ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

IN MEMORIAM WILLY TACK

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 21 februari 2023

Ex-doelman van KMSK Deinze en ereschepen van de Stad Deinze Willy Tack is zondag 19 februari op 81-jarige leeftijd overleden.

Willy heeft heel veel betekend voor Deinze. Veel inwoners van de Stad Deinze zullen hem nog kennen vooral als schepen van Sport, een functie die hij bijna een kwarteeuw beoefende.  Hij was ongetwijfeld een van de stuwende krachten en grondlegger van Deinze als sportstad. In 2000 nam hij na 24 jaar afscheid van de politiek al bleef hij begaan met de stad.

Maar de iets oudere voetballiefhebbers zullen Willy zeker en vast herinneren als een van de beste keepers die SK Deinze ooit had. In het jaar 1958 mocht hij al als 17-jarige zijn opwachting maken in het eerste elftal. Hij werd dat jaar zelfs  kampioen in 1ste provinciale zonder één wedstrijd te verliezen. Het was ook het eerste jaar van het derbytreffen met stadsgenoot Sparta Petegem.

Willy speelde zich met SK Deinze danig in de kijker dat een transfer niet lang kon uitblijven. Hij maakte in het seizoen 1962-’63 de overgang naar Eendracht Aalst. Met Aalst slaagde hij er toen in tijdens een memorabele wedstrijd het grote Anderlecht te verslaan met 3 – 1 in de kwartfinale van de Beker van België. Van dan af kende iedere voetballiefhebber in België Willy Tack. Het leverde hem ook een overgang op naar eersteklasser Racing White Brussels (wat later RWDM werd) op.  

Willy laat twee kinderen, vier kleinkinderen en één achterkleinkind na.

Via deze weg willen wij in naam van de hele SK-Deinze entourage onze oprechte deelneming uitdrukken aan de familie en in het bijzonder ook aan zijn kleinkind Piet Vande Casteele (Duchateau) de huiscateraar van onze eerste ploeg.

Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode van diepe rouw.  

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO