ZA 18.03

16U00

Competitie

KMSK Deinze - Lommel SK

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Kapitein Hendrickx houdt met een doelpunt in de slotminuten onze kansen op de play-offs gaaf

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 05 februari 2023

KMSK Deinze heeft gedaan wat het moest doen om in de running te blijven voor een plaats in de top 6. In het Dender Football Complex hadden onze Tigers het niet makkelijk tegen een sterke organisatie van de troepen van Regi Van Acker. Pas in de slotminuut van de wedstrijd wist onze kapitein Hendrickx de ban te breken. Hendrickx trapte een slecht weggewerkte voorzet van Borry voorbij Gies en houdt zo eigenhandig onze kansen op de top 6 gaaf.

KMSK Deinze begon met een doel aan de Oost-Vlaamse derby tegen Dender in het Dender Football Complex, want de Tigers moesten winnen om in de running te blijven voor een plek in de play-offs.  Coach Marc Grosjean koos voor Koné in de spits en ook Vansteenkiste  en Prychynenko maakten hun intrede terug in de ploeg ten koste van Balaj, Janssens en Quintero. Onze tegenstander kon dan weer niet rekenen op een aantal afwezigen. De ziekenboeg van Dender puilt nog altijd over en bovendien kon Dendercoach Regi Van Acker ook geen beroep doen op enkele geschorste spelers.

 

Deinze kreeg in de openingsminuten de bal van de thuisploeg, maar het was Dender die al na vijf minuten voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Een afgeweken bal van Hens dwarrelde tegen de paal, waarna in de herneming het schot door een Deinse verdediger werd afgestopt. Oranje-Zwart was niet veel later meteen gevaarlijk. Van Landschoot zette de counter op, maar Dansoko koos voor eigen gewin en kon het overzicht niet bewaren.

Dender plooide in de eerste helft gedecideerd terug en bleef het balbezit aan Deinze geven, dat resulteerde in veel balbezit voor de Tigers en ook een eerste mogelijkheid voor Koné. Onze spits besliste een meter naast de kooi van Gies. Schuermans probeerde het enkele minuten later met een kopbal, waarna Borry de bal met zijn hand devieerde, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in.

Op het halfuur kreeg Dender de grootste kans uit de eerste helft. Vansteenkiste werkte een bal slecht weg uit de eigen defensie, al stootten zowel Marzo als De Bruyn op een sterk keepende Miras. Dender hield de rangen goed gesloten en teerde op een sterke gesloten organisatie. De Tigers hadden het moeilijk om een gaatje te vinden in de verdediging van de thuisploeg, waardoor beide ploegen uiteindelijk bij een 0-0 gingen rusten.

 

In de tweede helft kreeg Deinze opnieuw de bal van Dender, maar het was Dender die de gevaarlijkste ploeg op het veld was. Cukur zag zijn schoten tot twee keer toe afgeblokt worden. Ook aan de overkant werden schoten van Dansoko en Staelens afgeblokt. Op het uur mocht Hens voor de thuisploeg nog eens uithalen met een streep vanop afstand. Miras stond opnieuw pal en hield zijn netten voorlopig schoon. Ook op een vrije trap van Cukur moest onze Spaanse doelman goed plat.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd wist Deinze dat het menens was. Dansoko verwerkte een countermogelijkheid van Van Landschoot niet goed, waardoor hij de bal te ver van zijn voet liet gaan. Onze Guinese international kwam daarna slecht in aanraking met doelman Gies, waarna hij geblesseerd van het veld moest. De Belder had tien minuten voor het einde van de wedstrijd de voorsprong aan zijn voeten liggen. Onze spits raakte de bal verkeerd en zo bleef de stand 0-0.

Beide ploegen bleven in de slotfase de drie punten opzoeken en dat resulteerde aan open ruimtes aan beide kanten. Balaj en Vansteenkiste konden zich in de laatste minuut doorzetten op links, waarna een slecht weggewerkte voorzet in de voeten van Hendrickx belandde en onze kapitein de bal tegen de touwen jaste.

Dender leek nog niet uitgeteld en dat zorgde in de toegevoegde tijd voor geharrewar voor het Deinse doel. Met man en macht zorgden onze Tigers ervoor dat de bal niet binnenging en onze kansen op play-off 1 gaaf werden gehouden. Toch ging het voor oranje-zwart niet van een leien dakje, want Dender hield zijn organisatie bijna de hele wedstrijd goed gesloten. In de stand komt Deinze tot op twee punten van de top 6. Het moet daarbij volgende week winnen van RSCA Futures om zich te verzekeren van de promotie play-offs.

 

Opstellingen

FCV Dender: 1. Xavier Gies (GK), 4. Kjetil Borry, 5. Dylan Ragolle (90’ 17. Zakaria Atteri), 9. Michael Lallemand (80’ 24. Joachim Ngongo), 10. Lennard Hens (C), 14. Olivier Myny, 16. Gilles Ruyssen, 18. Nathan Rodes, 19. Tiago Cukur, 20. Alexandre De Bruyn (67’ 11. Nicola Rajsel), 28. Stefano Marzo

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko (74’ 11. Liridon Balaj), 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot (84’ 4. Liam Fraser), 20. Mamadou Koné (67’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG