De officiële clubsite

HNB: Mehdi Tarfi meent dat nieuwe bekerstunt moeilijk wordt

"We moeten ons niveau opkrikken"

Kan SK Deinze vanavond met een nieuwe bekerstunt uitpakken? De ploeg van coach Regi Van Acker schakelde in de 1/16de finales van de beker van België landskampioen Club Brugge uit. Vanavond komt KAS Eupen in het Burgemeester Van De Wielestadion op bezoek.
“Het is jammer dat we vorige zaterdag met een collectief zwakke prestatie uitpakten”, aldus Mehdi Tarfi die tegen Club Brugge een fraai doelpunt maakte.

“We kwamen thuis tegen SK Heist (nummer 15 uit de rangschikking) niet verder dan een 0-0 gelijkspel. We kwamen niet alleen niet tot scoren maar creëerden ook weinig kansen. Ik had ons al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen trappen maar raakte niet voorbij de bezoekende doelman. We hadden tegen SK Heist op een driepunter gerekend maar verdienden ook niet meer dan één punt. We hadden in de rangschikking een uitstekende zaak kunnen doen maar gooiden door een collectieve offday twee punten weg. Een serieuze domper in de aanloop naar het bekerduel tegen AS Eupen.”

Is een nieuwe bekerstunt mogelijk?

“Het is niet omdat wij van Club Brugge wonnen dat wij ook de maat van AS Eupen zullen nemen. We zullen in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen om goed weerwerk aan de nummer 12 uit de Jupiler Pro League te bieden. AS Eupen speelt twee reeksen hoger en komt als favoriet aan de aftrap. De ploeg van coach Claude Makélélé zal ons niet onderschatten. Ik hoop dat onze supporters niet te veel van ons verwachten. We gaan proberen het beste van onszelf te geven maar een nieuwe bekeroverwinning zou een heuse stunt zijn.”

Waren jullie tegen SK Heist al te veel met AS Eupen bezig?

“Ik in ieder geval niet. We werken van wedstrijd naar wedstrijd en kijken niet te ver vooruit. De beker van België is voor ons uiteraard geen hoofddoel maar een bonus. De competitie geniet absolute voorrang. We willen ons zo snel mogelijk plaatsen voor de play-offs waarin over de titel wordt beslist. Het is mooi om in de beker van België ver te geraken maar iedereen bij SK Deinze wil naar de Proximus League promoveren.”

Geblesseerd: Libbrecht. Postillec en Mezine zijn hersteld van een blessure.

Selectie: Boone, Brulmans, Challouk, De Greef, De Schutter, De Smul, Goossens, Lallemand, Le Postollec, Libbrecht, Mertens, Mezine, Scheyving, Tarfi, Vandecasteele, Vandenberghe, Van Walle, Verbrugge, Vinck en X.

(HNB woe. 5/12/18)

website door GRAMMA