De officiële clubsite

HNB Regi Van Acker: "Drie gouden punten ondanks lakse leiding"


SK Deinze zette op de tiende speeldag zijn tweede plaats in de rangschikking kracht bij. De oranjehemden wonnen met 1-2 op het veld van FC Rupel Boom en volgen op zes punten van leider Thes Sport Tessenderlo, dat op zaterdag 17 november in Deinze op bezoek komt. “We pakten tegen Rupel Boom met een zeer goede helft uit, waarin Jérôme Mezine ons met een schot van op de eigen speelhelft op voorsprong trapte”, aldus coach Regi Van Acker.

“De Steenbakkers klommen zes minuten later via een fraaie aanval op gelijke hoogte, maar wij hielden de controle over de partij. Ik werd wel boos van de laksheid van de scheidsrechter. Zo liet hij zeven of acht overtredingen op Youssef Challouk onbestraft. Na de rust beging thuisdoelman Anwar Houmani hands buiten zijn strafschopgebied, maar tot onze verbazing werd hij niet met een rode kaart bestraft. We bleven goed compact voetballen en klommen verdiend op voorsprong via een strafschoptreffer van Challouk, dit na een overtreding op Mehdi Tarfi. We verzuimden om een derde en beslissende treffer te scoren, waardoor het spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. Dit zijn drie kostbare punten tegen een vooral op eigen veld moeilijk te bespelen ploeg.”

“In vergelijking met de ploeg van vorige week voerde ik twee wijzigingen door. Viktor Boone en Michael Lallemand begonnen op de bank, Jérôme Mezine en Jonas Vinck kregen hun kans. Ik wou met Mezine meer balvastheid in de ploeg. Vinck diende de linkerflank van Rupel Boom goed af te schermen, terwijl Bart Goossens samen met Arnaud De Greef het centrale duo vormde.” (jp)

website door GRAMMA