VR 19.04

20U00

Competitie

RFC Seraing - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze mist op een haar na een plaats in de Promotion Play-Off

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 12 februari 2023

Oranje-Zwart is in de laatste match van de reguliere competitie strijdend ten onder gegaan tegen RSCA Futures. Het leek er nochtans goed uit te zien voor de Tigers na een vroeg doelpunt van verdediger Schuermans, maar na een rode kaart draaide het spelbeeld volledig. De Futures gingen op en over Deinze. Na de gelijkmaker van Jur Schryvers leek het nog even spannend te worden, al besliste Angulo daar anders over. Met een straffe pegel, buiten de zestien, schoot hij de Futures naar een plaats in de Promotion Play-Off.

All or nothing. Do or Die. Deinze en Anderlecht wisten wat hen te doen stond in de onderlinge confrontatie. Beide ploegen moesten winnen om zich te verzekeren van een plaats in de Promotie Play-Off. Onze Tigers begonnen sterk aan de wedstrijd, na vier minuten kreeg oranje-zwart de eerste mogelijkheid vanop een vrije trap. Het mondde uit tot geharrewar in de zestien van Anderlecht, maar de Tigers kregen de bal er niet in. KMSK Deinze overweldigde de Futures in de openingsminuten met een groot aantal kansen. De Belder raakte opnieuw niet voorbij Vanhoutte.

RSCA Futures probeerde vooral te teren op de snelheid van zijn spelers. Een diepe steekbal vanuit het middenveld zorgde ervoor dat Sadiki alleen kan ofrennen op Miras, die sneller op de bal was en zo de mogelijkheid voor Anderlecht verijdelde. De Belder bleef de goede mogelijkheden opstapelen en zette zich na een nieuwe steekbal knap door, die leidde tot een nieuwe corner voor Deinze. Na knap samenspel tussen Hendrickx en Almenara belandde de bal op het hoofd van Schuermans, die de uitgelezen mogelijkheid niet liet liggen en zijn eerste van het seizoen binnenkopte.

Deinze bleef aandringen voor een tweede doelpunt dat hen nog een extra stap dichter bij de Promotie Play-Off zou brengen. De Tigers bemoeilijkten het uitspelen bij Anderlecht en voerden een constante druk op de verdediging van de Futures. Enkel de laatste pass bij oranje-zwart ontbrak. De Futures begonnen met de rust in zicht beter en beter te voetballen. Zo wisten de jonge Mauves de Deinse defensie enkele keren onder druk te zetten. Eerst was er een mogelijkheid van Stassin, die Miras tot een uiterste redding dwong. Schuermans belette Sadiki daarna van een schietkans. Ook de Tigers hadden nog een slotoffensief klaar met de rust in zicht, maar doelman Vanhoutte hield de Tigers van een verdubbeling van de score.

 

Deinze kwam vurig uit de rust en na vijf minuten liet De Belder zich opnieuw opmerken. Onze spits maakte zich los van zijn tegenstanders en probeerde het vanop een lange afstand, alleen stond doelman Vanhoutte goed opgesteld en voorkwam hij met een knappe redding  een doelpunt. Op het uur keerde het spel om na een rode kaart voor Deinze. Onze rechtsachter Almenara kon zich doorzetten op de helft van Anderlecht, maar na een duel met Ndiaye ging hij liggen. Scheidsrechter Ken Vermeiren oordeelde een schwalbe en gaf daarbij een strenge tweede gele kaart aan Almenara, waardoor Deinze met z’n tienen verder moest.

Anderlecht kon profiteren van zijn overwicht op het veld en maakte via invaller Nils De Wilde kort daarna de gelijkmaker. Niet veel later ging Anderlecht erover na slecht uitverdedigen van De Ridder. Stassin strafte het foutje af en maakte zijn veertiende van het seizoen. Toch bleef Oranje-Zwart niet bij de pakken zitten, de Tigers wisten namelijk dat ze bij een verlies of gelijkspel geen recht hadden op een plaats bij de top zes. Een schot van Van Landschoot ging maar net naast. Daarna zette Vansteenkiste zich door op rechts en met een uitgemeten voorzet vond hij invaller Scrhyvers die de gelijkmaker tegen de netten kopte. De Deinse spelers en het Deinse publiek vonden opnieuw de hoop, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nam Angulo alle hoop weg. De Ecuadoraan pegelde van net buiten de zestien het leer voorbij Miras en bezorgde Anderlecht de overwinning. De Futures verzekerden zich dankzij het doelpunt van een plaats in de Promotion Play-Off, terwijl Deinze zal aantreden in de Play-Downs.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 6. Steve De Ridder (69’ 4. Liam Fraser), 7. Alessio Staelens (88’ 30. Joachim Carcela-Gonzalez), 9. Dylan De Belder (55’ 52. Jur Schryvers), 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste (88’ 11. Liridon Balaj), 18. Jellert Van Landschoot, 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara

RSCA Futures: 63. Timon Vanhoutte (GK), 5. Moussa Ndiaye (60’ 60. Nils De Wilde), 23. Henrik Bellman (60’ 64. Loïc Masscho), 24. Ishaq Abdulrazaq, 27. Noah Sadiki (81’ 75. Simion Michez), 32. Nilson Angulo, 47. Lucas Lissens, 57. Ilay Camara (81’ 73. Amando Lapage), 65. Alonzo Engwanda, 71. Theo Leoni (C), 76. Lucas Stassin

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO