ZA 18.03

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze gaat met het kleinste verschil onderuit in Denderleeuw

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 10 maart 2023

Oranje-Zwart heeft op bezoek bij Denderleeuw met het kleinste verschil verloren. Vlak na de rust kwam Dender op voorsprong via een poeier van middenvelder Lennard Hens. Die trapte de bal staalhard in de bovenhoek, waardoor hij Miras kansloos liet. De Tigers hadden het lastig tegen de stugge organisatie van Timmy Simons en kwamen niet tot scoren. In de eerste helft stopte Gies nog een penalty van Hendrickx.

Voor de derde keer op rij in de Relegation Play-Offs moest coach Marc Grosjean noodgedwongen zijn selectie wijzigen. Onze coach zag namelijk de Spaanse rechtsachter Gonzalo Almenara geblesseerd uitvallen op training. En ook Dylan De Belder raakte na zijn tik vorige week tegen Virton niet op tijd speelklaar voor de clash van Oost-Vlaanderen. Grosjean koos achterin voor Staelens, die vorig seizoen vaak op de rechtsachterpositie werd uitgespeeld. Op het middenveld maakte Steve De Ridder zijn herintrede in de basiself. Voorin mocht Mertens de honneurs waarnemen, nadat hij vorige week zijn heroptreden maakte na zijn zware knieblessure. En ook centraal in de defensie koos Grosjean voor een wijziging, namelijk de meer ervaren Kenneth Schuermans in plaats van Quintero. 

 

De derby van Oost-Vlaanderen staat garant voor een beladen wedstrijd. De Tigers hadden het doel om van bij de start de wedstrijd in handen te nemen, maar het eerste gevaar kwam toch van de thuisploeg. In een paar minuten tijd zorgde Dender tot drie keer toe voor gevaar. Eerst kreeg Rhodes te veel ruimte voor een schot, daarna kopte Borry op corner over en ook op een nieuw afstandsschot moest Miras opnieuw zijn vuisten gebruiken.  

KMSK Deinze groeide in de wedstrijd en kreeg na zo’n 20 minuten spelen een strafschop toegewezen. Van Landschoot was sneller bij een terugspeelbal dan doelman Gies, waarna hij Van Landschoot onderuit haalde. Hendrickx mocht de elfmeter omzetten, maar Gies zette zijn fout recht en pakte de strafschop. Dender wist zich in het eerste halfuur kranig te verweren en kroop goed achteruit bij een aanval van Deinze, dat vooral gevaar zocht via de flanken. Van Landschoot mikte een voorzet van Balaj een meter naast. Ook Dender bleef voor dreiging zorgen, maar Miras stond goed pal op een schot van M’Barki. 

Richting het einde van de eerste helft bleef de wedstrijd goed op en neer gaan. Toch bleef het aantal echte kansen schaars. Bij oranje-zwart ontbrak vaak de laatste pass om doelman Gies te beroeren. Aan de overzijde stond de Deinse defensie goed pal om Dender geen doelpunt te gunnen. De thuisploeg had in de slotminuut van de eerste helft nog dé mogelijkheid op de voorsprong, maar Miras ranselde met een fantastische parade het schot uit zijn doel. 

 

Dender was als beste uit de kleedkamer gekomen. Het versierde meteen na de aftrap van de tweede helft een vrije trap op de rand van de zestien. Hens mikte eerst in de muur, maar in de herneming poeierde hij de bal onhoudbaar voorbij Miras. Deinze reageerde niet aangeslagen en zocht meteen de gelijkmaker op. Een knal van Hendrickx spatte uiteen op de dwarsligger. Niet veel later waaide een voorzet van Van Landschoot over. Cukur profiteerde van de ruimtes die Deinze liet liggen en kon vanop afstand opnieuw voor dreiging zorgen. Niet veel later volgde Rajsel hetzelfde voorbeeld. Telkens stond Miras pal.

Met nog zo’n 20 minuten op de klok hing een doelpunt van Deinze in de lucht. Eerst bereikte een voorzet van Vansteenkiste net geen medespeler en ook Prychynenko zijn kopbal op een hoekschop werd maar net uit het doel van de thuisploeg geranseld. Toch bleef Dender-coach Timmy Simons zijn troepen goed opstellen en was er voor de Tigers geen doorkomen aan. Dender pakt voor de tweede keer tijdens deze Relegation Play-Offs de drie punten en verzekert zich zo meer en meer van een verlengd verblijf in de Challenger Pro League. 

 

Opstellingen

FCV Dender EH: 1. Xavier Gies (GK), 4. Kjetil Borry, 5. Dylan Ragolle, 7. Ridwane M’Barki (85’ 24. Joachim Ngongo), 9. Michael Lallemand (58’ 19. Tiago Cukur), 10. Lennard Hens, 14. Olivier Myny (33’ 11. Nicolas Rajsel) , 16. Gilles Ruyssen, 17. Zakaria Atteri, 18. Nathan Rodes, 28. Stefano Marzo, 

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 4. Liam Fraser (73’ 27. Marselino Ferdinan), 6. Steve De Ridder (73’ 52. Jur Schryvers), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Liridon Balaj, 13. Denis Prychynenko, 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 92. Lennart Mertens (79’ 20. Mamadou Koné)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG