018 at home S.K. Pepingen-Halle (4 - 0) en 07/04/2018 away K.S.K. Ronse (0 – 5).

Wat ons, persoonlijk, betreft degelijke wedstrijd van de referee die zich niet liet vangen aan het fanatieke thuispubliek ! Trok zes gele kaarten. Voor K. Rupel-Boom F.C., allemaal in de tweede speelhelft. Anwar Houmani (50e), Yannis Augustynen (55e), Jordan Kerstenne (59e), Lennard Hens (67e) en 71 (Yannick Put). Voor K.M.S.K. Deinze slechts één geel karton, Youssef Challouk (58e). Merkwaardige hoekschoppen verhouding, onder voorbehoud ! Voor K. Rupel-Boom F.C. twee, één in iedere speelhelft. Voor K.M.S.K. Deinze acht of 7 / 1.

 

Marcel Dingemans

website door GRAMMA